Lišta o blokování reklamy

Komo

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #450 kdy: 10. 06. 2014, 11:01:15 »
Predplatne bez reklamy IMHO nic neriesi, celkovy objem penazi za reklamu bude eventualne vacsi ako za predplatne, ktore by bolo unosne.

Opravte ma ak to vidim zle.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #451 kdy: 10. 06. 2014, 11:03:10 »
Je špatné, že tady nejdou zpětně editovat zakládající příspěvky tématu. Udělal bych si téma, kde bych v prvním příspěvku rozdělil lidi na skupiny a postupně je dodával, jak by se hlásili...

Blokaři
Neblokaři
Ochotní platit

Bylo by to zajímavý zjišťování.

Jinak - zažívám lehce deja vu (čert vem, jak se to píše). Tohle jsem zažil na foru živě.cz, ale já byl "na druhý straně". Já jsem hlásil, že se na ně vykašlu, jestli nezmění reklamy. A vykašlal. Ta ale paradoxně zůstali Ti, kteří AdBlock používali ;D Nicméně - tady fakt není přehršel reklamy. Lidi, vzbuďte se! Podívejte se na jiný portály, i servery zaměřený mimo IT. Pak možná zjistíte, že reklama dokáže být i mnohem, mnohem horší...

Pokud zkusíte na root.cz vypnout AdBlock a poté se vrátíte do fora a začnete mlejt, jak je to strašný, tak ho zkuste vypnout na živě.cz (nebo jinde)... Pak se sem vraťte a objektivně hodnoťte.

noname

« Odpověď #452 kdy: 10. 06. 2014, 11:08:04 »
Vždy mě pobaví, když se na jednoho člověka, který hledá způsob, jak něco udělat najde deset, kteří řeknou, proč by to možná nemuselo vyjít, místo aby se něco zkusilo. I málo peněz navíc tvoří zisk. Pokud si obchodní oddělení šáhne do svědomí, tak se i takto malý zisk může proměnit ve velký.

Donlo

« Odpověď #453 kdy: 10. 06. 2014, 11:16:10 »
To je breku. Jako kdyby si za to root nemohl sam: http://forum.root.cz/index.php?topic=1952.0

mH

« Odpověď #454 kdy: 10. 06. 2014, 11:22:10 »
Sorry, ale tohle vnucovani se mi moc nelibi.
Diskuzi jsem necetl, a za nasledujici me asi hodne lidi odsoudi, ale to je vase vec. Btw, zpristupnit root jen platicim, za par kacek mesicne, tak si ho rad zaplatim, protoze je to kvalitni zdroj informaci (v CZ/SK vodach).

Chrome -> https://chrome.google.com/webstore/detail/stylish/fjnbnpbmkenffdnngjfgmeleoegfcffe ->
Kód: [Vybrat]
.adBlockMessage { display: none !important; }

« Odpověď #455 kdy: 10. 06. 2014, 11:26:33 »
To je breku. Jako kdyby si za to root nemohl sam

Ta reklama byla velmi decentní, dala se zavřít a ukazovala se každému jen jednou. Navíc to bylo před čtyřmi lety a rozhodně tu taková kampaň není trvale (jako třeba na LinuxToday.com).

« Odpověď #456 kdy: 10. 06. 2014, 11:28:08 »
Btw, zpristupnit root jen platicim, za par kacek mesicne, tak si ho rad zaplatim...

Vyvolalo by to strašlivý řev (ještě horší než slušná prosba o odblokování reklamy) a navíc by „pár kaček“ nestačilo na provoz.

Jak jsem psal, bude tu možnost přispět na honoráře autorům, ale osobně nevěřím, že se sejde víc než několik tisíc měsíčně. Pokud vůbec.

