Dobrý notebook na VŠ

jpu

Re:Dobrý notebook na VŠ
« Odpověď #30 kdy: 23. 06. 2017, 13:13:45 »
takze tvoja logika znie: som zo Ziliny, do skoly chodim v Bratislave, frajerka je od vedlajsej dediny pri Ziline, chodim s nou 4 roky, ale preto, aby som nemusel za nou chodit z BA do ZA, tak sa rozidem radsej. Takisto si prehodim lekara kvoli tomu? Alebo aj zubara a zacnem chodit v BA zubarovi, kde za vrtanie zuba zaplatim cca. 60e? To ma ta cesta vyjde naozaj lacnejsie. Ty si rob, ako uznas za vhodne. Ale vela ludi cestuje domov. Samozrejme, ak by som bol z Kosic a studujem v Prahe, tak idem mozno raz za mesiac. Ale ak byvam 100km od skoly, preco by som nesiel domov? To, ze ty mas Bratislavu preidealizovanu je len tvoja vec.

balki

« Odpověď #31 kdy: 23. 06. 2017, 13:25:34 »
takze tvoja logika znie: som zo Ziliny, do skoly chodim v Bratislave, frajerka je od vedlajsej dediny pri Ziline, chodim s nou 4 roky, ale preto, aby som nemusel za nou chodit z BA do ZA, tak sa rozidem radsej. Takisto si prehodim lekara kvoli tomu? Alebo aj zubara a zacnem chodit v BA zubarovi, kde za vrtanie zuba zaplatim cca. 60e? To ma ta cesta vyjde naozaj lacnejsie. Ty si rob, ako uznas za vhodne. Ale vela ludi cestuje domov. Samozrejme, ak by som bol z Kosic a studujem v Prahe, tak idem mozno raz za mesiac. Ale ak byvam 100km od skoly, preco by som nesiel domov? To, ze ty mas Bratislavu preidealizovanu je len tvoja vec.

Som zabudol, ze nasa cervena vlada dala vlaky zadarmo. Nj, ten zubar potom vyjde lacnejsie, zaplatia to danovi poplatnici.

jpu

« Odpověď #32 kdy: 23. 06. 2017, 13:37:55 »
tebe asi tie tohtotyzdnove tepla nerobia dobre :D
ked vlaky neboli zadarmo, tak studentsky listok na trase BA-TN vysiel asi 3.5e. 7e cesta tam/spat. Ja platim za zub asi 15e s cestou by to bolo cele za 22e. V BA by mi vyvrtali asi len zub a nechali tak, nakolko za 22e v BA nikde nevrtaju zuby :D

balki

« Odpověď #33 kdy: 23. 06. 2017, 13:44:51 »
tebe asi tie tohtotyzdnove tepla nerobia dobre :D
ked vlaky neboli zadarmo, tak studentsky listok na trase BA-TN vysiel asi 3.5e. 7e cesta tam/spat. Ja platim za zub asi 15e s cestou by to bolo cele za 22e. V BA by mi vyvrtali asi len zub a nechali tak, nakolko za 22e v BA nikde nevrtaju zuby :D

Pisali ste zilinu. Ak by som nemal zrovna kamarata stomatologa, zvazil by som cestu do maleho kmina.

jpu

« Odpověď #34 kdy: 23. 06. 2017, 13:51:43 »
ok, cesta do ZA moze byt o 1.5e drahsia, takze tam/spat je to 10e a zubar 15. tj. 25e max 30.
Radsej pojdem k niekomu, kam roky chodim a som spokojny, ako ist na blink a este tam nechat nekrestanske peniaze.
To, ze ty si to tak nepraktizoval, zidealizoval si si Bratislavu, si tam spokojny, tak je to len a len cisto tvoja vec. Su aj ine dovody, preco chodit domov, niektore uz som menoval. Niekto nema potrebu a domov pride raz za mesiac. Niekto chodi kazdy tyzden. Ja som tak fungoval. Z Brna som chodil 150km domov, 3h autobusom, popr. autom, ked uz mal kamarat. Notebook som si bral vzdy so sebou a robieval som aj z domu. Normalna vec, ze student ma notebook. Doba je ina a ti co studovali v 90-tych rokoch a o notebooku nebolo chyru ani slychu, tak ti to povazuju za zbytocne. Vyvstava otazka, naco im je mobilny telefon?

