1
/dev/null / Re:old school
« Poslední příspěvek od makovec_3 kdy Dnes v 20:16:52 »55, Swift, začínám Python kvůli AI. Oldschool věci (u mně ObjC) dělám když je potřeba, ale vlastně nebaví.
Potvrzuji zmíněné chování, resp. změnu s 6.11.x.Kolega Zdenek M. by rekl: klasicke pachani dobra :/
Já to beru tak, že jakákoliv podpěra, područky a tak ulevují svalům a tím je nenutí fungovat, takže ty pak slábnou. To je příjemné pro dospělého, co už má tyhle svaly ochablé, ale děcka je maj od přírody v pořádku, tak je zbytečný jim je ničit.Bez područek neeee. To vede akorát k šíleným polohám rukou. Dospělák, co si sám řekne, že chce něco trénovat a bude si vědomě hlídat správnou polohu, si může dělat co chce. Ale děcka se ti akorát opřou rukama o ten stůl v naprosto nevhodné poloze. A pokud u nich hodláš trvale stát a hlídat je, tak prostě vytáhni dřevěnou sesli po dědovi.
Já to beru tak, že jakákoliv podpěra, područky a tak ulevují svalům a tím je nenutí fungovat, takže ty pak slábnou. To je příjemné pro dospělého, co už má tyhle svaly ochablé, ale děcka je maj od přírody v pořádku, tak je zbytečný jim je ničit.Bez područek neeee. To vede akorát k šíleným polohám rukou. Dospělák, co si sám řekne, že chce něco trénovat a bude si vědomě hlídat správnou polohu, si může dělat co chce. Ale děcka se ti akorát opřou rukama o ten stůl v naprosto nevhodné poloze. A pokud u nich hodláš trvale stát a hlídat je, tak prostě vytáhni dřevěnou sesli po dědovi.
jeste sem se koukal a /etc/mdadm/mdadm.conf mam a v nem definovane md0 a nevzpominam si ze bych ho pripravil,Tak ja na tohle kdysi narazil u vanilla kernelu s autodetekovanym mdraidem (cti: bez initrd == ciste problem mezi diskem (superblokem) a kernelem) taky - tehdy ten problem, jestli si vzpominam, byl ten, ze se nejak divne rozpadl mirror pri HW padu, a superblok na jednom disku obsahoval neco, co nemel. Nakonec tehdy fungujicim resenim bylo (uz si nepamatuju presnej postup bez ztraty dat, prosim nezkousejte to bez zalohy...) trochu drsne --zero-superblock a znovu ten mirror znovu vyrobit.