Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Koupě levných Windows 11 a legalita
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:12:50 »
... Pokud je licence vázaná na počítač, můžete ji toliko převést jen s tím počítačem, a na jiném není využitelná (nainstalovat jde, legální nebude).
Proc tady porad siris soudruhu z MS tyhle svoje blaboly? Evropske soudy naprosto jednoznacne judikovaly, ze licenci na HW vazat vubec nelze. Takove ujednani je naprosto a zcela neplatne.

Nemluve o tom, ze nic takovyho ani MS nikdy!!! ve smlouvach nemel. Jenze to by ty smlouvy musel nekdo nekdy cist, ze? OEM = dohoda mezi MS a !!!!! VYROBCEM !!!!!! pocitace, ze ty widle ten vyrobce neproda samostatne a ze na sebe prebira jejich podporu. Koncoveho uzivatele a prenositelnosti na jiny HW se to vubec netyce.

Běžně jde aktivovat jeden OEM product key na více počítačů - i když dle licenčních podmínek to nejde.
Aktivace je jenom částečná ochrana před pirátstvím.
Kdyby ochrana byla moc striktní, pak by se zase stávalo, že uživatelům by to hlásilo SW problém a oběť pirátství, i kdy by měli legitimní licenci, tak jako v době Windows XP.
To je zajimavy, ze jediny kdo to "neumi" je MS. Naprosto bezne pouzivam SW ktery si overujou pocty aktivnich licenci, a zcela bezne tu licenci z nejaky administrace proste deaktivuju, kdyz ji chci prenys jinam ... treba at sme konkretni eset. A vic mi jich to aktivovat nedovoli, asi zazrak ze?
2
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 17:10:58 »
Proto tu rád chodím, lidé tady mají věčnou trpělivost.
Lidi, taky máte mít červené linie. On totiž dotyčný nechce. Pro něho země bude placatá a hotovo.
Mrkněte na kognitivní disonanci.
Čím víc budete do něho tlouct fakta tím víc on se začne utvrzovat že má pravdu.
Je to složitý proces, protože se člověk staví proti něčemu, co ohrožuje jeho identitu nebo přesvědčení, což je pro něj psychologicky bolestivé a vede to k posílení "ospravedlnění" původního názoru.

Dotyčný nechápe pojem licence a nic jako licence se koupit nedá. To že tomu někdo tak říká, je asi jako když lidé tvrdí, že mají doma na střeše satelit. Pokud jsou mimozemšťani a plují vesmírem pak možná ano. Ve všech ostatních případech myslí parabolickou anténu.

Jak to pak bylo u "aktivace" u win 3.1 a pozdějších se ptát nebudu. Vím co by napsal

Díky všem kdo ještě měl tu trpělivost a jak říkám myslete i na to, že pokračováním můžete i ubližovat.

Hele, tak to vysvětli, Šilhavý píše, že má licenci, ty píšeš, že nic jako licence se koupit nedá, tak někdo z vás je mimo, ne? Jak teda k tej licenci přišel, když ji nemůže podle tebe koupit?
Možná ji vyhrál někde na hasičským plese v tombole :D
3
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 17:08:45 »
Běžně jde aktivovat jeden OEM product key na více počítačů - i když dle licenčních podmínek to nejde.
Kdyby ochrana byla moc striktní, pak by se zase stávalo, že uživatelům by to hlásilo SW problém a oběť pirátství, i kdy by měli legitimní licenci, tak jako v době Windows XP.
Jeden klíč pro jedno zařízení = jedna aktivace. Co na tom má být striktního? A že by to cosi hlásilo těm userům, co si koupili Widle kdovíkde, to MS skutečně řešit nemusí, to ať si pak ti dotyční useři řeší se svým prodejcem.
4
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 16:59:25 »
Lidi, taky máte mít červené linie. On totiž dotyčný nechce. Pro něho země bude placatá a hotovo.
Je to složitý proces, protože se člověk staví proti něčemu, co ohrožuje jeho identitu nebo přesvědčení, což je pro něj psychologicky bolestivé a vede to k posílení "ospravedlnění" původního názoru.

Dotyčný nechápe pojem licence a nic jako licence se koupit nedá. To že tomu někdo tak říká, je asi jako když lidé tvrdí, že mají doma na střeše satelit. Pokud jsou mimozemšťani a plují vesmírem pak možná ano. Ve všech ostatních případech myslí parabolickou anténu.

