Jediný důvod absence RJ45 na utrabooku je jeho velikost. Smysl jeho profesonálního využití jinak předpokládám není nutné komukoli s průměrnou inteligencí vysvětlovat.
No schvalne, zkus slezt na zem k nam lopatam jenom s IQ130 a vysvetli nam zivotni dulezitost ethernetu pro manzelky, sekretarky a babicky

Ethernet je minule tisicileti a nic s tim nenadelas.
Napriklad pro mne jako programatora je suma fuk jestli jsem na dratu nebo na vlnach. Pro samotne programovani to nema zadny vliv. 90% prace jsem schopny delat offline a jenom sem tam neco gitnout, googlit nebo stahnout. I kdyz nahodou nemam lokalni databazi a je nutno se pripojit na server tak i Wifi je zbytecny luxus a v podstate staci Edge/3G. Jediny usecase kde je drat vyhodou je kdyz resis nejakou sitarinu nebo potrebujes prenaset velke virtualky nebo co. A to je tak 4% populace a zadna manzelka.
Není zač. Béékání iOvcí se občas už nedá poslouchat. Že někomu vyhovuje Apple OS nebo jde po Apple designu se dá pochopit. Ale ty pohádky o nejlepší HW za super cenu se fakt nedají číst.
Jojo chapu, jak dojdou racionalni argumenty tak je treba zacit spilat do iOvci. Se vzpamatuj osobo, je uz nove tisicileti a svet je jinde. Proc asi vsichni kopiruji Apple? Protoze je to blbost? Asi ne.