formální vzdělání je zbytečnost a NIKDO normální, to po tobě prakticky nikdy nechce, když umíš to, co k výkonu práce, umět máš.
Nie je skola, ako skola. Ja tiez nemam titul, ale za tie roky (teda takmer 2 desatrocia) som zistil, ze to, co som sa ako samouk naucil za 15 rokov, to sikovny student vie z VS. a casto aj ovela viac. Najma teoriu.
Ak je niekto inteligentny, tak skola mu dost vyrazne pomoze v praci. Ja teraz pracujem v tom "blbom korporate", nikoho tu absolutne nezaujimal titul, lebo som napr. dlhe roky pracoval v bankovom prostredi, kde podmienka bola, ze nestaci, ze to funguje, ale ten kod musel prejst aj "kontrolou kvality".
A aktualne uz niekolko mesiacov len prekopavam kod, ktori napisali "odbornici", aby bol prehladny a hlavne normalne napisany. V c# trojnasobne vnoreny foreach, namiesto linq, ktory je rychlejsi a prehladnejsi. Alebo v cykle sa pripajat na db, aby si ziskal jeden zaznam, namiesto toho, ze si rovno selectes cely zoznam toho, co potrebujes je len ceresnicka na torte.
A k tym managerom: zazil som x-pripadov, kedy neschopneho programatora radsej povysili na managera, alebo analytika, aby prestal programovat, lebo nemali vazny dovod ho vyhodit, a odstupne sa im platit nechcelo.