KLEK

« Odpověď #457 kdy: 10. 06. 2014, 11:30:18 »
Obzvláště pokud pro ty kterým reklama nezmizí (účet, příspěvek) se stane ještě agresivnější nebo špatně blokovatelná.
Petr psal že se nejedná o vyhlášení války. Efekt červené královny proto zatím není na místě.
- Jistá část uživatelů Root opustí již z principu, jistá část kvůli obsahu. Podívejte kolik čeho se napsalo za posledních 10, 30 dní. To si nezaslouží žádný poplatek. Kterýkoli starý ročník počítačového měsíčníku bude mít ještě dnes bohatší obsah než Root za 1/4-1/2 roku.
Články jsou IMO slabota. Chodím sem proto, že zde mohu diskutovat s lidmi chytřejšími než jsem já, což v reálu bohužel moc nemohu. Odkazy na inspirativní knihy/blogy/videa... je to co mne zajímá. Kdo chce poměrně kvalitní články, čte z IEEE databáze. Poslední opravdu zajímavé kvalitní články zde byly děrné štítky a holokaust. I tam by stačilo dát na vědomí o existenci knihy a nepřepisovat to. Nebo bezpečnostní střípky od pana Pinkavy byly výborný.

Predplatne bez reklamy IMHO nic neriesi, celkovy objem penazi za reklamu bude eventualne vacsi ako za predplatne, ktore by bolo unosne.
Když blokuješ, dostanou 0. Když blokuješ a přispěješ maj víc než nulu...

Mohu se zeptat na výší provozních nákladů?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #458 kdy: 10. 06. 2014, 11:35:52 »

Můžeš, ale odpověď je Ti doufám jasná - žádnou konkrétní nedostaneš, interní data firmy. Otázka le není na provozní náklady (myšleno železo, housing, elektrika, konektivita), ale na celkové měsíční náklady. Vezmi si, že za každýho, kdo má 15 tisíc čistýho, forma platí 30 litrů. TŘICET. Pokud na root.cz dělají fulltime 4 taový lidi, je to 120 táců měsíčně. A to počítám jen ty lidi a z nějakýho smyšlenýho platu. Kolik lidí by platilo předplatný? 100? A dá každej z nich měsíčně třeba 1500Kč? Ani za rok...

Takže asi tak.

KLEK

« Odpověď #459 kdy: 10. 06. 2014, 11:39:21 »

Můžeš, ale odpověď je Ti doufám jasná - žádnou konkrétní nedostaneš, interní data firmy. Otázka le není na provozní náklady (myšleno železo, housing, elektrika, konektivita), ale na celkové měsíční náklady. Vezmi si, že za každýho, kdo má 15 tisíc čistýho, forma platí 30 litrů. TŘICET. Pokud na root.cz dělají fulltime 4 taový lidi, je to 120 táců měsíčně. A to počítám jen ty lidi a z nějakýho smyšlenýho platu. Kolik lidí by platilo předplatný? 100? A dá každej z nich měsíčně třeba 1500Kč? Ani za rok...

Takže asi tak.
LZ jsem počítal do provozních. Prostě kompletní náklady mínus náklady na obsah.

mH

« Odpověď #460 kdy: 10. 06. 2014, 11:47:46 »
Btw, zpristupnit root jen platicim, za par kacek mesicne, tak si ho rad zaplatim...

Vyvolalo by to strašlivý řev (ještě horší než slušná prosba o odblokování reklamy) a navíc by „pár kaček“ nestačilo na provoz.

Jak jsem psal, bude tu možnost přispět na honoráře autorům, ale osobně nevěřím, že se sejde víc než několik tisíc měsíčně. Pokud vůbec.

Asi máte pravdu. Dal jsem si tu práci, pročetl si diskuzi, a reklamu si zapnul.

Rhinox

« Odpověď #461 kdy: 10. 06. 2014, 11:49:47 »
Ta reklama byla velmi decentní, dala se zavřít a ukazovala se každému jen jednou. Navíc to bylo před čtyřmi lety a rozhodně tu taková kampaň není trvale (jako třeba na LinuxToday.com).
Na tu reklamu si spominam. Nebyla vubec decentni, a nezobrazovala se jenom jednou! A pro mnohe ctenare to mohl byti duvod konecne zapnout na root-u adblock+ a uz jej nikdy nevypnout. Tu o dzbanu a vode to znate, zejo?

