absence ethernetu ja fail kdykoliv se prenasi vic nez jen par set megabajtu ... apple to mel vyresit a vyvest nekudy port byt by to bylo treba neesteticke, zadne dongly za tisice kupovat nebudu
ja na sve 100 mbit wifi dosahuji stezi 4 MB/s takze plnotucny 1 gbit se po siti rozhodne hodi, MBP mam a zadne thunderbolt predrazene disky kupovat nebudu
aby macbooky nebyly vyladenejsi (stejne tak iphony) nez win/lin (android) je jasne kdyz apple ma pod palcem hw (jednotky hw konfiguraci) i sw, zatimco win/lin android je koncipovan aby to bezelo na vsem, to je logicke
nicmene u mne to neospravedlnuje cenovou politiku Applu (pri vedomi jake marze maji z kazdeho macbooku, iphonu ..)
navic Apple nikdy v historii nebyl a nebude konkurenci pro low cost notebooky a phony kdyz oboji lze poridit jiz kolem 5000,- Kc se slusnymi parametry (nebo z importu repase)
ja jsem s win nikdy nemel problem, nevim co delate nebo na cem to provozujete ze mate neustale problemy, a to pouzivam vylozeny low cost hw
to ze si Apple produkty vic drzi cenu pri prodeji jako pouzitem mne nebere (o to priznivejsi ceny pak maji top modely lenovo, dell, hp ..neapple laptopu z importu repase), kupuji veci tak ze je mam dokud nezhebnou nebo totalne neztrati moralni zivotnost