Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Nová témata / Jak správně nastavit DNS DMARC RUA / RUF záznam
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 13:13:57 »
Zdravím všechny a přeji hezké vánoce.
Chtěl bych se zeptat, jak má vyřešit hlášku "DNS DMARC RUA / RUF record not found." ze stránek https://dnschecker.org/dmarc-record-validation.php

Přiznám se, že jsem úplný laik, ale něco jsem si pogooglil, ale zdá se mi, že by to mělo být nastavené na zahazovat
viz.
Kód: [Vybrat]
_dmarc.littlehill.xyz TXT v=DMARC1; p=quarantine;
_dmarc.autoconfig.littlehill.xyz TXT v=DMARC1; p=reject; # a obdobné záznamy pro subdomény

Chtěl bych poprosit o radu, jestli je to takto ok, případně jestli bych neměl ty záznamy poupravit. Jedná se o mou soukromou doménu, kde si hraji. Zdá se, že to všechno fachá, ale přecejen chci to mít dobře nastavené, aby mi to neposílalo maily do spamu, nebo aby to někdo nevyužíval na posílání spamů. Děkuji za případné rady..
2
Server / Re:Whitelist pro mail server na zaheslované přílohy v PDF
« Poslední příspěvek od Ozi kdy Dnes v 13:11:01 »
OT: A co teprve, když používáš nějakou automatiku na vytěžování PDF faktur....odesílající korporaci to dáš vědět, že to heslo je kontraproduktivní, oni že GDPR, ty na to, že mezi právnickými osobami je GDPR irelevantní...
3
Už je to opraveno.
4
Sítě / Pokles rychlosti O2 DSL připojení na ~0,5 MB
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 11:57:33 »
Čau,
máte někdo zkušenosti s poklesem rychlosti DSL připojení? Kamarádovi klesla rychlost na cca ~0,5MB a je to skoro nepoužitelné. Na infolince mu řekli, že u nich problém není, že to je problém v jeho místních rozvodech. Místní rozvody, kam jsem se dostal s měřákem, jsem proměřil a všechno ok. Modem jsme resetovali do továrního nastavení dle rady O2 infolinky a nepomohlo. Odmítají poslat technika, že to není problém u nich. Modem je O2 smart box O2.SBOXZ3. Krabičce je ~5 let. Máte někdo zkušenosti s tou krabičkou nebo řešením poklesu rychlosti? Já to jednou řešil, chyba byla v konfiguraci na ústředně při zapojování jiného zákazníka a technik to pak opravil. Nějaký hint? Radit změnit dodavatele není třeba, to už hledáme možnosti. Díky.
5
« Poslední příspěvek od Vantomas kdy Dnes v 11:08:16 »
Již jsem opakovaně žádal, abys vysmahnul a nereagoval na mé dotazy, grafomane!  >:( >:( >:(

Já to vyřešil skriptem do Greasemonkey/Tampermonkey a je to o mnoho lepší https://gist.github.com/Vantomas/dfb354ca913c66b3243b469af51a30ee
6
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od CPU kdy 22. 12. 2025, 23:10:19 »
Prý tam má dva kousky, které si někdo zamluvil a nevyzvedl.
Do každého přidal 16 GB RAM, cena počítače včetně ramky 1600 Kč.
7
Server / Re:Pošta z Gmail.com má zpoždění několik hodin
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy 22. 12. 2025, 23:06:31 »
Vysmaž, grafomane!
8
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy 22. 12. 2025, 23:04:18 »
...

Již jsem opakovaně žádal, abys vysmahnul a nereagoval na mé dotazy, grafomane!  >:( >:( >:(
9
Desktop / Re:Doporučte vysouvací konzoli à la Yakuake
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 22. 12. 2025, 21:30:50 »
Ještě doplním, nevím, co je míněno nefungujícími skripty, pokud je správně nastaven shebang, tak běžné skripty v souborech samozřejmě fungují.

Já jsem se setkal s problémy s inicialnizacnimi skripty (primárně /etc/profile.d), které při startu např. nastavují proměnné prostředí. Tam opravdu je potřeba skript pro fish zvlášť, který často není.

Já osobně mám tedy nastavený jako výchozí shell bash, který v interaktivním režimu ihned spustí Fish. Z mého pohledu tedy  bash vůbec nevidím, ale bash se postará o to, aby vše bylo správně inicializovano. Návod zde https://wiki.archlinux.org/title/Fish#Modify_.bashrc_to_drop_into_fish
Super návod děkuji za info, já jsem to "integroval" skrze
chsh -s /usr/bin/fishJenom mi to furt hlásí, že mám neaktivního ssh agenta na klíče, tzn. nevím jestli to správně popisuji, ale chce to po mě pokaždé v nové kartě terminálu zadat
set SSH_AUTH_SOCK /tmp/ssh-XL48YdlIXw25/agent.199460
kde to poslední číslo 199460 je číslo procesu toho agenta. Nevíte jak to tam do toho fish zabudovat automaticky po startu jako to bylo dřív v ubuntu - 24.04.? To "set SSH...." je ekvivalent
eval "$(ssh-agent -s)"Přiznám se, že už jsem to tu jednou řešil, ale nepovedlo se mi to rozchodit...
10
Server / Re:Pošta z Gmail.com má zpoždění několik hodin
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy 22. 12. 2025, 17:01:16 »
Vyzkoušejte, uvidíte.
Ne, vážně nemám v úmyslu rozbíjet někde nastavení SPF nebo DKIM. A tak nějak stále doufám, že ani vy nemáte zkušenost s tím, jak se doručují e-maily na GMail nebo Office365, když máte rozbité SPF a DKIM.
Stran: [1] 2 3 ... 10