Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:Aký robot robí takéto nájazdy na HTTP?
« Poslední příspěvek od Don.J kdy Dnes v 11:35:43 »
A běžný uživatel pak musí luštit nečitelnou captchu...
Tak zrovna cloudflare má tu captchu jednoduchou ... zaklikni checkbox....nebo se to zaklikne samo, když jsi jasně člověk.
2
Server / Re:Nie je možne odoslať email
« Poslední příspěvek od kvas kdy Dnes v 11:35:02 »
prihlasil som sa na port 25 a potom zavolal EHLO blabla a vratilo mi to zoznam 250-xxxxxxxxx atd... takze to spojenie bolo nadviazane.
 su to vsetko virtualne servery bez kontajnerov.
3
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 10:24:27 »
Ten telnet jsi jen zkusil, jestli se otevře port, nebo i nějakou komunikaci přes něj? OPEN, EHLO, a tak? Pokud stejný problém s S1 mělo víc aplikačních serverů S2...Sn, a všechny se spravily najednou... Hm, to jsou fyzické servery, plnotučné virtuály, nebo kontejnery? U kontejnerů jsem zažil už nějaké divné situace, kdy byl v háji node, ale metriky kontejneru vypadaly v pořádku (protože zdroje vyžral jiný kontejner).
4
Sítě / Re:Funguje někomu u O2 reverzní záznam?
« Poslední příspěvek od Jiří Havel kdy Dnes v 10:12:01 »
IPv6 stále nefunguje a teď přišlo, že zdražují o 50Kč. >:( Aby je čert vzal.
Taky mi přišlo že zdražují o 50. Akorát až po tom, co jsem vypověděl smlouvu, protože předtím už jednou zpomalili a zdražili potichu.
A když jsem jim řekl cenu od konkurence, tak se mě snažili přesvěčit abych zůstal a platil jim dvojnásobek. ::) Ta firma je prostě úžasná...
5
« Poslední příspěvek od kvas kdy Dnes v 09:51:29 »
ziadne kniznice sa na S2 nemenili. pre zjednodusenie uvadzam iba jeden S2 ale postfix na S1 je vyuzivanymi viacerymi Sx a ani zjedneho to neslo a po case sa to opat rozbehlo na vsetkych.

CPU na S1 sa permanentne flaka, je to len postovy server.
6
Sítě / Re:Nová infrastruktura, 10-15 sekcí - VLAN? [Mikrotik]
« Poslední příspěvek od fidko2000 kdy Dnes v 09:01:27 »
Pro: jjrsk

Mikrotik nie je najidealnejsie riesenie stale, ale dost casto vyhrava v pomere cena/vykon. Ake zariadenie (znacku,model) by ste v tomto pripade odprucili? Pytam sa na rozsirenie obzorov.
7
« Poslední příspěvek od dakf kdy Dnes v 08:55:18 »
Osobně provozuji pro klienty něco podobného. 3 největší instalace mají 2 až 3 rutery CCR až 72core, 2 až 3 optické agregační switche - CRS328 a distribuční switche jsou CRS326 nebo POE CRS328 (těch je 40 až 50 podle budovy).
Na konci těch distribučních switchů jsou zapojené povětšinou  inwall Wifi s 3 eth portama (Ne Mikrotik těch je v budovách 150 až 160). Celé to konfiguruji pomocí Ansible.
Rozdělení mám následující
  • VLAN pro core sít
  • VLAN pro síťové prvky budovy - monitoring a ovládání budovy
  • VLAN pro kamery
  • VLAN pro klientské přístupové prvky
  • Na té klienstké VLAN je QinQ VLAN pro každého klienta řízená RADIUSem

Tolik zjednodušený popis. Pak je tam monitoring té srandy na Zabbixu a Netflow pro dohledání incidentů - to nyní předělávám, aby mohlo být více proaktivní a zaměstnanci klienta mohli dohledávat zdroj problémů bez mé asistence..
8
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:54:33 »
A nevymenoval si treba nejaky knihovny? Pricemz to ze se da pripojit na nejakej port neznamena, ze se na tom portu da jeste neco taky delat, zkousel si tim telnetem odeslat mail?

Pripadne mas nejakou moznostit zjistit nejaky info o zatizeni cpu? Treba to zrovna neco nestihalo.

9
Sítě / Re:Funguje někomu u O2 reverzní záznam?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:45:12 »
IPv6 stále nefunguje a teď přišlo, že zdražují o 50Kč. >:( Aby je čert vzal.

A co, zaplatis? Tak je vsecho OK, i kdyby zdrazili o petikilo.
10
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:43:10 »
proc?

Protoze je rozdil, kdyz mas pristupovou krabku pro jednu sit, a neco jinyho, kdyz potrebujes resit 20 siti. Nemluve o tom co sem psal vejs, potrebujes to shapovat, a to mikrotik podle me neda vubec zadnej. Takovy ty lepsi zvladnou par gbit uroutovat.
Stran: [1] 2 3 ... 10