Jak to pak bylo u "aktivace" u win 3.1 a pozdějších se ptát nebudu. Vím co by napsal

Díky všem kdo ještě měl tu trpělivost a jak říkám myslete i na to, že pokračováním můžete i ubližovat.

Hele, tak to vysvětli, Šilhavý píše, že má licenci, ty píšeš, že nic jako licence se koupit nedá, tak někdo z vás je mimo, ne? Jak teda k tej licenci přišel, když ji nemůže podle tebe koupit?
5
« Poslední příspěvek od xunil kdy Dnes v 16:48:24 »

6
« Poslední příspěvek od Ivo2003 kdy Dnes v 16:10:24 »
7
Sítě / Re:Placený přístup k internetu přes Wi-Fi
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 15:22:21 »
Pokud budeš poskytovat veřejně dostupnou službu elektronických komunikací a neprovedeš ohlášení na ČTÚ, tak se připrav na pořádnou pálku v pokutě. A na nějaké privátní sítě a spolky se už dávno nehraje, to šlo možná před 10 roky takto maskovat výdělečnou činnost. Osobně bych se na výše uvedené veřejné poskytování vybodl.
8
Software / Re:PuTTY - Home Assistant přes bat skript
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 15:22:00 »
Pak tam je bat skript.
putty.exe -ssh -pw heslo leo@192.168.1.5:4581

ukažte celej ten baťák
9
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 15:18:26 »
Oukej, licenci to mám na těch 1300 PC, takže do světa pošlu 1300 klíčů za úplatu, kde je problém? Já mám licenci a na různých počítačích mám v souladu s licencí 1300 instalací... Licenci jsem neprodal, ti nebožáci to můžou používat, páč sem jim to dovolil, tak kde je problém?

Třeba v tom, že máte licenci Vy, a nemáte žádné svolení nechat software užívat třetí osoby. Platí pouze pro Vás (vaši firmu) a nic víc. Vy nemáte co dovolovat, dovolovat užití svého díla může jen autor (nebo ten, komu takové právo převedl). Licence není zboží, ale právo. Licence není počitatelná (mám jednu licenci, dvě licence, ...) - vždy mám jednu jedinou licenci, ve které je psáno, co smím. Smím nainstalovat a používat na X zařízeních, smím/nesmím umožnit využívat software dceřiným firmám atd... A cokoliv, co nemáte výslovně povoleno, prostě udělat nesmíte.

Jediné, co SDEU judikoval je, že licence jako celek se dá přenechat jiné osobě, pokud splníte určité náležitosti. Například to, že ji sám nevyužíváte, a že nabyvatel převezme všechny závazky plynoucí z licenční smlouvy.

Často se setkávám s tím, že si lidé myslí, že licence je něco jako zboží, počítá se na kusy, a důležité je dodržet počet kusů a nic víc.
10
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 15:12:35 »
Ale dyť vy píšete že máte nějakou licenci pro 1300 počítačů, tak si to koupim a nainstaluju na 1300 počítačů, za úplatu per počítač, vo co go? MS má v registru 1300 nainstalovaných PC, za který jsem mu zacáloval,  takže všechno cajk. Kde je problém?

Takto licenční smlouvy nefungují. Licenční smlouva je právo k užití za smluvených podmínek (smlouva může mít adhezní formu - EULA).

Podle SDEU můžete licenci jako celek prodat. Máte-li licenci na 1300 instalací, můžete celou licenci na 1300 instalací prodat, pokud už ji neužíváte. Podmínkou je, že smluvní povinnosti je nabyvatel schopen převzít (např. nemůžete takto druhotně prodat školní licenci běžné firmě, protože by nesplnila podmínky). Pokud je licence vázaná na počítač, můžete ji toliko převést jen s tím počítačem, a na jiném není využitelná (nainstalovat jde, legální nebude).

Oukej, licenci to mám na těch 1300 PC, takže do světa pošlu 1300 klíčů za úplatu, kde je problém? Já mám licenci a na různých počítačích mám v souladu s licencí 1300 instalací... Licenci jsem neprodal, ti nebožáci to můžou používat, páč sem jim to dovolil, tak kde je problém? 
Stran: [1] 2 3 ... 10