Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Desktop / Re:Zkušenosti s nasazením LibreOffice Base
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 19:00:24 »
Citace
Moje zkušenost s LO Base je taková, že dokud jsem se nesnažil skriptovat, tak to fungovalo docela dobře. Při pokusech o skriptování jsem však narážel na slabou dokumentaci a nakonec jsem od toho upustil. Raději jsem si tu aplikaci napsal v PHP plus SQLite. Pokud však vystačíš s LO Base formuláři, pohledy a reporty, tak to budeš mít hotovo velmi rychle.
Ano, mě se aplikace v Paskalu stále líbí, jen se mi nezdá, že by moderní Paskal byl pomalý, viz aplikace výše, ale má-li kolega tuto zkušenost, beru.

Je docela rozdíl, když se obrázek generuje sedminásobnou Fourierovou transformací půl hodiny nebo dvě hodiny. V NASA to zkoušeli pomocí Pythonu podle jeho rovnic a bylo to nepoužitelně pomalé. Dal tomu programu licenci Freeware, což byl pro NASA problém.
2
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 18:58:00 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.
3
Desktop / Re:Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 18:53:06 »
Dovedu si představit, že bych editor ovládal hlasem jako Vim. Jen místo jednoznakových povelů by byla slova. Ve Star Treku zase mluví s počítačem jazykem SQL. Ovšem to se hodí jen ve chvíli, kdy mám zaměstnány obě ruce, ale nehodí se to v hlučném prostředí nebo tam, kde je soustředěno víc lidí.
4
Bazar / Re:Prodám klávesnici Moonlander Mark I
« Poslední příspěvek od yoselibero kdy Dnes v 18:38:45 »
Prodáno, díky.
5
Odkladiště / Re:Kontrola věku při přístupu na sociální sítě
« Poslední příspěvek od Wasper kdy Dnes v 18:34:24 »
No, nadměrné užívání sociálních sítí je spojeno s měřitelnými změnami v neuroplasticitě mozku,
To je na jednu stranu pravda, na druhou stranu nemuzete to vytrhnout z kontextu, zcela podobne prokazatelne plati treba pro pouzivani AI (odkaz na prislusne studie je trivialne dohledatelny), to same treba sledovani shortu, ktere vyslovene trenuje mozek proti udrzeni pozornosti, a asi bych se vsadil, ze kdyby existovalo v minulosti fMRI (a/nebo dneska kontrolni nedotceny vzorek), tak bychom k necemu podobnemu dospeli treba u masoveho zavadeni televize.

Na druhou stranu nelze nevidet, ze v soucasne dobe socialni site prebiraji mnohe potrebne funkce, zejmena ty, kde "klasicka" media zcela selhavaji - kde dneska clovek napr. dostane tak ucelene informace ohledne situace kolem Iranu (nebo prakticky jakykoli konflikt ve svete), jako od OSINT uctu? Navic se da, bohuzel, rict, ze ani odborne blogy nejsou to, co byvaly pred 10 lety.
(zcela vedome nezminuji zadny "horky" topic, z nichz vetsina by se bez socek vubec nedostala na verejnost)

Citace
Takže otázka.
Co přestat sociální sítě používat?
A jako zdroj informaci navrhujete pouzivat misto toho? Treba jen pro priklad, co se tyce Middle east.
6
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 18:11:26 »
Už vidím jak hlasem ovládáš Counter Strike.     ;D ;D ;D ;D ;D
OK PC, zamiř o 20 pixelů doleva, 10 dolu a zabij ho! Challenge kdo mluví rychleji ;-)
Pixelů? To je trapný! Správnej voice-gamer z hlavy zaměřuje v radiánech ve virtuálním prostoru. Aby engine neztrácel cenné milisekundy při přepočtech :D
7
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 17:23:02 »
Takže co myslíte? Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?

;D ;D ;D ;D ;D Taky jsem už na to pomyslel.
8
« Poslední příspěvek od cznarg kdy Dnes v 17:13:19 »

OK PC, zamiř o 20 pixelů doleva, 10 dolu a zabij ho! Challenge kdo mluví rychleji ;-)
9
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 17:03:17 »

10
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:01:41 »
...
Nezbejva nez konstatovat, ze ti mliko tece po brade ... tohle uz tu bylo a zdaleka ne jednou, a vzdycky to skoncilo stejne = naprostou nepouzitelnosti i pro trivialni ukony.

Ja treba muzu mluvit na svy auto ... jednak to nefunguje, a druhak bych si pripadal jako dbil. Libovolnej ukon udelam nejmin 10x, ale klidne i 1000x rychlejsi, nez autu vysvetlim, co po nem chci. A to jde o tak primitivni ukony jako treba nastaveni teploty. Jo, taky to muzu nastavovat na patlacim zobrazovadle, a je to uplne stejne khovnu jako na to auto mluvit ...

Protoze proste nic efektivnejsiho nez otocnej regulator neexistuje.

A jak je tu zmineno, zkus cloveku vysvetlit nejakej ukon, podminit ho nejakyma podminkama ... a nekde u treti vety ztrati kontext. S hlasovym ovladanim je to ve skutecnosti jeste mnohem horsi.

Klávesnice přežije až do té doby než se vynajde snímání myšlenek. Dřív nebo pozdějc to někdo prostřelí a budeme ovládat periferie nejdřív krabičkou na krku/kebuli, následně velmi pravděpodobně miniaturizovaným implantátem.
To bych nerek, ono je totiz neco jinyho si neco myslet, a neco jinyho ty myslence dat nejakou formu, treba psany text. Protoze to funguje tak, ze to co pises z toho vznika prave az v okamziku kdy to pises.

A dokonce nemuzes pouzivat ani zadny objektivni okolnosti. Protoze kdyz vejdu do mistnosti, muzu mit pocit ze je tam tma a potrebuju roznout .. ale za 2-3 minuty uz muzu mit v identicky osvetleny mistosti pocit, ze je to OK, a rozvecet netreba.
Stran: [1] 2 3 ... 10