Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Kompilovanie software pre DVB-C tuner (TBS, Raspberry)
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 20:43:46 »
Zdá se, že to kompiluješ proti jiné verzi než původní autor, a proto to na sebe nesedí. Díval ses na https://github.com/tbsdtv/linux_media/wiki/Prerequisites,-Build-errors-and-Rebuilding ? Zkus použít verze a distribuce, které jsou tam popsané. Případně se zeptej autorů - mají tam i e-mail. Pak je ještě možnost, že někdo vytvořil fork, který pasuje na aktuální verze v distribucích.
2
Distribuce / Kompilovanie software pre DVB-C tuner (TBS, Raspberry)
« Poslední příspěvek od vlado99 kdy Dnes v 18:16:18 »
Ahoj. Snažím sa skompilovať ovládače pre DVB-C tuner TBS-5230 podľa postupu na https://github.com/tbsdtv/linux_media/wiki, ale výsledkom je množstvo hlásení v žurnále ako napr.:

Kód: [Vybrat]
kernel: pisp_be: disagrees about version of symbol __video_register_device
kernel: pisp_be: Unknown symbol __video_register_device (err -22)
kernel: rpi_hevc_dec: disagrees about version of symbol v4l2_m2m_job_finish
kernel: rpi_hevc_dec: Unknown symbol v4l2_m2m_job_finish (err -22)

Skúsil som aj samotný install.sh skript z https://github.com/tbsdtv/media_build, ako mi radil vývojár z githubu, ale výsledok bol ešte horší (žiadne ovládače sa nenahrali).

Kompilujem to pre Raspberry Pi 5, Linux rpi5 6.12.34+rpt-rpi-v8 #1 SMP PREEMPT Debian 1:6.12.34-1+rpt1~bookworm (2025-06-26) aarch64 GNU/Linux. Predtým som používal Raspberry Pi 4, s trochu iným tunerom a so software nebol problém. (RPi4 a starý tuner neprežili blesk.)

Poradíte mi, prosím, ako opravím ten problém so symbolmi?

P.S.: Zo zvedavosti som to skúsil rozchodiť aj na notebooku s Kubuntu a tam softvér funguje a kernel sa na symboly nesťažuje.
3
Hardware / Re:Zapínání PC přes UEFI
« Poslední příspěvek od Niekto_iny kdy Dnes v 16:57:33 »
Toto je OT:
Davno, este zaciatkom storocia som mal pri pocitaci Smart UPS od APC. Bol k tomu SW PowerChute, ktory presne toto umoznoval (samozrejme vratane inteligentneho shutdownu PC pred vypnutim napajania). Bolo tam prakticke graficke rozhranie (nieco ako planovaci kalendar), nastavitelne na dni v tyzdni, vynimky v ramci mesiaca atd...

No a potom jedneho dna vydali aktualizaciu a cele to dokurvili. Namiesto planovaneho zapinania/vypinania sa objavili mimoriadne dolezite menu typu "kolko CO2 ste usetrili za posledny mesiac" a podobne. A na nove UPSky sa uz ta stara verzia softweru nedala pouzit.

Viem, darebacik nema UPS - inak by sa nepytal na UEFI. Chcem tym len povedat, ze po nejakom update BIOSu sa to moze vsetko dokurvit...
4
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 16:49:28 »
Dakujem vsetkym. Ja to potrebujem len ako docasne riesenie na par dni, 1-2 tyzdne. To kludne budem vypinat cez RD.
Povodne som to skusal nastavit na UEFI Asrock (myslim len zapinanie), ale teraz som sa zasekol, lebo to potrebujem nastavit na GigaByte a vobec to nefunguje.
Nastavene je to vid obrazok. Neviem co je zle nastavene
5
Software / Re:Sdílená grafika s video výstupy pod VM
« Poslední příspěvek od Ondrej Nemecek kdy Dnes v 12:50:50 »
IMHO to jako výzkumný teoretický projekt sice může být zajímavé, ale prakticky to buď nebude realizovatelné nebo to nebude použitelné.
6
Software / Re:Sdílená grafika s video výstupy pod VM
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 12:19:49 »
Ano, myslel jsem to tak, ze 3D akceleraci by stale zajistovala nVidia, u niz rozumim, ze nejaky rozparcelovani mezi VM guests je mozne (? - neco takoveho jsem zkousel jen s Inteli GPU pres MDEV a ackoliv to fungovalo, vykon byl zcela zoufaly, treba to je u nV zmaknuto lepe), pricemz onen DisplayLink by zajistoval ciste ten obrazovej vystup.

Obdobny postup uvazuju pro Davinci Resolve - grafiky se spoustou VRAM jsou drahe, takze uvazuju nejakou vypocetni nVidii bez vystupu a tyto suplovat prave DisplayLinkem (nebo RDP ... prekvapive to wokenni RDP pres domaci LAN je vyborne pouzitelne, obcas je videt naznak komprese, ale vse pekne plynule).
Na funkci to nema vliv, pokud neco potrebuje vyuzit CUDA/OpenCL, ma tu moznost.
7
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 02:09:21 »
Jako existuje probuzovac do USB s RTC:
https://www.lucadentella.it/en/2015/05/02/wakemeup/

To me pak ale napada, zda nejde v UEFI biosu menit promenne skrze nejaky jejich API - to by pak bylo bez potreby hw mozne udelat to, ze v patek se zmeni konfigurace na "jenom v pondeli", a v pondeli se nastavi konfigurace "kazdy den". Skriptem.
8
« Poslední příspěvek od CPU kdy 06. 09. 2025, 23:19:09 »
Pokud je ta zásuvka aspoň trochu chytrá,

Jako pokud použiješ nějakou fakt chytrou, tak už má ovládání přes cloud a pecko si pustíš kdy chceš. A taková fakt umí i to, co píšeš.

Ale s klumprem za necelý tři kila a usb hubíkem napajenym z USB asi uděláš to samý.

Navíc je to asi zbytečný, mělo by jít vyeditovat ten profil. Já bych šel cestou toho profilu a kdyby to nešlo, tak pravidelným zapínáním a následným vypnutím.
10
« Poslední příspěvek od Zopper kdy 06. 09. 2025, 21:44:28 »
Pokud je ta zásuvka aspoň trochu chytrá, tak půjde propojit s pc, aby se vypla, až když PC nějakou dobu není na síti. Nebo zásuvku s měřením spotřeby a vypnout, když spotřeba na minutu spadne pod 5 W. Není potřeba žádné časování pro vypnutí. Jo, jestli jsi napsal chytrá, ale myslel jsi hloupá časovaná (což podle odkazu vypadá, uznávám), tak se tohle bude dělat blbě.
Stran: [1] 2 3 ... 10