Dobrý notebook na VŠ

kdr

Re:Dobrý notebook na VŠ
« Odpověď #45 kdy: 24. 06. 2017, 07:56:07 »
klasika:
1) dotaz jak od tatara (chci ntb na vš)
2) hádka o to, zda repas a nebo nový
3) objeví se nějaký tydýt a...zlatý hřeb... kup si mekbůka!!
4) přesun zcela mimo téma

xyz

« Odpověď #46 kdy: 24. 06. 2017, 09:11:29 »
Ako uz pisal niekto predo mnou: repasovany ThinkPad bud T420 (14 palcovy), X220 (12 palcovy) alebo aj nejaky iny. Upgradnut RAM podla potreby, vymenit HDD za SSD... Podpora Linuxu na tychto NTB je velmi dobra a daju sa zohnat za dobru cenu.

jpu

« Odpověď #47 kdy: 24. 06. 2017, 09:33:31 »
Urcite min 14". Pracovat na 12" je urcite pohodlne.

« Odpověď #48 kdy: 24. 06. 2017, 09:55:26 »
Ty vole tady je nejaka katolicka skola nebo co?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

balki

« Odpověď #49 kdy: 24. 06. 2017, 10:06:39 »
Ty vole tady je nejaka katolicka skola nebo co?

Vysvetlim to, na slovensku je 73% katolikov. Trnava je v tomto este extremnejsia, lebo katolici tam maju hlavne riaditelstvo (ktore bolo povodne v ovela krajsom ostrihome). Mali by ste vidiet, ake kecy, ako nie zrovna spravny heteronormativny ateista denne pocuvam.

« Odpověď #50 kdy: 24. 06. 2017, 11:55:05 »
Frajer:
Charakter a vernost ti asi nic nehovoria. To sa na skole neuci, bud clovek je alebo nie je.
Mít dvě frajerky a být věrný (oběma) se samozřejmě nevylučuje. Ale chápu, že pro člověka z oblasti, kde vám od malička buší do hlavy, že Jan Hus byl ztělesněním ďábla, to může být hůře uchopitelné.
Kdyby nebyl rozprášený, tak by chudák v hrobě rotoval...

« Odpověď #51 kdy: 24. 06. 2017, 13:50:15 »
Citace
... pro člověka z oblasti, kde vám od malička buší do hlavy, že Jan Hus byl ztělesněním ďábla, to může být hůře uchopitelné...
Blbosť. Zo školy si pamätám, že Jan Hus bol predsa prvý český kozmonaut! Len ten štart im vtedy nevyšiel...
No a za chalupou mám jaskyňu, kde býva trojhlavý drak a chodí do dediny unášať princezné.

@počet projektov za semester: Študoval som na prelome tisícročí (ten posledný čo bol) elektrotechniku a mali sme cca 20 labákov (projektov) za semester. Dnes je to skutočne viac?  :o

K pôvodnej téme: Podľa finančných možností a študijného zamerania. A samozrejme vyberať s rozumom (napr. nekúpiť si 17" keď ho budem ťahať každý deň zo sebou. Univerzálna odpoveď neexistuje, to by ten trh vyzeral asi trochu ináč ako vyzerá.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 24. 06. 2017, 14:32:33 »
Pro vi 12" stačí ;)

« Odpověď #53 kdy: 25. 06. 2017, 09:36:48 »
12" s IPS a dockovacim konektorem je naprosto na pohodu. Venku na obcasny solichani v prirode to staci, doma 2 x 24" s 2560x1440px.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

jpu

« Odpověď #54 kdy: 25. 06. 2017, 09:46:01 »
balki:
Na druhu stranu, druhi musia pocuvat zas tie tvoje kecy :). Trnava je krajsie mesto oproti BA.
Pracovat na 12" nie je urcite pohodlne, pokial nemam dokinu, monitor, klavesnicu a mys. Ale to uz si mozem kupit desktop. Pisat na 12" musi byt urcite pohodlne pre ruky.

balki

« Odpověď #55 kdy: 25. 06. 2017, 11:28:33 »
balki:
Na druhu stranu, druhi musia pocuvat zas tie tvoje kecy :). Trnava je krajsie mesto oproti BA.
Pracovat na 12" nie je urcite pohodlne, pokial nemam dokinu, monitor, klavesnicu a mys. Ale to uz si mozem kupit desktop. Pisat na 12" musi byt urcite pohodlne pre ruky.

Skontroluj, ci mas ciste tesilaky zajtra do kostola, pozdravuj odo mna trnavskych ciernozadeknikov.

jpu

« Odpověď #56 kdy: 25. 06. 2017, 11:44:05 »
Ja do kostola nechodim, z Trnavy nepochadzam, byval som tam len polroka a ako mesto sa mi zapacilo. Ty by si sa mal vhodne obliect, aby si sa neroztopil, ked pojdes v bratislavskej MHDcke, kam pojem klimatizacia este nedorazil :)

balki

« Odpověď #57 kdy: 25. 06. 2017, 11:52:12 »
Ja do kostola nechodim, z Trnavy nepochadzam, byval som tam len polroka a ako mesto sa mi zapacilo. Ty by si sa mal vhodne obliect, aby si sa neroztopil, ked pojdes v bratislavskej MHDcke, kam pojem klimatizacia este nedorazil :)

Ja som zvyknuty, vacsinu zivota som prezil na nizine, pripadne v subtropickom pasme. Na lazoch som nikdy nebyval. Skor mi vadi, ze ta MHD je klimatizovana. (Co by si asi vedel, kebyze netrepes kraviny)

jpu

« Odpověď #58 kdy: 25. 06. 2017, 12:53:03 »
Tak to zijes asi niekde inde, lebo ja som siel po dlhsom case mhd, bol to moderny autobus, a teplo ako v saune. Islo o bus s cislom 83. Aj ludia v autobuse sa stazovali. Takze netrepem. Asi tak je to klimatizovane, ako v zime vykurovane. Za cenu usetrenia nafty sa setri na klime a teple, inac to soferi platia zo svojho. Ono je lepsie pre zvysok Slovenska, ked sa takito ludia koncetruju prave v tej Bratislave :)

balki

« Odpověď #59 kdy: 25. 06. 2017, 13:11:42 »
Tak to zijes asi niekde inde, lebo ja som siel po dlhsom case mhd, bol to moderny autobus, a teplo ako v saune. Islo o bus s cislom 83. Aj ludia v autobuse sa stazovali. Takze netrepem. Asi tak je to klimatizovane, ako v zime vykurovane. Za cenu usetrenia nafty sa setri na klime a teple, inac to soferi platia zo svojho. Ono je lepsie pre zvysok Slovenska, ked sa takito ludia koncetruju prave v tej Bratislave :)

Jaj to tito laznici, co musia mat vsetko na 19 stupnov vychladene ... Isty cas som s takymi robil a pravidelne som maval anginu a zapaly spojiviek. Teraz robim tiez s laznkmi, ale ti su aspon uz aklimatizovani a klimu pustaju, az ked je 32 vonku.