1
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od Vít Šesták (v6ak) kdy Dnes v 17:48:57 »Ještě jsem se díval, IKEA mi nabízí možnost si rovnou zvolit výdejní místo, kde vidím ParcelShopy a AlzaBoxy.
Ano, vím, že to nemají úradové jednoduché, a že do dnešní chvíle netuší, že NIKDY SPECIFIKACI napsat nemůžou, protože to je typický waterfall - a tohle je přesně ten důvod proč jsem se šel o veřejné zakázky zajímat, než jsem zjistil, že s tím úřeníci vyčůrali tak, že zakázky šijí na míru.
v podstatě neexistuje žádná autorita, která by dokázala skutečně spravedlivě posoudit, jestli je větší díl problémů na straně zadavatele nebo na straně dodavatele.
Následně se uzavře smlouva, ve které se dodavatel zaváže to co je ve specifikaci dodat, a pokud to dodavatel nedodrží, tak bude platit k pokuty, případně hodně velké pokuty. Takto to má fungovat, a takto se mají odradit ti, co nejsou schopní požadavky splnit. Ne tím, že se zakázky šijou na míru pro firmu Marbes a dalším.
Comu sa vlastne divite? Vy by ste si tiez objednali na napr stavbu rodinneho domu one man show firmicku o jednom "kutilovy" ktory vie murovat, vie robit vodarinu, plyn, elektrinu, podlahy, proste vsetko? Sice urobi vsetko ale bude mu to trvat 5-10x tak dlho.