Jak na občasná Windows legálně?

?

Re:Jak na občasná Windows legálně?
« Odpověď #60 kdy: 11. 12. 2017, 12:31:00 »
To je sraní, kupovat si lístky na autobus, když můžu je na kole...

Daniel

« Odpověď #61 kdy: 11. 12. 2017, 12:39:51 »
Já vás obdivuju že kvůli windows na občasné použití děláte takové divadlo nebo se vám dokonce chce experimentovat s něčím tak nedodělaným jako je reactOS. Jinak díky za tip na ty nainstalované virtuály od MS, to se bude hodit.
Další možnosti pro občasné použití:
- Pronájem mašiny v azure (což se tu asi nebude líbit protože všechno MS je přece fuj) ale ono to docela funguje, s doporučovaným aws nemám zkušenosti.
- stažení iso od MS s tím že je to na ~90dnů.
- návštěva nějakého warez doupěte.

Digi

« Odpověď #62 kdy: 11. 12. 2017, 13:09:37 »
 ;D
Díky za tip, o těch windowsech pro VM jsem netušil. Kdyby byl autor normální, tak to nahodí a neřeší.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 11. 12. 2017, 13:24:01 »
Když čtu výše to sraní, osobně bych jako první zkusil ten ReactOS, zda to v něm náhodou nepojede.
Daná aplikace prý nejde ve Wine. ReacOS bere kód z Wine.

SB

« Odpověď #64 kdy: 11. 12. 2017, 14:13:50 »
Daná aplikace prý nejde ve Wine. ReacOS bere kód z Wine.

Dedukovat z toho, že to nepojede ani v ReactOS, bych si netroufnul, zkusil bych to. Už jen z představy, že mi puštěné widle (bez ohledu na legálnost) sežerou 3 GB raměti a 30 GB HDD, je mi na blití.

Fantomas

« Odpověď #65 kdy: 11. 12. 2017, 14:37:49 »
Já vás obdivuju že kvůli windows na občasné použití děláte takové divadlo nebo se vám dokonce chce experimentovat s něčím tak nedodělaným jako je reactOS. Jinak díky za tip na ty nainstalované virtuály od MS, to se bude hodit.
Další možnosti pro občasné použití:
- Pronájem mašiny v azure (což se tu asi nebude líbit protože všechno MS je přece fuj) ale ono to docela funguje, s doporučovaným aws nemám zkušenosti.
- stažení iso od MS s tím že je to na ~90dnů.
- návštěva nějakého warez doupěte.
Tady se z toho dela hotova kovbojka, pritom si lze stahnout iso primo z MS serveru a provozovat bez aktivace. Dalsi moznost je verze for evaluation, ktera zadara plne jede 90 dni a pak se musi aktivovat, ale ona funguje i bez toho. No a posledni moznost je jit zachlastat s nejakym adminem treba z cvut, tam se jedna zatoulana licence v klidu ztrati :-)

?

« Odpověď #66 kdy: 11. 12. 2017, 14:42:30 »
Už jen z představy, že mi puštěné widle (bez ohledu na legálnost) sežerou 3 GB raměti a 30 GB HDD, je mi na blití.
Nevyužitá paměť je zbytečná paměť. Toto je pro tebe asi novinka:
https://en.wikipedia.org/wiki/Prefetcher

Hodně místa na disku se dá ušetřit vypnutím swapu, pokud máš opravdu hodně RAM, nebo třeba vypnutím hibernace. Pro obojí je permanentně zabrané místo na disku o cca velikosti RAM.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #67 kdy: 11. 12. 2017, 16:19:20 »
ad RectOS, uz sem to zde psal, nejen ze bere z Wine, ale je to i obracene ze Wine cerpa z ReactOS, zaroven je z principu ReactOS s vlastnim NT jadrem a cast ma naprosto jinou/jinak nez Wine, zaroven ReavtOS pre par dnema vyska nova verze, takze vzhledem k tomu a zaroven pokud tazatel zkousel jen Wine z repositare a nezkusil akespon novejsi wine-staging je urcita sance ze co pada ve Wine muze v ReactOO slapat...

a duvod proc zkusit ReactOS? je to legalni, svobodne opensource reseni bez nutnosti souhlasit s posahanou Windows EULA a protoze ue tazatel uzivatelem GNU/Linux a obecne opensource je tato varianta urcite vhodnejsi nez Windows za ktere ni navic nusel platit 3000kc jen kvuli pouziti 1 programu oar hodin za rok...

anonym

« Odpověď #68 kdy: 11. 12. 2017, 16:47:09 »
2. Kluc sa do systemu kopne cez prislusne klikatko (alebo aj cmd). Da sa k nemu doklikat cez nastavenia, po pamati to v desiatke neviem presne, ale dostanes sa k tomu aj "starou cestou" (rozumej tak ako vo Win7) cez pravy klik na "Tento pocitac" --> "Vlastnosti" a tam dakde uplne naspodu okna. Pripadne postudovat prikaz "slui.exe" - myslim, ze s prislunym ciselnym parametrom spusti dialog pre zadanie cisla.

