Dobrý notebook na VŠ

jpu

Re:Dobrý notebook na VŠ
« Odpověď #60 kdy: 25. 06. 2017, 13:54:26 »
zrejme si nikdy na lazoch nebol, ale ja z lazov nepochadzam. To takto si domyslas aj v praci? No to musi vyzerat ta tvoja praca. Ked je vonku 33 a v buse este viac, tak je logicky, ze klima bude pustena, hlavne aj kvoli starsim ludom. Nikto nekaze mat vychladene na 19. To, ze ty si mal kolegov, ktori nevedeli narabat s klimatizaciou, no mal si smolu a mal si si otvorit hubu. Bezne na 23st by v tom buse mohlo byt. Uz sa na teba pochytali tie bratislavske reci - ze pracoval s laznikmi :D. No este ze si v BA a nezasieras ine slovenske mesta. BA je vhodna pre takych ako ty, je vas tam pozehnane. Len nepochopim, preco sa vsetci z tej krasnej Bratislavy kazdy piatok vyberiete na ten skaredy vychod a zasierate dialnicu, potom clovek stoji v kolone a vsade navokol SPZ BA/BL.

balki

« Odpověď #61 kdy: 25. 06. 2017, 20:09:15 »
zrejme si nikdy na lazoch nebol, ale ja z lazov nepochadzam. To takto si domyslas aj v praci? No to musi vyzerat ta tvoja praca. Ked je vonku 33 a v buse este viac, tak je logicky, ze klima bude pustena, hlavne aj kvoli starsim ludom. Nikto nekaze mat vychladene na 19. To, ze ty si mal kolegov, ktori nevedeli narabat s klimatizaciou, no mal si smolu a mal si si otvorit hubu. Bezne na 23st by v tom buse mohlo byt. Uz sa na teba pochytali tie bratislavske reci - ze pracoval s laznikmi :D. No este ze si v BA a nezasieras ine slovenske mesta. BA je vhodna pre takych ako ty, je vas tam pozehnane. Len nepochopim, preco sa vsetci z tej krasnej Bratislavy kazdy piatok vyberiete na ten skaredy vychod a zasierate dialnicu, potom clovek stoji v kolone a vsade navokol SPZ BA/BL.

No nevybereme sa vsetci na D1, vyberu sa len laznici :) Tymi znackami sa netreba nechat zmiast, to su sluzobne auta.

jpu

« Odpověď #62 kdy: 25. 06. 2017, 20:39:06 »
To urcite. Hlavne vsetci maju medaky, bavoraky, audiny ako sluzobne auta. Je zname ze vy bratislavski sedlaci sa potrebujete vyvetrat a idete do krjasich kutov Slovenska :)

« Odpověď #63 kdy: 25. 06. 2017, 20:40:21 »
Může někdo pro nás neslováky doplnit překlad co je to "lažnič"? Ceskoslovenský slovník bohužel nemám a google translate mi tvrdí že to slovo slovinské, nikoliv slovenské.

balki

« Odpověď #64 kdy: 25. 06. 2017, 20:44:30 »
Může někdo pro nás neslováky doplnit překlad co je to "lažnič"? Ceskoslovenský slovník bohužel nemám a google translate mi tvrdí že to slovo slovinské, nikoliv slovenské.

http://slovniky.juls.savba.sk/?w=lazn%C3%ADk&s=exact&c=Uf78&d=sssj&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ma&d=hssjV&ie=utf-8&oe=utf-8#

2. pejor. ▶ človek vyznačujúci sa jednoduchým, priamočiarym myslením, jednoduchým výzorom a obyč. aj neuhladenými, neokrôchanými spôsobmi, neogabanec, dedinčan.

balki

« Odpověď #65 kdy: 25. 06. 2017, 20:50:46 »
To urcite. Hlavne vsetci maju medaky, bavoraky, audiny ako sluzobne auta. Je zname ze vy bratislavski sedlaci sa potrebujete vyvetrat a idete do krjasich kutov Slovenska :)

A vari by si tu laznici kupovali za svoje :) Z mojich susedov nema ani jeden audinu, tak neviem o com ...

« Odpověď #66 kdy: 25. 06. 2017, 21:04:13 »

http://slovniky.juls.savba.sk/?w=lazn%C3%ADk&s=exact&c=Uf78&d=sssj&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ma&d=hssjV&ie=utf-8&oe=utf-8#

