Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Vypadává Wi-Fi hotspot na mobilu
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 13:18:16 »
Nedávno jsem koupil polarizované pilotky v primarku, za věru asi 150kč a hle, přijdu do práce a laptop se nechce zapnout... no pak jsem si brýle sundal a uviděl, že laptop je vskutku zapnutý.

O dost otravnější mi ale přijdou všudypřítomné dotykové displeje - bankomaty, lístkomaty, pokladnomaty,... které nejdou v zimě obsluhovat v rukavicích. A zrovna na zapatlanou obrazovku bez rukavic taky sahat nechci.

Přijde mi to, jako bych se měl do autobusu zouvat, protože jsem si dovolit přijít v botách.
2
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:40:47 »
Tak bez internetu nebudou mít zdejší ajťáci co dělat, takže potřebují dost filmů na zabíjení času... ;D
3
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:31:53 »
Jako pořídit si polarizační brýle a pak nadávat na panely, to už chce slušné ego...
Fakt nevím, co za ego je, když bych třeba rád používal dohromady brýle na řízení a navigaci v telefonu, která je mnohem příjemnější na šířku.
4
Hardware / Re:Motheboard pro AM5 herně-pracovní PC
« Poslední příspěvek od ja. kdy Dnes v 11:27:08 »
Taky bych neřešil vestavěnou Wi-Fi, ta akorát brzy zastará nebo se objeví problémy s podporou/kompatibilitou. Spíše bych řešil co nejvíce PCIe slotů, co nejvíce PCIe linek, co nejvyšší PCIe verzi...

Prave "vstavana" wifi je zvycajne pribalena a zasadena m.2 karta plus antenne kabliky von z krabice. Moznosti vymeny by som sa neobaval. Okrem toho je to zvycajne combo wifi+bluetooth. Horsie je to pri sietovkach, to byvaju cipy priamo na doske.
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:06:16 »
Bezne tak fungujem.
Přesně. Kdyby přestal fungovat internet, byl by to zásadní problém ekonomiky, ale proč bych kvůli tomu měl, proboha, nefungovat doma? Kytky přestanou růst? Stroje přestanou fungovat? Smeták přestane zametat a pračka prát? Čerpadla na vodárně přestanou čerpat vodu? Turbína v elektrárně se přestane točit? Auto nenastartuje? Knihovna vyhoří? Jestli má někdo tohle všechno napevno navázané na internet, tak je, s prominutím, pitomec a dobře mu tak.

Jediné, co bych pak potřeboval je, aby mi někdo platil v hotovosti místo bankovního převodu (což sice taky jde offline ale likvidita takových peněz je oproti hotovosti na ruku vcelku mizerná). Obecně bych řekl, že bychom pak měli vzhledem ke zhroucení ekonomiky jiné starosti než zrovna to, jestli mám dost filmů, na které se mohu dívat.
6
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 10:52:43 »
Je to trochu OT, ale tech monitoru / notebooku / mobilu ... kde vyrobce otocil polarizaci o 90 stupnu neni malo a fakt to na.ere. Treba kdyz prijdes za slunecneho dne s polarizacnimi slunaky k venkovnimu bankomatu a vidis cerno.

MP
7
Hardware / Re:Motheboard pro AM5 herně-pracovní PC
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 10:22:02 »
A má vůbec cenu, při dnešních cenách RAM a NAND čipů, řešit cenu MB? Na stavbu nového PC je poměrně nevhodná doba.

Taky bych neřešil vestavěnou Wi-Fi, ta akorát brzy zastará nebo se objeví problémy s podporou/kompatibilitou. Spíše bych řešil co nejvíce PCIe slotů, co nejvíce PCIe linek, co nejvyšší PCIe verzi, aby se do toho dalo osadit (i za pár let) co nejrychlejší úložiště, sítová karta,... zejména u linuxu se často vyplatí mít co nejvíce věcí v podobě rozšiřujících karet, protože pak nemusí řešit, že mu zabudované cosi se zmršenou podporou vyžírá PCI(e) linky, které by mohl jinak využít pro plně kompatibilní kartu.
8
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 10:17:18 »
Bezne tak fungujem.
Doma mam vela aj smart zariadeni, ale tie idu lokalne, nemaju pristup na internet. Bez telky dokazem fungovat, mam slusnu zasobu dvd a akoze podla teba bez internetu nebude tiect voda? nepojde elektrina? tieto systemy su stale primarne stavane na offline rezim a online je len na zlepsenie komfortu obsluhy a napr. aby mal zakaznik prehlad o svojej spotrebe.
Podobne aj platby kartou v obchode, terminaly stale disponuju offline rezimom, takze den bez internetu zvladnu v pohode a dlhsi kolaps sa da riesit lokalnym pc, z ktoreho si banky budu pravidelne stahovat udaje.
Vsetko sa da riesit, to len ludia, ktori nerozumeju technologiam sa boja konca sveta, ked na hodinu vypnu internet.
9
Bazar / Re:Přenechám knihy
« Poslední příspěvek od Longin kdy Dnes v 09:43:38 »
Ahoj
vzal bych za poštovné ty Mikroprocesory Jiří Pinker
10
Hardware / Doporučte základní desku pro AM5 herně-pracovní PC
« Poslední příspěvek od tlustoch123 kdy Dnes v 09:17:39 »
Vážení,

chystám se postavit nové PC. Primárně na něm budu pracovat, ale rád bych si na něm i zahrál. Nejsem si jistý volbou motherboardu, aby v mém oblíbeném Rocky Linuxu (RHEL) fungovalo vše bez problémů.

Požadavky: AM5, ATX, alespoň jeden USB port s rychlostí 10 Gb/s (USB4 nepotřebuji), Wi-Fi (stačí 6E) a především dlouhá životnost – ideálně alespoň 5 let po hardwarové i morální stránce. Do budoucna zvažuji upgrade GPU z bazaru, proto přemýšlím, zda má smysl PCIe 5.0 pro GPU.
Důraz kladu hlavně na stabilitu a dlouhodobou softwarovou podporu v Linuxu, pár procent FPS navíc pro mě není podstatných.

Sestava: Ryzen 7 9700X (Extended cTDP 105 W), 2×32 GB DDR5, prozatím stávající PowerColor Red Devil RX 6900 XT.

Zatím jsem vybral ASRock B850 Steel Legend WiFi za cca 4000 Kč. Je to rozumná volba, nebo existuje v této ceně něco lepšího?

Díky za rady i případnou konstruktivní kritiku.
Stran: [1] 2 3 ... 10