Nobody

« Odpověď #462 kdy: 10. 06. 2014, 12:01:56 »
Celkem by mě zajímalo, co je (samozřejmě nejen) pro Tebe "kdyby se to s reklamou nepřehánělo"... Zkuste tu všichni AdBlockeři napsat v bodech, jak by musela reklama vypadat, abyste ji neblokovali? A kolik a kde na webu/stránce by měla podle vás být.

Banner nahore, mozna jeste tak jeden dole.

Zejmena ne nic z toho:
1) Jakykoliv vyskakovaci element, pocinaje okny a konce "participate in survey", ktery se musi zavrit/odkliknout.
2) Jakykoliv posouvaci element, ktery zabira plochu i pod odrolovani.
3) Reklama namichana do obsahu typu fake linky, fake posty, PR clanky a v-zadnem-pripade-PR clanky.
4) Zvuk, blikani.
5) Tracking.
6) Obecne, prilis mnoho, at uz plochou nebo objemem kodu (doslova desitky skriptu z cizich domen? asi ne)

K puvodnimu tematu:
1) Tohle neni komunitni web, ale web firmy. Kde, kolik a zda vubec nejaka firma sezene penie, mi je dokonale jedno.
2) Petr Krcmar kalkuluje se zisky poobnym zpusobem, jako medialni nebo softwarove firmy kalkuluji skody zpusobene piratstvim, co je dost zavadejici. Kdyby vsichni vypli AdBlock, zdvojnasobil by se pocet hitu, ale prijmy nikoliv. Prosim vas, proberte se. Nikdo vam nedava penize za to, ze nekdo jiny vidi reklamu, nebo na ni dokonce klikne. To je metrika, kolik penez vam ma dat, ale ne jejich zdroj. Nekde nekdo bude muset sahnout do kapsy, vzit penize, neco si koupit, cast si necha prodejce, cast soupne reklamce a drobet reklamka Petrovi. Balik penez v kapse je konecny, nenafoukne se o 48% proto, ze klik klik, geekove na rootu vypnou AdBlock. Drive nebo pozdeji, protoze nelze vyplatit penize, ktere nejsou, se to projevi v metrice a cena za reklamni pixel poklesne, trebaze root (jakykoliv jiny web, to je fuk) bude vytapetovany reklamou v peti vrstvach na sobe.
3) Zadavatele reklamy a firmy provozujici reklamni systemy se nebudou prizpusobovat rootu, potazmo uzivatelum? Ne? Tak at tahnou k certu. Mimochodem, sledujte tu bajecnou ironii: weby jsou prospikovane sledovacimi elementy pro cileni reklamy a kdyz ma byt zacilena tak...nic. 48% uivatelu ma AdBlock a misto alobalovych cepic se nam porad snazi prodat nejake zajezdy a konto v AirBance a plz vypnete si ten AdBlock.

zzzzz

« Odpověď #463 kdy: 10. 06. 2014, 12:28:40 »
Celkem by mě zajímalo, co je (samozřejmě nejen) pro Tebe "kdyby se to s reklamou nepřehánělo"... Zkuste tu všichni AdBlockeři napsat v bodech, jak by musela reklama vypadat, abyste ji neblokovali? A kolik a kde na webu/stránce by měla podle vás být.

U mně je to jednoduché. Musela by být servírovaná přímo z root.cz a žádná data o uživatelích by nesměla být předávaná reklamním sítím.

« Odpověď #464 kdy: 10. 06. 2014, 12:30:36 »
Provozovatel by tak nebyl vystaven riziku že náklady vývoj platebně/ověřovacího mechanismu budou vyšší než příjem z něj.
A to párování účtů s příchozími platbami spadne s nebe?

Úplně klidně se může stát (a já bych se i vsadil, že stane), že se dá 30kkč na vývoj párování a pak se vybere pětistovka.