Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Řešení malé LAN s IP kamerami
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 11:44:34 »
Jakmile tam budou VLANy, líp se ten provoz filtruje. V podstatě dřív nebo později bude následovat nějaká wifi pro hosty, aby se jejich pochybná zařízení nedostávala do běžné sítě.
Takže za mě VLANy, Mikrotik s tím nemá problém, switch s podporou tam je taky, není co řešit.
2
další nvme get-feature, která smrdí:
nvme get-feature 0x11
NVMe NOPPME(Non-Operational Power State Permissive Mode) je false a je pouze read only
to je co zač, těmhle nvme věcem úplne nerozumím,. Klíčová je pro mě set-feature 0x03=3, jelikož s ní jsem schopen dosáhnout nižší teplot, pokud ji periodicky (každé 3 sekundy, a ještě znatelně i každých 7 s) zapínám. Jinak disk přejde do stavu 0,1,2, který jsem nastavil předtím.
A další záhadná je featura 0x0c , které teď nemohu přijít na jméno týkající se APST asi. A zrovna featura 0x0c chybí!

zatím jsem se do testování nepustilll , čím dál začím věřit, že jiná distribuce nebo windows to budou moci nastavit a stav PS 3 udržet
3
Sítě / Re:Nefunkčné niektore webstránky
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 10:13:22 »
fun fact: chrome  (a možná i další)píše connection timeout nebo problém s dns i pro více různých problémů:
-nepodaří se DNS resolve
-vrátí se NODATA
-vrátí se ICMP non reachable
-vrátí se tcp reset  (to dělá idos.cz, nevím proč takhle častuje surfaře)

takže to chce odchytit si wiresharkem a sledovat checklist chain, které kroky se podaří a kdy se stane problém. Může to být třeba úplně triviální problém za který nemůžeš, , že třeba nějaký chytrolín dal iptables -J DROP ( -d nebo -s ) a zrovna to zablokovalo 4 konkrétní stránky

ale není se čemu divit, například https://portaldopravy.cz/ hlásí "http  403 request blocked" - což už je jen detail implementace, kde to schválně rozbijou
4
Sítě / Re:Řešení malé LAN s IP kamerami
« Poslední příspěvek od mark42 kdy Dnes v 08:38:10 »
Ci su lepsie rozdelene subnety alebo VLAN Ti napovie najlepsie odpoved na otazku, ci sa maju vidiet niektore zariadenia aj "krizom" (napr. ci v sekcii Ostatne nemas nejaky home automation/security ktory ma na tie kamery reagovat) a ako casto predpokladas, ze sa bude konfiguracia menit.

Ak si OK so striktnym a nemennym rozdelenim, subnety su jasna a rychla volba.
V ostatnych pripadoch je lepsia volba VLAN.
5
Bazar / Prodám server HP ProLiant DL580 Gen9
« Poslední příspěvek od Torx kdy Dnes v 08:33:48 »
Kdyby byl zájem o výkonný 4-socketový server HP ProLiant DL580 Gen9, plně osazený a připravený k provozu. Ideální pro virtualizaci, testování, výpočty nebo repurposing do výzkumného či AI prostředí.

Procesory: 4× Intel Xeon E7-8890 v4
(celkem 96 jader / 192 vláken, základ 2.2GHz, Turbo až 3.4GHz)

RAM: 1.5 TB DDR4 ECC Registered
(osazeno 24× 64 GB modulů, lze rozšířit až na 3 TB)

jako systémový disk je použit SSD m.2 512G na PCIe 4.0
Disky: 5× 1 TB SAS HDD
Řadič: Smart Array P830i s cache
Napájení: 4× 1500W PSU (redundantní, hot-swap)
HPE 764737-001 Infiniband 544+FLR-QSFP 2portový síťový adaptér - přikládám
HPE 4-Port 684208-B21 629135-B21 634025-001 Ethernet 1Gb 331FLR Adapter - nainstalovaný
Intel Ethernet Server Adapter 4x RJ45 10Mb LAN,100Mb LAN,GigE - přikládám
( Používal jsem Infiniband 544+FLR-QSFP kvůli rychlosti komunikace mezi jednotlivými nody)

Cena 25000,-
6
« Poslední příspěvek od mark42 kdy Dnes v 08:30:15 »
Skus si wiresharkom na koncovej stanici odchytit nacitanie stranky cez Mikrotik a cez T-kom a hladaj rozdiely v tom, co ti pride resp. v komunikacii.
7
/dev/null / Re:distro linuxu k prohlížení celý archiv
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 08:22:14 »
Možná jsem tojednou prolét ale co je toZač? Nějaká kolekce her? Něco takovèho teď shánim jako boot image pro Arm (to distro je i emulator), retro  staré hry  ,
Něco jako retro pi, ale i mega balíkem her.

pokud máš raspberry pi nebo což je arm , balíky s hrami jako boot image najdeš na jednom místě kde je jich mnoho je to :

Kód: [Vybrat]
https://www.arcadepunks.com/
8
« Poslední příspěvek od Dzambor kdy Dnes v 06:50:31 »
Čo sa týka aktualizácie, tá nepomohla. Zmena PMTU v rámci mangle nepomohla. Je úplne zvláštne, že nejdú len tieto dve stránky. minv.sk nejde vôbec, a slsp.sk načíta úvodnú stránku ale internetbanking vôbec....ako ja som už zúfalý.
9
/dev/null / Re:JIVA's DOSBox Toolset
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 06:18:31 »
pokud jste v obraze v Borland Turbo Pascalu 7.0 , můžete se podívat na zdrojáky také na gitu

https://github.com/tigerhareram
10
/dev/null / Re:JIVA's DOSBox Toolset
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 06:06:58 »
zjistil jsem že video s ukázkou distra pro raspberry je smazané , no nic , nebylo tak důležité ale ukazoval jsem v něm login jméno uživatele a heslo , proto to uvedu ještě sem :

jméno uživatele = jiva
heslo = toor

jméno jiva a heslo root po zpátku takže toor

post dosáhl 5000+ shlédnutí , všimněte si je to něco důležitého , jestli jsi to ještě neviděl, prosím podívej se , šlo by klidně i o placenou práci !!

vlastně máš udělat s dostupným JIVA's DOSBox Toolsetem hru , všechno k tomuto účelu je tu zdarma dané , pak můžeš hru prodat na itch.io nebo steamu a na dalších platformách komerčně . S větší propagací Ti pomůže taky česká asociace programátorů her, pomohou Ti dostat hru např do časopisů a na jiná místa kde bude víc vidět. Jednalo by se o malou hru která vznikne asi za 2-3 měsíce práce. Znamená to že za rok můžeš mít asi 4-5 her. Když se budou dobře prodávat půjdeš do peněz. Jejich koncová cena by měla být celkem nízká. Je to hodně o propagaci na internetu aby byla vidět , pak se prodává docela dobře.

Díky formátům a limitům barev velikostí datových souborů atd je JIVA's DOSBox Toolset vhodný i pro jiné platformy. Soubory s grafikou a textem se dají přenášet na platformy jako je Commodore nebo Amiga které se v současnosti dají koupit nové. To by pak byl koníček programovat např ještě C64 nebo pracovat s Amiga Mini. Jednalo by se o soubory grafiky 160x200 pixelů a pak o textové soubory.

no to je tak všechno chtěl jsem říct že jméno je jiva a heslo je toor
Stran: [1] 2 3 ... 10