Dobrý notebook na VŠ

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
Re:Dobrý notebook na VŠ
« Odpověď #75 kdy: 26. 06. 2017, 18:52:20 »
hele vy mongolove to nemate nejaky vlastni SK forum na kterym byste si podobny chujoviny psali? vzdyt pulce z toho nemuze normalni cech mladsi generace rozumet.
Nevím, jestli Mongolové, ale Tataři určitě, například přechodník "použijúc" ve slovenštině neexistuje  ;D

balki

« Odpověď #76 kdy: 26. 06. 2017, 18:59:12 »
hele vy mongolove to nemate nejaky vlastni SK forum na kterym byste si podobny chujoviny psali? vzdyt pulce z toho nemuze normalni cech mladsi generace rozumet.
Nevím, jestli Mongolové, ale Tataři určitě, například přechodník "použijúc" ve slovenštině neexistuje  ;D

Avari, ked uz tak :)
V protektorate mate prechodniky bezne ako spravna nemecka kolonia.  U nas to pokladame za nesvar :)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 26. 06. 2017, 19:12:42 »

V protektorate mate prechodniky bezne ako spravna nemecka kolonia.  U nas to pokladame za nesvar :)
Ty máš z Čechů hodně velké komplexy. Co na to psychiatr?

baron

« Odpověď #78 kdy: 26. 06. 2017, 19:15:43 »
Mam pocit, ze ako to mate v CR, kde Prazaci nemaju moc radi Brno, u nas je to podobne s Bratislavou, len s tym rozdielom - nema rada zvysok Slovenska. Cesi ako narod mi pridu viac otvorenejsi a menej konzervativni. Dokonca sa vedia bavit aj bez alkoholu.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 26. 06. 2017, 19:18:47 »
Mam pocit, ze ako to mate v CR, kde Prazaci nemaju moc radi Brno, u nas je to podobne s Bratislavou, len s tym rozdielom - nema rada zvysok Slovenska. Cesi ako narod mi pridu viac otvorenejsi a menej konzervativni. Dokonca sa vedia bavit aj bez alkoholu.
Pravda, Češi jsou obecně dost otevření a tolerantní a dělají si srandu sami ze sebe. A Šlonzáci nemaj rádi ani Čechy, ani Slováky, ale když je na placu alkohol, tak jsou kamarádi s každým :)

jpu

« Odpověď #80 kdy: 26. 06. 2017, 19:27:40 »
a kto je to Slonzak?

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 26. 06. 2017, 19:36:07 »
a kto je to Slonzak?
To jsem já.

balki

« Odpověď #82 kdy: 26. 06. 2017, 19:39:11 »

Ty máš z Čechů hodně velké komplexy. Co na to psychiatr?

Skor jazykovedny ustav.

« Odpověď #83 kdy: 26. 06. 2017, 19:51:47 »
Co to je za blbost? Přechodníky jsou slovanská záležitost, co to má společného s Německem?! V němčině, pokud se nepletu, přechodníky vůbec nejsou.

Jinak, dobu protektorátu bych raději nevytahoval, nutně by pak přišla debata o tom, co se v té době dělo na Slovensku :)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 26. 06. 2017, 20:42:36 »
Co to je za blbost? Přechodníky jsou slovanská záležitost, co to má společného s Německem?! V němčině, pokud se nepletu, přechodníky vůbec nejsou.

Jinak, dobu protektorátu bych raději nevytahoval, nutně by pak přišla debata o tom, co se v té době dělo na Slovensku :)
Němčina je má taky ;) Já jen poznamenal, že tvořit je ve slovenštině z dokonavých sloves je barbarismus. Jinak balki je překlep z balík (vesnickej) ;)

« Odpověď #85 kdy: 26. 06. 2017, 21:02:33 »
Němčina je má taky ;)
Přechodník (transgresiv)?! Má jenom příčestí (participium), ne?

Můžeš odkázat na nějaký článek/učebnici/..., kde by se o přechodníku v němčině mluvilo? Nic se mi nedaří najít.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 26. 06. 2017, 21:06:53 »
Němčina je má taky ;)
Přechodník (transgresiv)?! Má jenom příčestí (participium), ne?

Můžeš odkázat na nějaký článek/učebnici/..., kde by se o přechodníku v němčině mluvilo? Nic se mi nedaří najít.
Má adverbial participle, což je vzhledem k příčestí to samé co příslovce k adjektivu (což je podle definice přechodník).

« Odpověď #87 kdy: 26. 06. 2017, 21:32:52 »
Má adverbial participle, což je vzhledem k příčestí to samé co příslovce k adjektivu (což je podle definice přechodník).
Tak to ho pak má i angličtina :) Having eaten breakfast...

balki

« Odpověď #88 kdy: 26. 06. 2017, 22:33:08 »

Němčina je má taky ;) Já jen poznamenal, že tvořit je ve slovenštině z dokonavých sloves je barbarismus. Jinak balki je překlep z balík (vesnickej) ;)

To je nie celkom tak, s tym preklepom. Zboj bude preklep od zjeb.

jpu

« Odpověď #89 kdy: 26. 06. 2017, 22:44:18 »
balki povedz, v akej firme robis, aby som sa jej oblukom vyhybal, ked si budem niekedy hladat pracu.