Lišta o blokování reklamy

_pepak

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #75 kdy: 05. 06. 2014, 14:35:26 »
Lištu dostanu taky s vypnutým javascriptem, lhostejno, jestli reklamu blokuji nebo ne.

Vilém Maršík

« Odpověď #76 kdy: 05. 06. 2014, 14:37:08 »
Zkusil jsem, co všechno se musí udělat, aby byla ta žlutá lišta spokojená, a je to docela dost externích skriptů, kterým nevěřím a které ve svém prohlížeči pouštět nechci. Radši vám někam jednorázově pošlu prachy (napište kam).

« Odpověď #77 kdy: 05. 06. 2014, 14:39:06 »
Lištu dostanu taky s vypnutým javascriptem, lhostejno, jestli reklamu blokuji nebo ne.

Bohužel ten reklamní systém je na JavaScriptu přímo závislý. Bez něj se taky žádná reklama nenačte.

Malý a prý zloděj

« Odpověď #78 kdy: 05. 06. 2014, 14:44:49 »
::snad Jim::
Ty bys dal 120 Kč měsíčně. Já bych dal tak maximálně 100 Kč ročně, a to by musel být lepší obsah než během posledních (ale spíše i více) let. Dnes navštěvuji Root jen kvůli čemusi jako "zprávičky" (považuji za ně už i články, diskuse pod nimi již dlouho nebývá přínosná a většinou ji již ani nečtu - to je zásadní známka úpadku, který se podle mne stále stupňuje, podívejte jak dopadla Lupa)

::Petr Krčmář::
Je sice  hezké že nám povídáte o tom že reklama se načítá v hostitelském systému... Ale mluvíte k lidem kteří do kódu vašeho webu vidí. Takže se oháníte nečím co až takhle stryktně zakódováno nemáte.
Pokud to chcete mít a nakódovat (otřesný výraz) takhle, tak řekněte lidem například kdo je váš nejvýznamnější reklamní partner (nebo určete tři - ať si mohou jednoho, toho s nejméně otravnou reklamou, vybrat) ať si jeho reklamu mohou nastavit jako "alespoň stahovatelnou", když už né viditelnou. Já osobně trvám na vyřešený ukládání do cache (s alespoň týdení životností - nemá cenu se ohánět vaší povídkou, ten server bude kvůli aktuálnosti dat v cache kontaktován vždy a pro statistiku mu to úplně stačí, není třeba stahovat 2MB dat. Kolikrát jste to s vaším partnerem dodávajícím vám reklamu probírali? Typnu si, že ani jednou!). A hlavně ten web napište tak, aby to fungovalo tak jak popíšete: Pokud si zobrazíš reklamu (není nutné, jen ji prostě browser musí stáhnout/dotázat se serveru poskytovatele reklamy) jednoho z uvedených tří dodavatelů, pitomý a otravný banner zmizí.

pn

« Odpověď #79 kdy: 05. 06. 2014, 14:52:03 »
100 Kč ročně bych poslal v pohodě, navrhuji abyste zveřejnili číslo účtu, já si nastavím trvalý příkaz a nastavím prohlížeč aby zahubil tu žlutou potvoru dole.

m

« Odpověď #80 kdy: 05. 06. 2014, 14:55:26 »
Nemam problem platit povedzme 3 eura mesacne za root+lupa bez reklamy alebo len s textovou reklamou :-)

« Odpověď #81 kdy: 05. 06. 2014, 14:58:14 »
Osm korun měsíčně od několika lidí nás nevytrhne. Upřímně, kolik lidí pošle peníze? I kdyby to udělalo dvě stě lidí, čemuž nevěřím, pořád je to dohromady tak nízká částka, že nedává smysl. My nepotřebujeme hotovost, my se umíme uživit tou reklamou. Když nám ji nebude 48 % lidí aktivně blokovat.

Jakub L.

« Odpověď #82 kdy: 05. 06. 2014, 14:58:58 »
Poprosil jsem naše vývojáře, aby prozkoumali, co tam Ghostery přesně blokuje a kde dochází k té interferenci s lištou. Dám pak vědět, co zjistili.

