Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:Docker container / umožnění či autostart ssh
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 12:10:32 »
a zeptam se, proc docker?
pokud to nebotrebuju balancovat treba v kubernetes, kazdou chvili menit a updatovat, tak mi prijde docker zbytecny.

mam treba svuj mejlserver a nevidim duvod to mit v dockeru.

Je to doporučená instalace developera Seafile...

no kdyz chces, ale ja nepotrebuju veci kontejnerovat, takze i kdyz je neco primarne v dockeru, tak ja to nemam rad a vytahnu si to ven. zatim jsem nenasel duvod pro sebe docker pouzivat. chapu, ze je to fajn pro firmu s mnoha projekty a tunou hardware.
2
« Poslední příspěvek od HanzHanz kdy Dnes v 12:06:32 »
pokud to nebotrebuju balancovat treba v kubernetes, kazdou chvili menit a updatovat, tak mi prijde docker zbytecny.

Je to doporučená instalace developera Seafile...
3
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 12:04:47 »

4
« Poslední příspěvek od HanzHanz kdy Dnes v 11:41:05 »
No, i tento pozadavek mi prijde ponekud zvlastni a zda se mi to byt rovnak na vohejbak, ale neznam ten seafile

Chápu a vím že to není úplně ideální, ale je to daný tím, že Seafile má filesystem jako Git či co. Kdyby to mělo normální filesystem tak se to odzálohuje z Volume na hostovi a pohoda...
5
« Poslední příspěvek od HanzHanz kdy Dnes v 11:38:50 »
V čem je prosím tě lepší/bezpečnější/sluníčkovější :-), že vytvořím další kontejner, kterej řeší úplně to stejný co potřebuju? U toho stávajícího Seafile kontejneru mi stačí přidat 2 řádky do entrypoint scriptu, přesně toto:

service ssh start
/opt/seafile/seafile-server-latest/seaf-fuse.sh start /mnt

Lepsi je to v tom ze jste takto sahl do zavadece seafile v tuhle chvili vam to treba funguje ale po zmene nemusi. Muze se v tom zavadeci neco zmenit muze se zmenit adresa /opt/seafile/seafile-server-latest/seaf-fuse.sh muze se stat cokoli vy nad tim nemate kontrolu mozna si rikate ze s kazdou novou verzi seafile budete kontrolovat obsah entrypointu ale to delat urcite nebudete.. bud na to zapomenete nebo vas nekdo vystrida.. autor vam dal otestovany funkcni kus kodu a vy jste sahl na jedno z jeho citlivich mist. v tu chvili jste ztratil veskere zaruky... ztratil jste jednu z vyhod proc se kontjenery pouzivaji.
Mozna to bude fungovat mozna ne mozna se to pokazi tak ze na to prijdete v tom lepsim pripade hned a opravite to snadno v horsim az po case a bude to bolet

No nic, je vidět, že si stále nerozumíme...

Po upgradu stacku v entrypoint scriptu nic nebude, nebo tedy pouze to co obsahovala instalační image developera. Takže se nemá co podělat.

A mě stačí opět dopsat pouze znovu ty 2 řádky (ssh + fuse).

A pokud bych měl separátní kontejner pro to rsync/ssh vykopírování a změnila se image (a nějaké cesty v nové Seafile image), stajně bych to musel měnit/updatovat v tomto separátním kont. Stále tedy nevidím žádnou výhodu pro další separátní kontejner.
6
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 11:37:19 »
No, i tento pozadavek mi prijde ponekud zvlastni a zda se mi to byt rovnak na vohejbak, ale neznam ten seafile
7
« Poslední příspěvek od HanzHanz kdy Dnes v 11:31:54 »
Rozhodne samostatny kontejner ciste pro backup. Pokud nekde potrebujes supervisor tak je potreba hledat a rozebirat proc, protoze vetsinou (nerikam, ze vzdy) to znamena spatny navrh.

Já supervisor nepotřebuji, pouze ssh. Supervisor byla rada od SH...
8
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 11:30:09 »
Rozhodne samostatny kontejner ciste pro backup. Pokud nekde potrebujes supervisor tak je potreba hledat a rozebirat proc, protoze vetsinou (nerikam, ze vzdy) to znamena spatny navrh.
9
« Poslední příspěvek od HanzHanz kdy Dnes v 11:29:12 »
To: Filip Jirsák

Pane Jirsáku, myslím že Seafile zálohování řešené nemá, nebo jsem to nenašel. Každopádně ani to jejich zálohování (pokud by existuje) vůbec není potřeba, celý kontejner/stack včetně VM nám zálohuje Proxmox Backup Server.

Seafile kontejner samotný nemá žádný přístup k zálohám. Pokud kontejner samotný umře, vůbec nic se neděje. Zprovozní se znova ze zálohy PBS. Pokud se někdy přeruší nedokončí rsync /zdroj seafile-fuse /cíl-někam, taky se nic nestane, proběhne znovu po obnovení funkčnosti Seafile kontejneru.

Nicméně, představte si situaci, že uživatel, kterého data se synchronizují na Seafile ztratí ntb, nepamatuje si přístup (jméno/heslo) nedej bože ztratí i tel., kde má 2FA. A v tom samém okamžiku lehne Seafile server. Obnovení dat ze zálohy bude rychlé, přístup bez hesla a 2FA není hned, ano admin samozřejmě může vyresetovat, vypnout 2FA. Nicméně pokud nutně potřebuje hned nějaký konkrétní soubor, hned to prostě nejde...

Pokud ale mám ještě další formu formu zálohy jasně čitelného filesystému pomocí kombinace rsync/fuse/proxmox backup server, je to otázka minuty.

Chápu, že best practice je jiný kontejner, který by řešil to vykopírování pomocí rsync/ssh, ale fakt v tom v tomto konkrétním případě nespatřuji vůbec žádnou výhodu, pouze kontejner navíc.

Ale každopádně děkuji za zajímavé postřehy.

10
Bazar / Re:Koupím MicroServer Gen8(7)
« Poslední příspěvek od BoaR kdy Dnes v 11:24:58 »
co konkretne to je ? ze bych na top kouknu.
Stran: [1] 2 3 ... 10