Njn, jenze tohle neni chyba Apple. Nekdy nejaky macbook zkus. Mozna je to u me jen placebo, ale ja mam pocit, ze jejich chicklet a jejich touchpad mi tak nejak nevadi.
Naposledy jsem zkousel MacBook Pro 15". Nelibi. Ten sice mel jeste predchicletovou klavesnici, ale ja jsem zvykly na PC klavesnici a vypadalo to, ze bych si jen tezko zvykl. Na touchpadu mi vadila absence praveho tlacitka, ktera se asi obchazi nejakym tajnym gestem jak u Zednaru, ale ja to zas nechtel zkouset tolik, abych kvuli tomu vstupoval do tajnych spolku. Stejne jsem u toho mel mys, jako u vseho, co ma touchpad. Na klavesnici me srali s chybejicimi PC klavesami, jako Alt tusim a s funkcnimi klavesami prepnutymi na nejake nesmysly, coz se nastesti da vypnout, protoze to je potreba v MC a jinych appkach, ktere jsem tam nacpal. Ale hlavne jsem dospel k zaveru, ze OS X ma sice vypilovany meziksich, ktery se nekomu muze libit, ale me ne. Vadily mi ty kilometry najete s mysi, protoze okna nemaji vlastni menu atd., ale pouziva se vzdy menu na hornim konci displaye. Takze kdyz ma clovek nejaka okna dole, tak musi davat pozor, aby posunem mysi po podlozce nebyla prekrocena tavna teplota plastu nebo aby dokonce nedoslo k pozaru. Take mi vadi, ze kdyz chci pristoupit k menu neaktivniho okna, musim do nej kliknout a pak odjet k menu nahoru. V LXDE klikam rovnou na polozku menu a zaroven tim aktivuju okno. Dost mi vadilo i nevyrazne barevne reseni, kde aktivni okno poznam jen podle nepatrne odliseho odstinu sedi, coz nevim, jestli nekde jde prestelovat - nenasel jsem.
Co me take zaujalo, je to, ze verze OS X se pry museji upgradovat po jedne. Nelze pry upgradovat z libovolne na posledni. Ty upgrady jsou sice ted jiz zadarmo, ale ty mezivrze, ktere bych byval potreboval, uz nikde nebyly k mani, takze upgrade by nebyl mozny bez pouziti nejakych warezackych serveru.