balki

« Odpověď #35 kdy: 23. 06. 2017, 13:59:39 »
ok, cesta do ZA moze byt o 1.5e drahsia, takze tam/spat je to 10e a zubar 15. tj. 25e max 30.
Radsej pojdem k niekomu, kam roky chodim a som spokojny, ako ist na blink a este tam nechat nekrestanske peniaze.
To, ze ty si to tak nepraktizoval, zidealizoval si si Bratislavu, si tam spokojny, tak je to len a len cisto tvoja vec. Su aj ine dovody, preco chodit domov, niektore uz som menoval. Niekto nema potrebu a domov pride raz za mesiac. Niekto chodi kazdy tyzden. Ja som tak fungoval. Z Brna som chodil 150km domov, 3h autobusom, popr. autom, ked uz mal kamarat. Notebook som si bral vzdy so sebou a robieval som aj z domu. Normalna vec, ze student ma notebook. Doba je ina a ti co studovali v 90-tych rokoch a o notebooku nebolo chyru ani slychu, tak ti to povazuju za zbytocne. Vyvstava otazka, naco im je mobilny telefon?

Ja mobil pouzivam na pocuvanie hudby. Bratislavu si nemusim idealizovat, je tu dobre, obvzlast cez vikendy, len to nehovorte kamaratom. Ok, ma to tu svoje muchy, ale gentrifikaciu a mafiansky kapitalizmus tu pomahaju celkom vyvazovat komunity a aktivisti. Takze to celkom pozitivne vnimam.

jpu

« Odpověď #36 kdy: 23. 06. 2017, 14:02:39 »
a preco nemas walkman? to je dobre, ze ti je v BA dobre, kazdemu ako vyhovuje :)

balki

« Odpověď #37 kdy: 23. 06. 2017, 14:22:47 »
a preco nemas walkman? to je dobre, ze ti je v BA dobre, kazdemu ako vyhovuje :)

V roku 2010 odporucal do vecnych lovist, dobra masinka, mal autoreverz a ked sa do toho dali chromky kazety, hralo to bohovsky.  Prehral som suboj s kurvitkami.

zubar

« Odpověď #38 kdy: 23. 06. 2017, 16:33:41 »
Takisto si prehodim lekara kvoli tomu? Alebo aj zubara a zacnem chodit v BA zubarovi, kde za vrtanie zuba zaplatim cca. 60e?

Nebylo by snadnejsi si pravidelne cistit zuby kvalitnim kartackem a k zubarovi chodit jen 1-2x rocne na preventivni kontroly ktery sou snad i na Slovensku zdarma v ramci zdravotniho pojisteni?

frajer

« Odpověď #39 kdy: 23. 06. 2017, 16:37:45 »
takze tvoja logika znie: som zo Ziliny, do skoly chodim v Bratislave, frajerka je od vedlajsej dediny pri Ziline, chodim s nou 4 roky, ale preto, aby som nemusel za nou chodit z BA do ZA, tak sa rozidem radsej.

Ne, logicky je si najit frajerku i v Blave ci kolem a za tou do Ziliny jezdit kdy ma ta z Blavy menstruaci.
Tady je to samej vysokoskolak, inzenyr, brouk pytlik co rozumi vsemu nejen kolem IT, ale selske rozum pro zivot ste si vymazali z harddisku (ne, ve skole ho neuci)?

jpu

« Odpověď #40 kdy: 23. 06. 2017, 19:12:25 »
Frajer:
Charakter a vernost ti asi nic nehovoria. To sa na skole neuci, bud clovek je alebo nie je.

Zubar:
Ano mame 1x rocne preventivnu zdarma. Cistenie zubov nevylucuje, ze sa ti nespravi kaz. A to bol len priklad. Zenske maju gynekologa.

balki

« Odpověď #41 kdy: 23. 06. 2017, 23:13:06 »
Frajer:
Charakter a vernost ti asi nic nehovoria. To sa na skole neuci, bud clovek je alebo nie je.

Zubar:
Ano mame 1x rocne preventivnu zdarma. Cistenie zubov nevylucuje, ze sa ti nespravi kaz. A to bol len priklad. Zenske maju gynekologa.

Takze v malom kmine, ten zubar za 15 nie je? :( To je skoda, uz som ho desiatim ludom odporucal.

jpu

« Odpověď #42 kdy: 24. 06. 2017, 06:44:13 »
Balki neotravuj so svojimi pro-bratislavskymi kecami ;)

MMN

« Odpověď #43 kdy: 24. 06. 2017, 07:36:17 »
Frajer:
Mít dvě frajerky a být věrný (oběma) se samozřejmě nevylučuje. Ale chápu, že pro člověka z oblasti, kde vám od malička buší do hlavy, že Jan Hus byl ztělesněním ďábla, to může být hůře uchopitelné.

jpu

« Odpověď #44 kdy: 24. 06. 2017, 07:52:00 »
Ach jaj,  ???