Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Posun v kariéře programátora
« Poslední příspěvek od onsad kdy Dnes v 21:21:16 »
Nemáš málo, tak si toho važ. Ale zároveň bych se začal asi učit nové technologie. Protože se může stát, že se situace změní.
2
Sítě / Re:Router pro síť s UniFi za 1Gbps T-Fiber ISP
« Poslední příspěvek od sulin69 kdy Dnes v 20:45:48 »
Niekto nejake nove poznatky? Povodne som to chcel skusat so SFP modulom Nokia, ale pomenil som si sietove prvky a mam router bez SFP. Nakoniec som kupil ONT zn. Leox a mam doma aj Huawei ONT. Spoofol som na tom cele povodne zariadenie od Telekom (Vantiva FGA2235) a nic :(

Alebo keby sa tu nasiel nejaky ochotny technik Telekomu, ktory ma pochopenie pre tieto zabavky :D
3
Server / Re:Některé repozitáře APT nefungují kvůli SHA1
« Poslední příspěvek od ByCzech kdy Dnes v 19:54:11 »
Do souboru /etc/crypto-policies/back-ends/sequoia.config vložit (vytvořit nejspíš nebude existovat):

Kód: [Vybrat]
[hash_algorithms]
sha1.second_preimage_resistance = 2027-02-01    # Extend the expiry for legacy repositories

tím se to posune o další rok (nebo kam až je libo).

Další možnost jak to udělat je vrátit se ke gpgv místo sqv, pak je do souboru /etc/apt/apt.conf.d/25keypolicy potřeba vepsat:

Kód: [Vybrat]
APT::Key::GPGVCommand "1";
4
Docela to zacina smrdet.
5
Studium a uplatnění / Re:Ohodnocení scrum master vs. developer/tester
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 19:33:37 »
Tvl kolik ti je? 18? Vitej v zivote. A smir se s tim, ze on je tam dulezitejsi nez ty. Ty ses jen lopata, kterou muze nahradit jina lopata. Nic vic.
6
Bazar / Re:Koupím grafickou kartu pro HP Visualize PA-RISC
« Poslední příspěvek od Ivan Semanco kdy Dnes v 19:24:33 »
Na B2000 aj je nainstalovany, na C200 so nie som uplne isty, uz je to davno co bola zapnuta.
7
Přesně. Nejlepší lidé v oboru, které jsem potkal byli samouci. Já jsem taky samouk.
Také jsem začínal jako samouk. Abych později na VŠ viděl, kolik důležitých věcí jsem byl přehlížel.
Nevím, celkem to jediné, co mi studium na VŠ dalo bylo zjištění, že odborné předměty bych tam mohl učit a zbytek byl pro mou kariéru od tehdy až doteď posledních dvacet let celkem čistě redundantní a viděl jsem to už tehdy. Celkově: vlastně jen zklamání. Užitečných informací že by se to vešlo možná do třech měsíců intenzivního studia. Kdybych se šel vyučit na truhláře, mělo by to větší smysl.

A matematika, resp. matematické myšlení rozvinuté při jejím studiu, mi neskutečně pomohlo. A pomáhá mi to dodnes - mimo jiné vidět, kolik špatného kódu lidi vyplodí - zejména samouci a nedouci.
Samouk a nedouk fakt není totéž. Nestudoval jste náhodou na MFF UK? Tyhle nabubřelé arogantní hlouposti se tam totiž podle chování mnoha jejích absolventů pravděpodobně vyučují v nějakém tajném předmětu. (A než mě zase začnou titíž lidé utloukat, tak věřte, že nejsem ani zdaleka sám, kdo to říká včetně některých absolventů samotných. Ne, fakt nejste cool jak si myslíte.)

8
Než syn dostuduje, budou 99% věcí programovat roboti a dohlížet na to bude jen pár seniorů. Ostatní si budou hledat práci v jiných oborech..

"Až bude tobě, pionýre, čtenáři, třicet, pětatřicet let, vzbudíš se do světa, který už v mnohém nebude podoben dnešku..."
-- ABC, rok 1960, čtvrtý ročník
9
Studium a uplatnění / Re:Znalosti středoškoláků o síťové bezpečnosti
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 17:01:26 »
Není tento typ dotazů spíš vhodný na mimibazar, nebo jak se to jmenuje.
10
Sítě / Re:Sledování ZOH na iVysílání ze zahraničí
« Poslední příspěvek od alfi kdy Dnes v 15:42:31 »
To zvládne i nějaký set-top-box s Enigmou, namátkou Zgemma H8.2H za 1200 Kč. Ovšem opět je nutnost mít veřejnou IP adresu, bez ní smůla.
Jj, enigmy to umí taky :) místo veřejné IP funguje taky ta vpn..
Stran: [1] 2 3 ... 10