Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 15:56:27 »
A pokud jde o webové aplikace, tak bych doporučil podívat se na Vaadin. Píše se to buď v čisté Javě nebo se tam používají Reactí komponenty. Odpadá tam to trápení se s aplikací rozdělenou na „frontend“ a „backend“ – je to prostě jedna aplikace a to, že část běží na serveru a část v prohlížeči, za tebe řeší framework.
Tohle se zkouší pořád dokola (dřív to byl třeba GWT). Ono to totiž zní moc hezky. Jenže ta abstrakce, která umožňuje nerozlišovat (a nedovoluje rozlišovat) mezi "frontend" a "backend", se nakonec vždycky při složitějším použití začne sypat...
2
Hardware / Re:Firemní počítač na soukromé použití
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:46:03 »
To už je za poslední dva dny podruhé, kdy uživatel s jedním příspěvkem vynecruje pár let starý vlákno a celkem relevantně na něj odpovídá.. AI-powered boti?

Mně se několikrát stalo, že v "nejnovějších" příspěvcích ve fóru byly příspěvky staré několik let. Taky jsem si toho hned nevšiml. Takže kdoví.
3
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 15:31:50 »
Univerzální doporučení: neřešit undoviny.
4
Hardware / Akcelerace SSL - Intel QuickAssist - QAT
« Poslední příspěvek od Aleš Rygl kdy Dnes v 15:27:10 »
Pekne odpoledne.

Hledam nejake zelezo, ktere by dokazalo akcelerovat SSL, resp. TLS. Jde o DoT a zda se, ze ze bez HW podpory to nepujde. Protoze stavajici EPYC 7313 nebo Xeon 5217 to dokaze zcela vytizit. Objevil jsem, ze Intel ma (nejen) na novejsich Xeonech napr. 5515, 5520, 6538, 6548 atd. QAT engine, ktery by tomu mohl hodne pomoci. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Je potreba nejak prekladat OpenSSL pro podporu QAT?

Nebo je lepsi jit do nejake akceleracni karty?

Diky
A.
5
« Poslední příspěvek od kanoe22 kdy Dnes v 15:20:19 »
To už je za poslední dva dny podruhé, kdy uživatel s jedním příspěvkem vynecruje pár let starý vlákno a celkem relevantně na něj odpovídá.. AI-powered boti?
Tiez mi to take pride. Len mi vrta v hlave co je ucelom? Uz AI preslo z ucenia sa na nami (ludmi) vygenerovanych datach na ucenie sa na sebou (a inymi AI) generovanymi datami?
6
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 15:19:59 »
To je klidne mozny.
Hlavne, ze v quote OP pribyl odkaz, kteryzto vsak v OP nebyl, zeano.
7
/dev/null / Re:oprava kuchyně
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 15:11:08 »
Zkus se podivat sem https://forum.tzb-info.cz/
Nebo klasicky youtube pro navody.
8
/dev/null / Re:oprava kuchyně
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 14:59:35 »
"Potřebuji opraváře, který by opravil plynovou trubku"
Preju hodne stesti. Ja jsem se nakonec dostal do stavu ze si veci delam sam. Doba nasis starych otcu kdy si chlap udelal kolem domu vse je zpet.

Plynova trubka je bohuzel vec kterou si sam neudelas.
9
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 14:59:04 »
10
/dev/null / oprava kuchyně
« Poslední příspěvek od romanN01 kdy Dnes v 14:45:03 »
Ahoj, potřebuji pomoc s opravou kuchyně. Před nějakým časem jsme začali s rekonstrukcí, ale zůstalo několik nedokončených prací. Potřebuji opraváře, který by opravil plynovou trubku, dokončil montáž skříňky a udělal další drobné úpravy. Hledám šikovného odborníka, který je k dispozici o víkendu, ideálně v sobotu nebo neděli. Pokud máte zájem a zkušenosti s opravami v kuchyni, ozvěte se, prosím!
Stran: [1] 2 3 ... 10