Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Optika od Cetinu - jen pro O2?
« Poslední příspěvek od tennyson.acie kdy Dnes v 18:21:51 »
Franta (BFU) si cloud zcela jistě platit nebude, ten začne a skončí s těmi 15 GB, co Google dává gratis.
A fotky? No ty se zálohují průběžně, nikoliv naráz, takže i těch 10 Mbps je v pohodě dostačující (sám to mám u mobilního tarifu a nepozoruji nějaké obtíže, když se fotky každý den ukládají na Google).
2
Sítě / Re:Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy Dnes v 16:49:46 »
"nekdo pocitil potrebuju komentovat neco co vydoloval hluboko v archivu" - Ja myslim ze je to stale aktualni tema, nejaky ten rok ubehl a je dobre napsat jak to dnes vypada a kam se to posunulo  ;)

U me alespon 5G pres moderni telefon a od O2 tak v centru Prahy to klidne nameri 776Mb/s na 157Mb/s. To zni krasne, ale problem je ze ta rychlost proste nedrzi, takze zmerim do hodiny znovu a je to klidne snek, ze i xDSL dava vic  ;D
Nechtel bych to jako primarne, ale zajma me kam se to posunuje, pamatuju driv jak byla reklama a sotva to dalo 80.

Pro nekoho ale to muze byt jedine reseni, kdyz nemuze na strechu s Wi-Fi, nemuze resit anteny 60Ghz (vyjimka leda treba na okno pokud by to slo), nema v dome optiku, ani nema draty a nebo je ma ale jsou z let 1940 a jsou pokazene.
3
Sítě / Re:Optika od Cetinu - jen pro O2?
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy Dnes v 16:36:10 »
Důvod platit těch dvěstě padesát co tu je neexistuje. Dva sousedi jsou připojení jen přes data, třetí má nějakou čtyřicítku. Tchyně měla roky dvacetimegabit a ani si toho nevšimla, druhá část příbuzenstva má nějakou osmdesátku a taky ji prakticky nevyužívá. Já mám kanceláři nějakou čtyřicítku nebo co je to zač, je v ceně nájmu, chtěl jsem si platit víc ale zjistil jsem, že naprosto stačí i pro práci... To je reálný svět, kdyžtak.
Ano to presne tak je  :) Mam takto i lekare, co neresi cenu, takze realne ani nevi co ma ale zjistil jsem ze plati 250Mb/s. Duvod je jasnej, protoze O2 tam nema u nej zadnej velikej rozdil u xDSL v cene.
Dokonce mi to rekl i clovek z IT, ze prej staci 100 na 20, jakych 300?  :o Ze to mam jako pro sebe, jak za celej barak  ;D
Ja ale argumentoval tim, ze kdyby kazdemu teda stacilo 40Mb/s ze to nepozna, tak jsme dnes skoro jeste na vytacenem pripojeni, ze proste je dobre mit neco lepsi a navic. Je to pokrok.

Navic zde treba i staci beznej argument, prece mas dat veci do cloudu! Google ti nabizi uloziste, Franta si teda zaplati 100GB treba. No a jak tam dostane fotky?  ;D S pripojenim 10Mb/s upload, hadam ze to Frantu rychle omrzi a bude resit nekde SD kartu nebo nejake uloziste jine.
4
Bazar / Re:Prodám disky, NVR, kamery, MikroTik
« Poslední příspěvek od Jiri Dobry kdy Dnes v 16:01:33 »
Ta kamera je jen samotna kamera, nebo vcetne nektere montaze?
(na vyber je toho spousta TD-YZH0106 TD-YZH0205 TD-YXH0303 TD-YXH0303+ TD-YZJ0408+ TD-YZJ0601 TD-YXH0303+ TD-YZJ0408+  TD-YZJ0501 TD-YXH0303+ TD-YZJ00812)
5
Bazar / Re:Prodám Eizo ColorEdge CS2740 + stínítko CH2700
« Poslední příspěvek od Zrzka kdy Dnes v 15:46:58 »
P.S. Jsem ochoten jednat o ceně (rozumné). Přeci jenom je škoda aby jen tak ležel ladem :)
6
Bazar / Re:Prodám Calibrite ColorChecker Studio
« Poslední příspěvek od Zrzka kdy Dnes v 15:45:37 »
Jste v pořadí. Když se nebude líbit prvnímu zájemci, dám vědět.
7
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 15:26:35 »
V tomto smyslu porušují zapouzdření všechny gettery a settery. Přesto je kdekdo používá.

Gettery iba ak vracajú odkaz na nekonštantnú položku, settery iba ak argument zapíšu do členskej premennej bez akejkoľvek kontroly.

To jsou velmi časté případy. Bohužel autoři stále tvrdí, že zapouzdření neporušují.
8
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 15:11:24 »
No právě. Opravdu se ten dokument mění? Je furt stejný, jen jsme k němu přidali nějaké ověření. Že je to jiný inkoust na stejném papíře je nepodstatný detail. V programu to může být druhý objekt, který se odkazuje na ten původní nezměněný dokument.

Presne. Nepodpísaný dokument a podpísaný dokument majú byť dve rôzne veci. Potom sa dá jednoducho dosiahnuť, že ak funkcii, ktorá vyžaduje podpísaný dokument dáte ako argument nepodpísaný dokument, dostanete veľmi dôrazné upozornenie už pri zostavení programu. Teda, pri pokuse o zostavenie programu...
9
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 15:09:41 »
V tomto smyslu porušují zapouzdření všechny gettery a settery. Přesto je kdekdo používá.

Gettery iba ak vracajú odkaz na nekonštantnú položku, settery iba ak argument zapíšu do členskej premennej bez akejkoľvek kontroly.
10
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 15:08:51 »
Ona jakákoliv serializace bude v principu narušovat zapouzdření, jinak nemůže fungovat. Je jen otázka, jestli to není zapouzdřené až na úrovni toho xml, nebo už někdy dřív.

Väčšinou, keď vám nezáleží na opaku, ale nie nutne vždy.

Zapúzdrenie slúži na zabránenie nekontrolovanej zmeny členskej dátovej položky, aby jej nežiadanou zmenou nemohlo dôjsť k nastaveniu vnútorného stavu, ktorý je neplatný alebo iným spôsobom nežiadaný.

Pokiaľ si serializované dáta podpíšete, tak deserializácia prípadnú manipuláciu s dátami v uloženej forme odhalí, a vytvorenie objektu neumožní.
Stran: [1] 2 3 ... 10