Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 12:31:51 »
Klasické termostatické hlavice jsou nejvýhodnější pro dodavetele energií, protože topí furt, bez ohledu na denní dobu, aktuální obsazenost, předpověď počasí, či plánovanou obsazenost.

Ale vždyť si můžeš modulovat výkon i na kotli. A tam ta automatizace a chytré řízení má smysl... Dokonce si můžeš systém v návrhu poladit tak abys vypínal celé větve a ty chytré hlavice prostě vůbec používat nemusíš. A celé to bude spolehlivější prtže ty ventily budou profi, určené na desetitisíce cyklů, napájené ze sítě a né nějaký napůl plastový šmrdlače tyčkou na baterky .
2
Bazar / Re:Prodám paměti DDR4 32GB ECC
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 12:12:19 »
Nic nedorazilo.
3
Bazar / Re:Prodám paměti DDR4 32GB ECC
« Poslední příspěvek od M7 kdy Dnes v 11:50:56 »
Dobry den, mam zajem, posilal jsem zpravu
Martin
4
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:26:31 »
Klasické termostatické hlavice jsou nejvýhodnější pro dodavetele energií, protože topí furt, bez ohledu na denní dobu, aktuální obsazenost, předpověď počasí, či plánovanou obsazenost.
5
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 11:07:12 »
Čeští ajťáci už prodali dvě firmy vyvíjející AI pro nahrazení programátorů. A na další úspěchy je zaděláno

https://www.zive.cz/clanky/cesti-ajtaci-uz-prodali-dve-firmy-vyvijejici-ai-pro-nahrazeni-programatoru-a-na-dalsi-uspechy-je-zadelano/sc-3-a-239324/default.aspx
6
Hardware / Re:Bluetooth vysílač pro Raspberry Pi
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 10:54:01 »
Ondrej Nemecek - až budu přiště řešit, kam umistit raspi, tak se tě zeptam, ale mi připadalo nejrozumnějši, do technicke mistnosti ve sklepě, kde je plynový kotek, bojler atd?

Už chápem, prečo mi raspberry pi funguje tak dobre a dlho. Mne príjde najrozumnejšie umiestniť raspberry pi do miestnosti so stálou izbovou teplotou a normálnou relatívnou vlhkosťou.  Ale to som len ja, hlúpy, hehe :)
7
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 10:29:47 »
A gratuluji k přestěhování do většího domu.
Ještě nedávno jste tu totiž psal:
"Na druhou stranu, my máme půlmetrové kamenné stěny, a i když dům je mrňavý..."
Děti také přibyly? :o)

Dětí máme pět už pár let a nemovitostí spravujeme několik. Ale jsme teď už asi trochu off-topic.
8
« Poslední příspěvek od cznarg kdy Dnes v 10:24:54 »
Ale obycejna termostaticka hlavice nedokaze vypnout topeni, kdyz jsou otevrena okna. A nedokaze sama zatopit, kdyz se vracite z vikendu (a podobne).
Jako neni to must-have, ale hodi se.

JJ výhody jsou jasný, ale všechno padá s nevýhodama - hlavní je, že tomu třikrát do roka dojde baterka. oukej, můžeš mít nabíjecí, ale ty snad odcházej ještě rychlejc. noa když se ti to zblázní tak to buď netopí nebo to pořád topí. Plus to dělá bordel, jelikož se to každou chvíli kalibruje nebo co, a vrčí to klidně o půlnoci, což některý polovičky probudí a nelibě to snášej. Takhle nastavíš hloupou hlavici na měsíček a máš na spaní i přes den v místnosti 19 a nemusíš na to několik let šáhnout  ;D

Tak pokud Vám stačí 19 a permanentně na to nešaháte, tak to nebude produkt pro Vás. Já třeba mám přes noc a když nikdo není doma vypnuto (resp. na 5) a přes den pokud je někdo doma na 24, resp. 25 (protože ten termosenzor je ovlivněný teplotou u topení).
9
Hardware / Re:Bluetooth vysílač pro Raspberry Pi
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 10:18:56 »
10
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 09:31:32 »
Ale obycejna termostaticka hlavice nedokaze vypnout topeni, kdyz jsou otevrena okna. A nedokaze sama zatopit, kdyz se vracite z vikendu (a podobne).
Jako neni to must-have, ale hodi se.

JJ výhody jsou jasný, ale všechno padá s nevýhodama - hlavní je, že tomu třikrát do roka dojde baterka. oukej, můžeš mít nabíjecí, ale ty snad odcházej ještě rychlejc. noa když se ti to zblázní tak to buď netopí nebo to pořád topí. Plus to dělá bordel, jelikož se to každou chvíli kalibruje nebo co, a vrčí to klidně o půlnoci, což některý polovičky probudí a nelibě to snášej. Takhle nastavíš hloupou hlavici na měsíček a máš na spaní i přes den v místnosti 19 a nemusíš na to několik let šáhnout  ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10