Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
WTF instalace? Já nic neod+instalovával. šlo o spustitelné, portable. žádný proces instalace neproběhl, ale běh aplikace proběhl. Někde se i za škraloup v hlášení o pádech považuje, že aplikace je 100% busy  (běžící super pi benchmark) a po kliknutí na křížek se po nějakém čekání natvrdo zavře.. Jindy šlo o klasické pády aplikací.
2
Hardware / Re:Archivace na Blu-ray a nedostatek mechanik
« Poslední příspěvek od pavel411 kdy Dnes v 14:53:37 »
mechanika cca 2800,- a M-DISC dneska podle me nema cenu (media prodavana dnes pod tou znackou nejsou ta, pod kterymi ziskal sve jmeno) , je otazka, jak moc se vubec lisi DataLife a DataLife+
3
Bazar / Re:Koupím workstation/server do labu
« Poslední příspěvek od robac kdy Dnes v 14:48:01 »
Na simulace bych použil vhodný cloud. Stačí ho mít zapnutý jen na dobu potřebnou k té simulaci a můžeš si naklonovat tolik nodů, kolik budeš potřebovat.
Na běžném cloudu asi většinu image síťových prvků nerozjedete a nevím, jak si představujete, že byste ty nody síťově propojil. Viz. třeba: https://user.pnetlab.com/store/labs/detail?id=15975678343939

Mně se minulý rok nejvíce osvědčil Hetzner Server Auction - i7 8700 se 128GB RAM vyšel na cca. 1100,- měsíčně.
4
Bazar / Re:Koupím workstation/server do labu
« Poslední příspěvek od robac kdy Dnes v 14:36:16 »
tak notasy propoj do realne lokalni site a simuluj v realne siti.
Tak hodne stesti treba s MPLS...
5
Odkladiště / Re:Podvržení mého čísla v zahraničí
« Poslední příspěvek od jakuja kdy Dnes v 14:27:15 »
Ze by operator pausalne vypinal ochranu proti podvrzenym cislum pri jakemkoliv roamingu mi pripada trochu moc, tim spis kdyz uvazime ze velke procento dnesniho roamingu od 4G/VoLTE vyse uz z hlediska service control ani neni roaming v pravem slova smyslu.  Nebude to nejaka exoticka destinace?
6
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 14:26:04 »
já ještě asi 8 DVD-RAM jeko záložní a archivační média kritických dokumentů točím, protože těch je dokupy do 200MB a vejdou se tam (smlouvy, stavební dokumentace, doklady od auta, atd.). o BD jsem chvíli uvažoval, ale vzhledem k tomu, že tolik dat způsobem odolným vůči klimatické změně zálohovat nepotřebuju, přijde mi 4,5 tisíce za mechaniku a stovka za M-DISK médium na 25GB (pokud se zrovna dají někde koupit, protože jsou v nabídce fakt málokde) nesmyslně moc.
7
to bude spíš prasečák autorů těch aplikací, že při odinstalaci po sobě správně neuklidí. ale je fakt, že mechanismus instalace desktopových aplikací se ve windows "úplně nepoved" a spoléhání se na jejich autory, že budou správně dělat něco, k čemu dokumentace nestojí za moc, bylo vyloženě krokem "do měkkýho".
8
« Poslední příspěvek od jakuja kdy Dnes v 14:19:33 »
Nevim jak je to dnes s BD ale sledoval sem defakto "smrt" DVD-RAM co by pouzitelneho zalohovaciho formatu a tenkrat definitivne presel k HDD.
Uplne totalni selhani HDD tak ze by se z nej uz nic nezachranilo snad ani nepamatuji, zato necitelnych CD/DVD/BD uz jsem par videl.
9
« Poslední příspěvek od Jimmyx kdy Dnes v 14:06:24 »
Zdejší diskutující si pamatují i masivně odcházení harddisky vyrobené v Maďarsku. A co toho plyne ? Že je blbé mít vše z jedné série? To je obecná znalost ať už se jedná o cokoliv.

Mít NAS na 2 místech je fajn, jen potřebujete ta dvě místa a na obou mít rozumný internet (a věřit že vám to např. něco nezašifruje na obou místech naráz). Pro většinu lidí tedy bude reálnější pálit na disky pro archivaci a NAS mít k tomu pro okamžitý přístup.
10
Sítě / Re:Zkušenosti s MikroTikem v domě
« Poslední příspěvek od Vladimir Havlik kdy Dnes v 14:04:28 »
ahoj, mam jiz leta hap ac2 a naprosta spokojenost. Jednou jsem ho poslal na reklamaci kvuli vadne desce. konfiguraci routeru mam v terraformu(ulozen na Gitea), nedavno jsem resil vetsi vypadek u sveho providera a tak jsem pripojil pres USB mobil k mikrotiku(neomezenej tarif), nastavil sdileni dat pres ethernet, v mikrotiku pridal lte interface do interface listu pod wan a vse jelo na prvni dobrou. bezi mi tam i kontejner s pdns-recursorem pro vnitrni dnsku. o vikendu bych chtel jeste prehodit net z eth1 do eth5(gpon-internet). tahle verze ma pouze poe-in na eth1 a ten bych pak vyuzil na lan(switch ma poe-out) a tim bych vyresil i napajeni
Stran: [1] 2 3 ... 10