Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Tech info ohladom uzemnenia racku
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 19:53:30 »
Já měl vždy za to, že tunery TV jsou historicky, když kabel vedl ještě rovnou ze střechy, docela odolné proti přepětí a podobně. Stejně tak u telefonních přístrojů, kdy lze očekávat, že kabel vede někde po sloupech venkem.

Dnes je to pochopitelně jiná technologie, ale myslím si, že něco to z předchozích generací podědilo.
2
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 16:52:55 »
Ani TN-S není zárukou že je všechno sluncem zalité. V 5 let staré novostavbě jsem měl na UPC koaxu uzemněném v racku hned vedle hlavního rozvaděče v přízemí, ve 4. patře na stínění oproti PE v zásuvce 70V naprázdno se zkratovým proudem 15 mA.
Tohle je podle mě hlavně unikající proud z neuzemněných spínaných zdrojů všech televizí všech sousedů, co jsou připojené na stejný koax.

Vlastně je to hezký příklad. Spousta televizí je kategorie II ochrany před nebezpečným dotykem, tedy dvojitou izolací a dvoupólovou síťovou šňůrou. Existuje ale i spousta televizí, které jsou v kategorii I, mají trojpólovou vidlici a jsou tedy uzemněné. Tam koaxiální kabel kabelovky tvoří krásnou zemní smyčku, zvlášť ve starých domech v TN-C. A evidentně to není velký problém.

Jako to mě taky napadlo a vídám to, ale nezapadá do toho informace, že ten koax je na patě baráku uzemněnej...
3
« Poslední příspěvek od Ondřej Caletka kdy Dnes v 15:42:16 »
Ani TN-S není zárukou že je všechno sluncem zalité. V 5 let staré novostavbě jsem měl na UPC koaxu uzemněném v racku hned vedle hlavního rozvaděče v přízemí, ve 4. patře na stínění oproti PE v zásuvce 70V naprázdno se zkratovým proudem 15 mA.
Tohle je podle mě hlavně unikající proud z neuzemněných spínaných zdrojů všech televizí všech sousedů, co jsou připojené na stejný koax.

Vlastně je to hezký příklad. Spousta televizí je kategorie II ochrany před nebezpečným dotykem, tedy dvojitou izolací a dvoupólovou síťovou šňůrou. Existuje ale i spousta televizí, které jsou v kategorii I, mají trojpólovou vidlici a jsou tedy uzemněné. Tam koaxiální kabel kabelovky tvoří krásnou zemní smyčku, zvlášť ve starých domech v TN-C. A evidentně to není velký problém.
4
/dev/null / Re:Nefunkční portaldopravy.cz
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 12:31:05 »
 Tak 2) byla způsobená implicitní blokací  cizí COM domény  pEdOinfo.azurecloud cizí vůči  cz pOdO.cz, kvůli čemuž portál nemohl stáhnout jakési denní zprávičky, konkrétně na dnešek čenda vyvěsil zkazku o varování před podvodnýma SMSkama a Uncaught Exception "zabilo" celou "aplikaci"

1)  chce to zase gamblit, který user agent čenda nedal do blacklistu (!)

dobrá práce čendo,  ale chtělo by to nakopnout (!)
5
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 12:26:25 »
Ono dokonce může situaci výrazně zhoršit. Nikdo soudnej si nenechá okolo signálových vodičů dobrovolně protékat vyrovnávací proudy v řádových násobcích proudů tekoucích signálovými vodiči. EMC je docela komplexní disciplína daleko za obzory běžného elektrikáře, natož domácího kutila, který se pustil do síťařiny.

BTW pořád tu nezaznělo proč se používá SFP. Předpokládám že ten, kdo jeho použití předepsal, tak zná místní situaci a věděl proč to dělá. Takže doporučuji se spojit s tím, kdo dělal projekt na tu instalaci, protože on jediný může dát nějakou prakticky použitelnou radu.
6
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 11:56:58 »
Souhlas. Hlavní myšlenka byla, že špatně zapojené stínění nefunguje jak má. V případě Ethernetu, který je sám o sobě dost odolný proti rušení, to bez rozumného důvodu a znalosti situace může způsobit víc problémů než užitku a jsou to vyhozené peníze, jak už zde padlo.
7
Hardware / Re:Přehřívání notebooku HP Elitebook 845 G8
« Poslední příspěvek od LeosB kdy Dnes v 11:56:04 »
Co se týká podsvícení, mám 400 nits verzi, a je to znát i v kvalitě displeje, vetší barevný ozsah. 250 nits by byl pro mě NoGO

Souhlasím, když porovnám pracovní notebook s 250 nits se soukromým s 400 nits tak to je obrovský rozdíl. Pracovat na 250 nits se dlouhodobě nedá, není to jen o jasu ale i o kontrastu a podání barev. Zrovna u HP je na tohle potřeba dávat velký pozor, do různých modelů ze stejné řady dávají různé displeje (ve specifikaci to mají popsané).
8
/dev/null / Nefunkční portaldopravy.cz
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 11:45:20 »
první návštěva portaldopravy.cz:
The request is blocked.

2) "Něco se pokazilo
Co se stalo?
Došlo k neočekávanému technickému problému."

Nevíte, kdy to piráti nakopnou? nebo  čendys nakopl firewall??
9
Hardware / Re:Přehřívání notebooku HP Elitebook 845 G8
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 11:41:14 »
Na bazoši, nebo na marketplejsu. Ale pozor na dotaženky ze búchvíjaký řitě s paznakózní klávesnicí.
10
Server / Re:Zvýšený příchozí provoz na serveru
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 11:40:39 »
Toto (GET požadavky z mraků IPv4 adres , seskupených na úrovni kolem /13-/15)? Náhodička
Stran: [1] 2 3 ... 10