K tomuhle se přidávám. Vypnutý adblock mám na většině webů, kam chodím rád. Ale momentálně jsem ho na Rootu zapnul, protože je to jediný způsob, jak se zbavit té ošklivé věci a nevypnout Ghostery (což pro vás neudělám: AdOcean, Google Analytics ...)

« Odpověď #83 kdy: 05. 06. 2014, 15:00:36 »
Pokud to chcete mít a nakódovat (otřesný výraz) takhle, tak řekněte lidem například kdo je váš nejvýznamnější reklamní partner (nebo určete tři - ať si mohou jednoho, toho s nejméně otravnou reklamou, vybrat) ať si jeho reklamu mohou nastavit jako "alespoň stahovatelnou", když už né viditelnou. Já osobně trvám na vyřešený ukládání do cache (s alespoň týdení životností - nemá cenu se ohánět vaší povídkou, ten server bude kvůli aktuálnosti dat v cache kontaktován vždy a pro statistiku mu to úplně stačí.

Velkou část přijmu dělá třeba RTB systém od Google a dalších velkých hráčů, kteří možná slyšeli o České republice, ale s Rootem se fakt bavit nebudou. Pro klid duše jsme položili dotaz AdOceanu, ale nemyslím si, že budou nadšeně kvůli nám přepisovat svůj software.

pn

« Odpověď #84 kdy: 05. 06. 2014, 15:02:13 »
Když peníze od pár lidí nic nezmění, jakou službu vám udělá pokud si ti samí lidé vypnou AdBlock a povolí skripty z pěti polských serverů?

« Odpověď #85 kdy: 05. 06. 2014, 15:03:10 »
Tak se to má tak, že Ghostery a Disconnect taky blokují reklamu od AdOceanu. Čili v toto směru fungují stejně jako AdBlock.

Ghostery má AdOcean zařazený do kategorie Beacons, Disconnect v kategorii Advertising. Pokud tuhle položku vypnete, začne se to chovat správně.

« Odpověď #86 kdy: 05. 06. 2014, 15:05:07 »
Když peníze od pár lidí nic nezmění, jakou službu vám udělá pokud si ti samí lidé vypnou AdBlock a povolí skripty z pěti polských serverů?

Významnou, protože z těch reklamních systému tečou pořád ještě zajímavé a celkem jisté peníze. Statisticky prostě každý (neblokující) čtenář z toho reklamního systému vytáhne nějakou částku. Při velkém množství čtenářů jsou to pak peníze, které server dokáží uživit.

Příklad: Někde jsem teď četl o tom, že servery odcházejí od slovenského Piana (společná platební brána pro přístup k obsahu), protože jim přináší málo peněz. A to to mají rozjeté ve velkém. Některý server (SME?) uváděl, že na Pianu vydělal 3 miliony korun ročně a na reklamě tuším 82.

Vilém Maršík

« Odpověď #87 kdy: 05. 06. 2014, 15:08:47 »
Vás moje peníze nevytrhnou a nestojíte o ně, já nijak netoužím spouštět na svém HW cizí spyware ... závěr je snad celkem jasný...

« Odpověď #88 kdy: 05. 06. 2014, 15:10:30 »
Je jasné, že všichni se přesvědčit nedají. My slušně prosíme a doufáme, že se najde dost slušných čtenářů, kteří to pochopí.

Je ale dobře, že tu tahle diskuse je, máme v plánu ji zpracovat a konstruktivní postřehy použít pro vedení i pro reklamní partnery.

M.a.l.ý a prý zloděj

« Odpověď #89 kdy: 05. 06. 2014, 15:15:59 »
Ani mne nenapadlo to zkoumat z hlediska povolení JS. Pokud trváte na tom, že musím vašemu webu povolit JavaScript, tak není co řešit - seznam blokování se opět rozroste. Nevím jak u ostatních, ale u mne tímto přístupem (jak technicky, tak asi i myšlenkově) u mne nikdy nedosáhnete požadovaného výsledku. Myslím byste měli rovnou začít blokovat všechny nepřímé přístupy na server, aby vaše "ztráta" byla minimální (a my se možná přestali konečně trápit). Původně jsem chtěl napsat, že proti vám osobně nic nemám, ale asi už to není pravda (když jsem blokován, a to zcela jistě ručně).