Zrovna poslední týden jsem zkoušel využívat u vývoje AI modely(copilot a geminy). Hodiny práce a výsledek jsem skoro opět na začátku.
S trochou nadsázky: "Hodiny jsem zkoušel mačkat nějaké klávesy, a ten počítač pořád tvrdí compile error."

LLM nejsou člověk, i když to k tomu svádí, a aplikovat na ně lidské měření schopností, jako kdyby to byl nový kolega, dává nesmyslné výsledky. Pracovat s tou technologí je dovednost, co se musí naučit, jako každá jiná. A jak si efektivně kontrolovat výstupy a zastavit se dřív, než spálím půl dne, je toho součástí. Stejně jako jak tomu dodat vhodné informace a instrukce.
Claude code nakrm skilly z oboru kterym se chces ubirat a nech si to vygenerovat. I bez skillu to zvladne dobre, pokud nezvolis nejakou obskurni technologii, kterou proste nezna.
Skilly výsledek spíš dolazují než že by vytvářely zásadní hodnotu.
Záleží, na co přesně to chceš použít. Z mojí zkušenosti dobře vybudovaná paměťová banka (
memory bank, a skills jsou její součástí) udělá obrovský rozdíl v tom, co ty LLM dokážou a jak to dokážou. Asi tak jako je rozdíl radit člověku na fóru na Rootu podle dvou odstavců, versus kolegovi, se kterým pracuješ už dva roky.