Ale on to vysvetlil. Na druhej strane. A podla toho co pisal aj chapem preco mu chcu dat tolko penazi. 
Ja taky. Ale je to dost kratkozrake. Banky potrebuji chytre lidi, aby resili nikoli slozite a zajimave teoreticke problemy, ale vymysleli, jak efektivne vyresit problemy vznikle bud v dusledku chyb nebo akci jinych chytrych lidi. Jiste, plati za to dost slusne, ale je to neco, co by inteligentni clovek chtel delat, cely zivot?
Navic jak tu nekdo zminoval tech 300K po VS, to vubec neni nerealne. Moje bystra spoluzacka nebyla programatorka, ale vystudovala MFF UK a mela nabidku za 400K (kterou odmitla, protoze mela pocit, ze je to zlata klec, a navic chtela ucit).
Ja bych radil - delej co te bavi, a jelikoz netusis, co by te bavilo, je potreba (co nejdriv) vystudovat dobrou VS. Mas stesti, protoze na rozdil od vetsiny normalnich lidi muze byt to, co te bavi, i velmi slusne placene. K cemu potrebuje clovek, jehoz hlavnim konickem je sedet u pocitace (ocividne tento pripad), 50K cisteho mesicne, pokud nechce zakladat rodinu (a na to je predpokladam jeste cas - nebo jsi napred i v tomhle smeru

)?