Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Prodám Fujitsu Esprimo Q920
« Poslední příspěvek od Ludva77 kdy Dnes v 18:50:48 »
RAM 8 GB, SSD 240GB,I5

700kČ
2
Bazar / Prodám Geekworm X1301 Video Capture to CSI
« Poslední příspěvek od Ludva77 kdy Dnes v 18:50:05 »
14 dnů stará deska, funkční pouze s RPi 4. Kupoval jsem jí na RPi5, ale na RPi5 nefunguje zvuk.
https://www.amazon.com/dp/B0FF4NW4Q3

500Kč
3
Sítě / Re:Pomalá odezva FritzBox 7583 na DSL bondingu
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 18:38:11 »
Tohle spíš smrdí IPv4/IPv6 nastavením.
Podívejme se na to logicky, pokud to u předchozího operátora bylo ok, tak není důvod, aby u nového něco nestíhal CPU. Jsi totiž stále na síti CETINu, jen ti dodává konektivitu do internetu na hranu sítě CETINu na druhé straně někdo jiný.
Ano to mas pravdu, protoze o tolik vic to nejede, dava to 300Mb/s na 60Mb/s.
To jelo jeste s JON ktery to prepnuti bonding 35b provedl.
Jenze IPv6 adresou? Protoze jak pisu jelo to stejne, IPv4 adresa verejna me zustala stejna od JON. IPv6 tu ma router co ziska od operatora, vse stejne nastavene.
V PC ale to jde pres VPN kdy to funguje s IPv4 vetsinou.
Ano lze rict je problem tam, jenze neni.

Jak by jsi vysvetlil toho Terminatora Zyxel DM4200‑B0?  :)
Zapojim Zyxel DM4200‑B0 to prijme internet, preda to v rezimu bridge do routeru ktery mam tak nastaven a internet slape jak z praku!  :)
Dobra byl za nim dan TP Link Archer 600, takze to jeste mohu udelat tak, ze zapnu Terminator a za nej prekonfiguruju tento Frtiz 7583. Pokud pojede to najednou dobre treba tyden, nebude pokazeny router od AVM ale bude tam nejaky lagovani mezi primim spojenim Ustredna vs FritzBox  ???

AI me napsala jen: ma stary procesor Intel z roku 2018, router proste je pomalejsi diky zahlceni, neni tak vykonny ten Fritz, ale bohuzel jine zarizeni novejsi neni co umi samo bonding 35b.
pozn. neni to moc protoze FritzBox 7583 umi az 600Mb/s.
4
Server / Re:Dovecot Sieve a odchozí e-maily
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 17:21:25 »
BCC se dá přidat i v Postfixu, viz https://www.postfix.org/postconf.5.html
5
Bazar / Re:Poslední šance pro starší (muzeální) HW
« Poslední příspěvek od peterple kdy Dnes v 15:22:18 »
Skús to ponúknuť nejakým stredným odborným školám. Minulý rok sme dostali podobné HP a dell servery z firmi kde ugradovali serverovňu. Niektorým mladým mužom sa to celkom zapáčilo a dnes mi hučí malý rack s proxmoxom a tromi, čo najviac namaxovanými servermi. Zopár VM viem dokonca využiť aj vo vyučovacom procese.
Stále by som mal o taký hw záujem kde by som to využil na cvičenia inštalácií a spravu OS, tak aby každý mal svoje serverovské železo. Momentálne to robím na vyhodených PC z nejakej banky. Ale to už nie je to pravé orechové. Najviac sa mi tam páčia tie lyžiny, pretože všetko čo mám je bez nich (lyžiny sa nevyhadzovali). Pre mňa to nemá zmysel lebo ČR a navyše to chcete ešte speňažiť.
V ČR sú na tom možno stredné školy lepšie. Tu na SK je problém aj s PC a tak riaditeľ každoročne obráža veľké firmi a zvyčajne sa mu podarí čo to recyklovať.
6
Server / Re:Dovecot sieve a odchozi emaily
« Poslední příspěvek od czechsys kdy Dnes v 14:41:12 »
No ma se poslat kopie na dalsi adresaty. Dal bych prednost, aby to bylo soucasti mailove schranky, nez schovane nekde v nesouvisejici postfix konfiguraci. A ano, vim, ze primo v postfixu to nakonfigurovat lze.
7
Sítě / Re:Pomalá odezva FritzBox 7583 na DSL bondingu
« Poslední příspěvek od Don.J kdy Dnes v 14:38:59 »
Tohle spíš smrdí IPv4/IPv6 nastavením.

Začal bych nejdřív ověřením nastavení IPv6, případně vypnutím IPv6 a následně hledal dál.
Ono totiž prohlížeč, pokud má dostupnou IPv6, ale špatně nastavenou, tak to zkusí po ní a v případě nespojení se zkusí IPv4.

AI ti bude radit obecné slinty z různých veřejných amatérských fór na internetu, které jsou dost často úplně totálně mimo.

Podívejme se na to logicky, pokud to u předchozího operátora bylo ok, tak není důvod, aby u nového něco nestíhal CPU. Jsi totiž stále na síti CETINu, jen ti dodává konektivitu do internetu na hranu sítě CETINu na druhé straně někdo jiný.
8
Server / Re:Dovecot sieve a odchozi emaily
« Poslední příspěvek od M Z kdy Dnes v 14:27:32 »
Odpoved ktera te asi nepotesi je: nijak. Odchozi emaily jdou pres smtpd/postfix, dovecot se o nich nema jak dozvedet. A co vlastne potrebujes s odchozimi emaily delat? Postfix toho taky umi docela dost.
9
Server / Dovecot Sieve a odchozí e-maily
« Poslední příspěvek od czechsys kdy Dnes v 13:10:09 »
Zdravim,

ma nekdo realnou zkusenost? Zkusil jsem nastavit pres roundcube filtr na "Sender", nasledne na "all messages" (tedy bez filtrovani), ale odchozi testovaci email tim filtrem zrejme neprojde.

Na googlu je par pripadu, kde se pise, ze to pry podporuje (proton atd)., ale v dokumentaci sieve jsem nasel jen:

"Useful, when you want sieve to manage your incoming and outgoing email (you must ask your mail reader to Bcc your mail to your dovecot in this case)."

Posilani pres bcc, ktery nesmi uzivatel zapomenout, mi pripada jako kockopes (to uz muzu nastavit bcc v profilu).

Jde tedy pouzit sieve na odchozi emaily (posilane pres submission/smtpd)? Nebo pouze konfigurace primo v postfixu?

Diky
10
Bazar / Re:Poslední šance pro starší (muzeální) HW
« Poslední příspěvek od alobalova_ciapocka kdy Dnes v 11:51:08 »
Nahodou, mna zaujali diskove polia. Viem si ich predstavit ako backup. Zapnem, zazalohujem, vypnem.
Keby to nebolo tak daleko, tak by som sa ponukol.
Stran: [1] 2 3 ... 10