Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Použití čipové karty v mobilu
« Poslední příspěvek od novak_josef_2019 kdy Dnes v 19:52:23 »
Občanku umí načíst eObčanka, ale ještě jsem to nepoužil
2
Vývoj / Re:AI Inference - Qwen 30b Coder - drobné chybky
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 19:23:26 »
Můžete zkusit 6-bitovou verzi, ta by se mohla vyrovnat 8-bitové. Můžete zkusit jiný jazykový model, možná bude u vašich úloh dělat méně chyb. Každopádně si myslím, že ať budete používat jakýkoliv model a bude jakkoliv velký, tak bude dělat chyby a je nutné výsledek vždy zkontrolovat. Pokud současné lokální modely nevyhovují a nestačí na vaše potřeby, tak asi nezbývá než používat online služby do doby, kdy na svém domácím zařízení spustíte něco lepšího.
3
Distribuce / V AlmaLinuxu 10 chybí DHCP relay
« Poslední příspěvek od LamZelezo kdy Dnes v 18:30:44 »
Zdravim, mozna je to patkem, ale v AlmaLinuxu10 nemuzu dohledat balik dhcp relay nebo funkcni ekvivalent. Mam i epel repo, ale tam taky nic. Diky za kazdou napovedu vedouci k cili.
4
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od bobprasak kdy Dnes v 16:50:39 »
Zalezi na tom kolik do toho chcete dat penez a zda to pobezi nebo nepobezi 24x7.

Obecne:

Imo na lab a load co ste popsal se vyplati starsi plnotucnej server ala HPE DL360/DL380. Sam mam doma uz asi 7 let DL380 gen8 a byla to nejlepsi investice ever. Bezi jen kdyz neco testuju, delam nejake poc nebo na tom bezi laby pro studenty, vse mam v ansible takze jsem schopen si vytocit i pomerne slozite prostredi prakticky na “klik” (v tomhle pripade na command) V nejake rozumne konfiguraci se vlezete do cca 30k a server Vam vydrzi dalsich x desitek let. Jinak czech-server je fajn ale drahej, doporucuju spis ebay na nemecke prodejce.

Jinak nekdo tu zminoval “nepotrebu” avx2. Na to pozor, protoze treba rhel10/rocky10 apod nepodporuji nic nezsiho nez prave x86_64_v3, takze aby Vam hw vydrzel doporucuji uz jit na v4. Sam budu delat pristi rok upgrade.

5
« Poslední příspěvek od k0k0t kdy Dnes v 16:49:12 »
Omlouvam se za odboceni, ale vybornej desktopovej rezim meli Lumie s Windows Mobile 10. A tohle tam fungovalo (nevim tedy jestli s citrixem). Podle mne to zavisi od aplikace.
Ja jsem byl v te dobe 100% jistej ze tohle nahradi laptopy a PC pro ruzne sekretarky/HR kde je potreba hlavne email a prohlizec.  Holt asi neviditelna ruka trhu...
6
Bazar / Re:Prodám knihy o jazyku Java
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 15:53:37 »
Jen jsem chtěl poznamenat, že všechny knížky, kromě Bretta Spella, jsou prodané.

nm
7
Hardware / Re:Tiskárna chce potvrdit každý úkon
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 15:20:47 »
Se vsadím, že to na 99% bude software. Řešil jsem u zákazníka stejný problém, tiskárna Canon LBP214 cosi., Windows 10. Problém byl v tom, že to dělalo jenom některým uživatelům, některým to normálně tisklo. Určitě doporučuju zkontrolovat nastavení velikosti papíru A4/Letter jak v tiskárně, tak v počítači, tak per výstup z tiskárny. Některá nastavení papíru se totiž neuložily ani při opětovném stisknutí tlačítka OK/Uložit a bylo nutné počítač i tiskárnu opakovaně restartovat. Hlavně počítač. Počítače které se dlouho nerestartují umí dělat spoustu nečekaných obtíží. V jednom případě pomohlo až "vybití kondíků" tiskárny = vytáhnout ze zásuvky, stisknout tlačítko napájení na 10-15 vteřin, pustit, dát do zásuvky, zapnout. Za zmínku stojí i použít originál ovladač od výrobce místo obecného. Někdy je starší lepší. Pokud to je Mac tak hodně štěstí, s tiskem z Macu jsem si užil spoustu ztraceného času.
8
Bazar / Re:Daruji Core Ultra 9 285K + ASUS PRIME Z890-P WiFi
« Poslední příspěvek od alobalova_ciapocka kdy Dnes v 14:20:39 »
.. ono potrebujete trocha vice znalosti a zkusenosti, nez to mlade ve skole - pokud ma jit o nejake rozumne hledani problemu, nez jen vecny nahodny pokus-omyl)

Aby som zacitoval Vojcika pri stavbe NASky "Naučí vás to hodně, hlavně pokud jste mladí a ještě máte hodně času a málo zkušeností." https://www.root.cz/clanky/stavime-vlastni-nas-bezpecnost-ochrana-a-firewall/

Nech si uzije :-)
9
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:41:07 »
Asi bych prvne zjistil co za technologii dana "stranka" pouziva (zde treba autentifikace skrze klientsky cert namisto hesla?), a pak jaky browser na androidu tuhle vec umoznuje (a odkud to ten cert taha). Ma vubec android nejakou sluzbu pro uschovu a zpristupnovani nejakych klicu? (to je pak treti aspekt). Ten se da pak obejit tim, z to bude resit sama aplikace (browser) ale jelikoz to chces zatim jen ty v mobilu.. tak to mozna nikdo neprikompiloval do toho.
10
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:36:15 »
Ty parametry (32-64G a 6 sata disku) ti splni jakakoliv stara sestava.
Nebo cekas neco specialniho?

Pokud nepotrebujes AVX2 tak muzes jit klidne do nejakeho hodne stareho reseni (ivy/sandy bridge, tj. supermicro X9, at uz desktop (do 4x8G udimm) nebo server reseni s 1S/2S a rdimm). S AVX2 je spodni limit X10 serie a stejne omezeni pameti, X11 je pak DDR4 a 64G v desktop socket verzi.
Stran: [1] 2 3 ... 10