Jsem-nejsem dobrej programátor?

hu

Re:Jsem-nejsem dobrej programátor?
« Odpověď #105 kdy: 12. 07. 2016, 00:55:52 »
Žena vždycky říká, že kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody.

To sou moudra, bože můj! Nejíte vy taky vlašský ořechy na lačno?

To jsou moudra - univerzální odpověď na různá "moudra"
https://www.youtube.com/watch?v=M_8iMs_a2UE

Nekaz to vole, to je lidovy...

Bastard

« Odpověď #106 kdy: 12. 07. 2016, 06:35:14 »
Nevím, co vám vadí právě na tomhle. Zrovna s tím se dá souhlasit na 100%, ono to takhle totiž opravdu funguje. Kdo říká, že nemůže, ten většinou jenom nechce a trapně se vymlouvá.

Když už se tady chcete stírat videama z youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=z7-141-SpOA

hu

« Odpověď #107 kdy: 12. 07. 2016, 08:36:44 »

Bastard

« Odpověď #108 kdy: 12. 07. 2016, 09:30:10 »
Tak samozřejmě. Nezáleží na tom, co se tam říká, ale kdo to říká, jak to říká. Kdyby to říkal pán z billboardu v kravatě, tak by to uznal i "hu", který v žádném případě není povrchní ocas.

stdent

« Odpověď #109 kdy: 12. 07. 2016, 10:49:30 »
Taky nikdo neříká, že něco uměl. Studovat takovým způsobem, to radši nic, protože to bude k ničemu. Startovací věk kolem 18. roku má svůj význam. Nic tě nerozptyluje a můžeš se tomu věnovat. Pracovat při škole je obvykle nesmysl, protože pak ta škola asi moc kvalitní nebude.
Pracovat propri skole je to najlepsie, co moze student urobit. To, ze vy ste to nezvladal, je vas problem. Nezvalujte to nato, ze skola je o nicom

Pokud nechce nic umět, tak je to ideální kombinace. Po škole může rovnou zaplout do korporace k jemu podobným lemplům. Pokud máš čas na něco jiného než školu, tak samozřejmě k ničemu ta škola bude.

Jurdo

« Odpověď #110 kdy: 12. 07. 2016, 11:28:05 »
Jasne, vsetci co dokazu pracovat popri skole, su lemplove :D. Poviem vam ale jednu skutocnost. Aj ti, co nerobia popri skole, tak po absolvovani, v podstate robia to, co robili ich studentski kolegovia pocas skoly. A preco nemat uz hned skusenosti a byt dobre zaplateny? Absolventi sasovia pridu na pohovor, zapytaju nekrestanske peniaze, lebo oni maju titul, ale pritom hovno vedia.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 12. 07. 2016, 12:46:55 »
Jasne, vsetci co dokazu pracovat popri skole, su lemplove :D. Poviem vam ale jednu skutocnost. Aj ti, co nerobia popri skole, tak po absolvovani, v podstate robia to, co robili ich studentski kolegovia pocas skoly. A preco nemat uz hned skusenosti a byt dobre zaplateny? Absolventi sasovia pridu na pohovor, zapytaju nekrestanske peniaze, lebo oni maju titul, ale pritom hovno vedia.

Blbost, ví jak se chlastá :D Ale obecně ano, není problém, aby absolventík bez jakékoliv prokazatelné praxe naběhl s titulem, ze startu si nadiktoval služební auto, mobil, 10 týdnů dovolené, stravenky, home office a nástup 100k. Po tom, co se mu v deseti firmách vysmějí jde nakonec dělat za 15 do fabriky na směny, protože jinde už si udělal ostudu a nechtějí ho.

javaman

« Odpověď #112 kdy: 12. 07. 2016, 13:52:51 »
Po tom, co se mu v deseti firmách vysmějí jde nakonec dělat za 15 do fabriky na směny, protože jinde už si udělal ostudu a nechtějí ho.

Tyhle pohádky miluju :D Nebo když mění často práce, tak časem ho nikde nevemou! Nebo pokud nemá jméno, tak nemá šanci na dobrej flek. By mě zajímalo, jestli jen papouškujete ostatní a nebo jste to fakt zkusili. Jako vysněný vysokoškolák, který chtěl 100 tisíc a pak dělá u pásu, zní sice cool, ale tomu snad nikdo tady nevěří.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 13. 07. 2016, 22:35:23 »
Po tom, co se mu v deseti firmách vysmějí jde nakonec dělat za 15 do fabriky na směny, protože jinde už si udělal ostudu a nechtějí ho.

Tyhle pohádky miluju :D Nebo když mění často práce, tak časem ho nikde nevemou! Nebo pokud nemá jméno, tak nemá šanci na dobrej flek. By mě zajímalo, jestli jen papouškujete ostatní a nebo jste to fakt zkusili. Jako vysněný vysokoškolák, který chtěl 100 tisíc a pak dělá u pásu, zní sice cool, ale tomu snad nikdo tady nevěří.

Řekl člověk, který skončil za 15k u pásu. A ano, všechno z toho je pravda. V IT snad neexistuje žádná specializace, kde člověk přijde a hned může samostatně pracovat. Pokaždé je třeba nějaká adaptace a většinou na ni ani zkušebka nestačí, maximálně nějakým servisákům na stanice. Proto je logický, že když přijde někdo, kdo za poslední dva roky vystřídal 3-5 zaměstnání, tak buď dostane nástupní plat uklízečky, nebo ho nevezmou vůbec, protože je to prostě riziková investice. Možná, kdybys na HR jen nenadával a něco si o tom zjistil, tak bys tady nebyl za úplnýho debila, protože HR není primárně hodnocenej za to, kolik dal debilům zbytečně peněz, ale za to, jak hledá rozumné lidi, za přiměřené peníze. Až jednoho krásného dne přestaneš matlat po večerech javu bez databází a třeba si najdeš i rozumné místo, tak najednou zjistíš, že každej v IT, od programátora po nejtupějšího servisáka, se setkává i s věcmi dalece přesahující jeho obor a pokud je odmítá, odmítá pochopit problémy které řeší a i kdyby byl chodící encyklopedie třeba tvé milované javy, tak je v praxi nepoužitelnej. Přeji hodně štěstí.

Jurdo

« Odpověď #114 kdy: 14. 07. 2016, 07:56:57 »
Tuxik:
+1

javaman ((

« Odpověď #115 kdy: 03. 09. 2016, 19:18:43 »
Tuxik:
-1