1
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 20:06:58 »Ne, nebudou všichni bez řidičáku, protože ne všichni jezdí jako prasata. Navíc zákon vždy počítá s tím, že není 100% dohled, takže i ti, co občas zachybují, jsou ušetřeni.
a) uz vidim ako existuje clovek, ktory si pocas cesty autom vsimne vypalenu ziarovku, okamzite vzorne odstavi auto a vola odtahovku. (pripadne meni ziarovku)
[obdobne hocico tykajuce sa zivota v spolocnosti: take male dieta ktore sa rozhodne jacat uprostred noci,...]
b) tych 100% je presne to na co reagujete, predrecnik hovoril o tom, ze technologie dosahuju stav, ze sa k tym 100% blizime a ze zakony nepocitaju s takou ucinnostou.
Zkus se na to podívat tak, že chování policie funguje jako zpětná vazba.
Já třeba, jako řidič, který nejezdím úplně pintlich podle předpisů, tak když projíždím jistou obcí tady, tak si velmi hlídám, zda jsem nepřekročil rychlost. Už jsem totiž dostal pokutu. Jinde to nedělám. Proč asi?
Je samozřejmě pravda, že tvrdost na vymáhání přestupků má vliv na komfort; jenže to funguje i naopak. Přílišná tolerance vede k ignoraci.