2. pejor. ▶ človek vyznačujúci sa jednoduchým, priamočiarym myslením, jednoduchým výzorom a obyč. aj neuhladenými, neokrôchanými spôsobmi, neogabanec, dedinčan.
Díky, poučil jsem se. Tím se toto téma stává jedno z nejužitečnějších za poslední dobu ;-)

jpu

« Odpověď #67 kdy: 25. 06. 2017, 21:30:23 »
balki ty si vedla jak ta jedla. Laznik je clovek pochadzajuci z oblasti lazov, to je oblast, v podstate je to byvanie na samote. ale odkial mas, ze je to clovek jednoduchy, neohrabany atd.? Nesud vsetkych podla seba preboha.
Snad mi nechces nahovorit, ze tolko ludi odchadzajucich z BA ma sluzobne auto s BA/BL spz? Potrebujete sa vyvetrat, lebo v tej diere nemate kam ist, a ked idete, tak vas najskor vytrase po tankodromoch :D

balki

« Odpověď #68 kdy: 25. 06. 2017, 22:00:16 »
balki ty si vedla jak ta jedla. Laznik je clovek pochadzajuci z oblasti lazov, to je oblast, v podstate je to byvanie na samote. ale odkial mas, ze je to clovek jednoduchy, neohrabany atd.? Nesud vsetkych podla seba preboha.
Snad mi nechces nahovorit, ze tolko ludi odchadzajucich z BA ma sluzobne auto s BA/BL spz? Potrebujete sa vyvetrat, lebo v tej diere nemate kam ist, a ked idete, tak vas najskor vytrase po tankodromoch :D

Ja som si toho lazníka nevymyslel, toto pejoratívum je kodifikované Jazykovedným ústav Ľudovíta Štúra, ktorý sa nachádza v Bratislave.

Neviem, u nás je vo zvyku sa "vyvetrať" na petržalskej hrádzi, na kolibe, na kráľovej hore, alebo na devíne. Tiež je možné isť sa okupať do niektorého štrkoviska. Alebo ísť do niektorej z početných kultúrnych inštitúcii. Pre mladých dospelých je vhodné navštíviť v piatok a v sobotu diskotéky (nevhodné vo štvrtok alebo v utorok). A keď vyvetrať mimo mesto, tak do Rakúska. Ceny podobné, prístup lepší.  Čo znie lepšie "skurvený blavák niečo chce", alebo  "Was wünschen Sie, Herr Balki? ".

« Odpověď #69 kdy: 25. 06. 2017, 22:12:10 »
A vari by si tu laznici kupovali za svoje :) Z mojich susedov nema ani jeden audinu, tak neviem o com ...
Hmmm, použijúc spôsob argumentácie aký tu predvádzaš:
No je jasné že nemôžu mať audiny, keďže u vás na ulici v petržalke všetci susedia minú svoju podporu na fet. ;)
P.S.: To netvrdím, len poukazujem na spôsoby konverzácie, ktoré tu čítam.

Ináč, ako keby som počul sa hádať chlapcov zo základnej školy...

balki

« Odpověď #70 kdy: 25. 06. 2017, 22:22:22 »
Hmmm, použijúc spôsob argumentácie aký tu predvádzaš:
No je jasné že nemôžu mať audiny, keďže u vás na ulici v petržalke všetci susedia minú svoju podporu na fet. ;)
P.S.: To netvrdím, len poukazujem na spôsoby konverzácie, ktoré tu čítam.

Ináč, ako keby som počul sa hádať chlapcov zo základnej školy...

Skor nemaju na audi, lebo musia splacat hypoteky, ceny su tu kvoli spekulantom s bytmi vysoke.

jpu

« Odpověď #71 kdy: 26. 06. 2017, 08:12:41 »
Ceny bytov urcuje trh, ziadni spekulanti. Ceny bytov rastu v zavislosti od dopytu. Cim vacsi dopyt, tym sa da ist s cenou hore. Mozu za to lacne hypoteky. Rast cien je nielen v BA, ale aj v inych mestach na Slovensku, aj ked nie tak vyrazny, ako v Bratislave.
Ty snad este aj presvedcis cloveka, aka nadherna priroda je v tej Bratislave (hlavne ten znecisteny vzduch :D). Tento vikend som prechadzal cez Terchovu, krasna to dedinka, priroda, jednoducho krasa. Radsej ist tam, ako niekam na Kolibu.

« Odpověď #72 kdy: 26. 06. 2017, 09:24:22 »
hele vy mongolove to nemate nejaky vlastni SK forum na kterym byste si podobny chujoviny psali? vzdyt pulce z toho nemuze normalni cech mladsi generace rozumet.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

balki

« Odpověď #73 kdy: 26. 06. 2017, 18:48:04 »
Ceny bytov urcuje trh, ziadni spekulanti. Ceny bytov rastu v zavislosti od dopytu. Cim vacsi dopyt, tym sa da ist s cenou hore. Mozu za to lacne hypoteky. Rast cien je nielen v BA, ale aj v inych mestach na Slovensku, aj ked nie tak vyrazny, ako v Bratislave.
Ty snad este aj presvedcis cloveka, aka nadherna priroda je v tej Bratislave (hlavne ten znecisteny vzduch :D). Tento vikend som prechadzal cez Terchovu, krasna to dedinka, priroda, jednoducho krasa. Radsej ist tam, ako niekam na Kolibu.

Ano, ta terchova, to je samy billboard, totalne neautenticke. Keby tam nebol pivovar, stalo by to totalne za prd.

balki

« Odpověď #74 kdy: 26. 06. 2017, 18:50:20 »
A ceny bytov v Bratislave ozaj urcili spekulacie. Byty si tu pokupili rozni mafianski podnikatelia za ucelom zisku + zahranicni investori, ktori nemali vela rozumu. Bytov je dost aj pre vsetkych laznikov. Len ich malo pustaju.