Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Je programátorů moc, nebo málo?
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 15:21:44 »
diky za odpovedi.
jestli ty firmy nebudou nabirat juniory tak za cas muze nastat problem, ze ai jeste nebude dostatecne dobre na slozite ulohy a zacnou chybet jeste vice mediori, seniori.
2
Bazar / Re:Prodám AMX dotykové monitory nové MX 1001 L
« Poslední příspěvek od kingofroad kdy Dnes v 15:04:01 »
symbolická 800 kus, je to programovatelné přes TPdesign5 . má to VNC Víc k tomu nevím. napájení přes POE AF/AT
3
Bazar / Re:Prodám AMX dotykové monitory nové MX 1001 L
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 14:33:24 »
Cena?

A lze tam dat vlastni OS? :)
4
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 14:23:08 »
Programátorů je obecně málo, hlavně těch dobrých.

AI neumí programovat, AI umí automatizovat. Takže s AI programátor udělá víc, ale moc is "neodpočine". To je jak v supermarketu ty self pokladny. Jedna pokladní jich může obsluhovat třeba 15, takže všechno jde rychlej, protože to je semi-automatizované, ale ten člověk co tam pracuje se z toho za chvilku zblázní :)

Podle mě AI ohrožuje hlavně juniory a to ve 2 věcech: Pokud si to člověk neodpracuje tak z něho senior nebude (a práce s AI není moc programování) no a pokud firmy nebudou chtít zaměstnat kvůli tomu juniory, tak v budoucnu zase budou chybět senioři.

No a teď tu někdo mluví o open-source. Ten trpí tím, že lidi obecně nechcou pracovat zadarmo, a když jo, tak mají vlastní věci, na kterých je pracovat baví. Většina open-source co známe má placené vývojáře, jak z různých firem, tak placené kdejakýma foundations.
5
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:00:17 »
Do pár let bude všude AI. Nebude potřeba Unity ani programátoři...  ;D
6
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 13:57:14 »
Mějme hypotetický systém, který topí 3W (např. ten Intel Compute Stick) a druhý systém, který topí 18W. A nebo 5 a 20W, nebo 1W a 16W, prostě delta je 15W.

Každý ten watt spotřeby taky znamená watt vyzářeného tepla, které musíte někam odvést....za každý protopený watt ještě musíte další energii použít na chlazení.

Nechceš se nad tím ještě zamyslet a trochu to přeformulovat?
Těch 15-20W topí zapnutý počítačový monitor nebo světýlka na stromeček a dost pochybuji, že kvůli tomu někdo instaluje klimatizaci. Můžeš mi oponovat, že světýlka na stromeček se přece dávají v zimě, kdy se to chladí tak nějak samo. RPI v peaku si řekne o 25W a ač je fučák na malém procesoru žádoucí, nemyslím si, že kdekoliv v dokumentaci je napsáno, že si k tomu musíš pořizovat klimatizační jednotku.
7
Sítě / Re:DMZ na Proxmoxe
« Poslední příspěvek od panpanika kdy Dnes v 13:50:45 »
bud zdrav s proxmoxem zacinam.. ale tim spis to mam ted cerstve vozkouseny. mam proxmox 9.
Kód: [Vybrat]
pve-manager/9.0.11/3bf5476b8a4699e2 (running kernel: 6.14.11-4-pve)

na trunk interface mam
auto sfpplus
iface sfpplus inet manual
        bridge-ports ens1f0np0 ens1f1np1
        bridge-stp off
        bridge-fd 0
        bridge-vlan-aware yes
        bridge-vids 2 5 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120

a na jednotlivejch hostech do sitovky si napises jaky vlan ID chces a proxmox zaridi zbytek sam. tzn bridge primo pro vlany nevyrabis, pokud tam nepotrebujes mit management if.
net0: virtio=BC:24:11:EC:D6:99,bridge=sfpplus,firewall=1,tag=10

pokud bys tam chtel mit mgmt if udelas neco takovyho
auto vlan2
iface vlan2 inet static
        address 10.1.2.4/24
        gateway 10.1.2.1
        bridge-ports sfpplus.2
        bridge-stp off
        bridge-fd 0
        bridge-vlan-aware yes
        bridge-vids 2

stalo se mi ze se proxmoxu nejak kouslo sitovani pri nastavovani z guicka a musel jsem ho protocit z iDracu z local console. nevylucuju, ze moji chybou.

je zajimavy ze to co maj v dokumentaci mi nefungovalo
zatim to mam takhle v testovacim provozu a zda se to delat co od toho cekam.
8
Bazar / Prodám AMX dotykové monitory nové MX 1001 L
« Poslední příspěvek od kingofroad kdy Dnes v 13:50:23 »
Nabízím asi 10ks zabalené v krabicích mám asi 8 kusů
9
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 13:24:28 »
Tak je poměrně známé, že tyhle měřáky za pár korun jsou na dolní hranici stupnice nepřesné.

Návratnost je potřeba počítat u všeho, ale jsou tu i další situace, kdy vás může zajímat zvýšená spotřeba. Když to budete chtít třeba zálohovat pomocí UPS, pak těch pár wattů navíc může znamenat rozdíl mezi "musím to urychleně vypnout" a "může to jet z baterek hodiny". Výkonnější UPS už také může mít aktivní chlazení, což znamená hluk, a další zvýšení spotřeby.

Každý ten watt spotřeby taky znamená watt vyzářeného tepla, které musíte někam odvést. Každý větrák taky něco žere, navíc pokud to chcete mít třeba někde ve špíži, už tam může být nepříjemně teplo. Chlazení taky znamená hluk. No a pokud máte doma klimatizaci, což je stále více běžné, tak za každý protopený watt ještě musíte další energii použít na chlazení.
10
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 13:19:14 »
Chápu to správně, že se tady někdo ptá, proč je málo programátorů na to, aby svůj čas věnovali vývoji náročného sw zadarmo? Asi se mi něco zatíná v kapse.

Běž a zeptej se zedníků, jestli ti zadarmo nepostaví barák a pak je jdi prudit s otázkama, jestli je málo zedníků .|. A připrav si ochranku - té doporučuju zaplatit a nepokoušet se ji mít zdarma.

Nemůžu uvěřit, že kdysi ještě na VŠ jsem byl taky taková naivní blbá guma. To snad ani není možné, kde se takové naivní nesmysly v těch palicích lidí berou. Odkud. Proč u zedníka i pitomec umí pochopit, že při dotazu zda práci odvede zadarmo ti dá přes držku, ale u vývojářů to pochopit neumí.
Stran: [1] 2 3 ... 10