Tady https://serverfault.com/questions/307519/printer-queues-with-samba-and-cups píšou něco o frontě a cupsu a nastavení parametru JobPrivateValues none místo JobPrivateValues default.
Tak třeba vám něco z toho pomůže...
Rozhodně děkuji. Toto nastavení zapříčinilo to, že ve frontě na webovém rozhraní vidím, ze kterého počítače přišla tisková úloha. Nicméně v odkazovaném je řešení přes Sambu a tu v životě už nastavovat nechci
Rozhodl jsem se to vyřešit tak, že jsem nastavil maximální délku fronty na 3 úlohy. Pokud dojde k vytištění 3 úloh, neznamená to takovou škodu na toneru a papíru a většinou více než 3 dokumenty najednou doma netiskneme
Celé moje snažení má samozřejmě ještě srdcervoucí vyústění. Po smíření s tím, že to nejde (protože jsem už stár a nemám už tah na bránu) jsem se jal nastavit tiskárnu ještě na druhém PC s Win11 (také Home edition, pro osvětlení popsaného dále). Tam se to chová tak, že po dokončení tiskové úlohy se tato neodstraní, ale zůstane "viset" s informací, že je vytištěno a je nutné kliknout na vyčištění seznamu.
Ale hlavně se v případě zrušení tiskové úlohy provede i odstranění z tiskového serveru. Asi ještě porovnám v čem tak může být Win11 Home s nejnovějšími updaty jiný než Win11 Home s nejnovějšími updaty a dám případně vědět