Ohladom snapshotov som si nie isty, na koho to bola reakcia, ale urcite mozno suhlasit - ano, pouzivaj snapshoty hypervizora, nie tie Windowsacke (to dakto dakde aj pouziva?).

Inak ohladom licencovania - tiez sa mi zda rozumnejsie kupit to v nejakom poriadnom obchode, i ked mozno za vyssiu cenu, ale s istotou, ze je to OK. Ale ak chces za kazdu cenu setrit, mozno to za riziko stoji... Ale v tom pripade mozno fakt stoji za pokus vyskusat ten ReactOS a mat to zadarmo uplne.

j

« Odpověď #69 kdy: 11. 12. 2017, 18:10:20 »
... ale s istotou, ze je to OK....
Chmm ... je videt, ze si nikdy zadny M$ licence neresil. Se 100% jitototou ti totiz muzu rict, ze to pouzivas v rozporu s licenci zcela bez ohledu na to jak si to koupil a kolik si toho koupil.

.

« Odpověď #70 kdy: 11. 12. 2017, 22:24:25 »
Tady se z toho dela hotova kovbojka, pritom si lze stahnout iso primo z MS serveru a provozovat bez aktivace. Dalsi moznost je verze for evaluation, ktera zadara plne jede 90 dni a pak se musi aktivovat, ale ona funguje i bez toho. No a posledni moznost je jit zachlastat s nejakym adminem treba z cvut, tam se jedna zatoulana licence v klidu ztrati :-)
Tady hlavně odpovídají i všichni, co o tom nemají ani páru.
Klasickou variantu instalačky (ne evaluation) sice stáhnout můžeš, ale buď musíš mít například licenci nebo v insideru...
... a provozovat bez aktivace ji například nemůže ten, kdo na ni má koupenou licenci, teda pokud zrovna není výpadek aktivačního serveru nebo není dostupný aktivační telefon, četl jsi mslt k win? Asi ne co?
Evaluation se nedá aktivovat, ani před ani po 90 dnech, takže nechápu kde jsi vzal to MUSÍ. Evaluation se prostě aktivovat nedá.
Licence, která by se nějakému adminu na cvut mohla v klidu ztratit, je jaksi pro někoho, komu nebyla určena, nelegální... A jaksi je nepřenosná.
Měl bych pár poznámek, které tu ve vlákně ještě nepadly, třeba...:
A co tak si vygenerovat digitální licenci na edici Windows 10 Professional for Workstation, když ji dává ms zadara každému? Stačí si nahodit insider win 10 a upgradovat na finální build. Před dvěma a něco lety ms uděloval digitální licenci v insideru edicím core a pro, teď má už docela hodně dlouho tuto "akci" pro tuto edici.

upgardy ti windousy

« Odpověď #71 kdy: 12. 12. 2017, 14:01:39 »
Mám normálně koupený notebook s OEM Windows 7, je možné dnes přejít na Windows 10 s tím, že se využije nějak ta licence původní?

Mazak

« Odpověď #72 kdy: 12. 12. 2017, 14:15:40 »
Mám normálně koupený notebook s OEM Windows 7, je možné dnes přejít na Windows 10 s tím, že se využije nějak ta licence původní?

Pokud jsi lama tak zadarmo do konce roku.
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade?tduid=(14c348e893a91089cb2980533c6ee123)(256380)(2459594)(TnL5HPStwNw-0FBZfNm6YPFXNhiu3o52rA)()

SB

« Odpověď #73 kdy: 13. 12. 2017, 08:59:24 »

To jakože Linux paměť nevyužívá a je třeba nasadit widle, aby se vyplácala?
Co je to za sračku? Microsoftí název pro cacheování?

Nejste Laelův brácha?

Edit admin: Prosíme slušně, kroťte vášně a výrazy.
« Poslední změna: 13. 12. 2017, 11:38:41 od Petr Krčmář »

balki

« Odpověď #74 kdy: 13. 12. 2017, 09:30:17 »

To jakože Linux paměť nevyužívá a je třeba nasadit widle, aby se vyplácala?
Co je to za sračku? Microsoftí název pro cacheování?

Nejste Laelův brácha?

A netykej mi, pičo!

Ladies and gentlemen, krasny rozhovor.

Mam jeden linuxovy stroj z roku pana 2010, kde som mal klasicky rotacny disk. Dost som tam agresivne cacheoval a mam tam 16GB ram. Po zakupeni SSD, neviem, co s tolkou pamatou mam robit :) Vyuzivam to akurat narazovo.