Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám MikroTik RB4011
« Poslední příspěvek od Radek6h5 kdy Dnes v 18:02:54 »
Poslal jsem vám email.
2
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy Dnes v 17:55:40 »
Používám
8T0P8EA - HP ZBook Power 16 G11 A - 16'' WUXGA IPS, AMD Ryzen™ 7 8845HS, 32GB DDR5, 1TB SSD NVMe, Radeon 780M, WiFi 6E, Win11Pro, 4yNBD - BEZ nvidia gpu!!!

Koupeno před rokem a Thinkpad mi po letech vůbec nechybí.
Jediné s čím mám trochu problém je klávesnice.
Většinou mám ale stejně externí klávescnici a trackbal. Výkon a chlazení je v pořádku.
Narozdíl od Thinkpadů (stav minulý rok v létě) pužívají dva větráky.

Další důvod je že místo usb4 má rovnou  Thunderbolt 4. Problémy s dockem jsou (Itec), ale HP dock běží jak má.
V obchodě mi rovnou vyměnili ram na 64gb ram, takže mi neleží doma zbytečně 32gb ram, tkerou nikde nevyužiju a neporuším tím ani záruku, která je 4 roky NBD - zatím jsem nemusel využít.

Řešil jsem to na abc linuxu https://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/495845

Je kompatibilní s linuxem, ale může se stát, že wifi karta bude jiná, než v pro linux certifikovaném stroji. Chtělo to nějaké další ovladače. Kdysi dávno jsem se s tím u jiného stroje babral, teď to vyřešil šroubovák a výměna za Intel wifi kartu.
3
Sítě / Re:Chybná lokalizace podle IP adresy
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 17:51:50 »
Geolokaci IP adres poskytují různí poskytovatelé, kteří mají své databáze. Často poskytují základní méně přesnou variantu zdarma a přesnější variantu za peníze. (Není tím myšlena přesnost geolokace, zda je to na 100 metrů nebo 10, ale spíš o velikosti sítí, ke kterým mají přiřazenou jednu lokalitu.)

Spravit chybné umístění – ty byste musel zjistit, jaká konkrétní databáze se v daném případě používá a pak to řešit s jejím provozovatelem. Přeju hodně štěstí…
4
Sítě / Re:Chybná lokalizace podle IP adresy
« Poslední příspěvek od Marvin kdy Dnes v 17:33:33 »
Pro IP4 mám jinou lokalitu než pro IP6. ISP si prefixy pronajímá. Oboje 200km od sebe, ale naštěstí v CZ.

Korporát používá zahraniční prefix a routuje přes zahraniční pobočku. To je pak teprve peklo. Weby v cizím jazyce, stejný eshop s jinýma cenama, vyhledávání lokalizované pro jinou zemi.
5
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 17:26:36 »
[fotka racku]

To zelené co vykukuje vlevo v hloubi za DIN lištou, to je baterka? :-)
To spíš vypadá jako zdroj...
....
Jé to jsem zase bystroň, já myslel to že ptají na to vpravo jak vyčuhuje z DIN lišty...:-)
6
Sítě / Re:Cetin terminátor a port forwarding
« Poslední příspěvek od radimtkadlec kdy Dnes v 17:17:27 »
3) zaplatit public IPv4 u operatora

Dobrý den, tohle vypadá na pro mě zatím nejlepší řešení. Podle časových možností pak v budoucnu přejdu na IPv6

Děkuji všem za odpovědi

Už jí máte v té své domácí síti? Třeba se čeká právě na vás. :)

;D
7
Server / Zvýšený příchozí provoz na serveru
« Poslední příspěvek od kvas kdy Dnes v 17:04:26 »
Ahojte,

na virtualnom serveri v hostingu pouzivam MRTG na jednoduchy monitoring sietoveho trafficu a zataze. Pred par tyzdnami som si vsimol niekolko nasobny (viac ako 20x) narast IN trafficu bez zvysenia zataze servera.  Par dni dozadu to zase spadlo do normalu. Viete mi poradit do akych logov pozriet, resp ako odhalit cim to bolo. Neviem, ci to je nejaka chyba merania MRTG, alebo ci sa niekto snazil ku mne dubuchat, alebo cim to bolo. Bezi tam ubuntu 20.04.

dakujem za tipy.
8
Bazar / Re:Prodám MikroTik RB4011
« Poslední příspěvek od amay5267 kdy Dnes v 16:38:16 »
Mám záujem ak doručujete aj na Slovensko.
9
Bazar / Re:Prodám RB4011
« Poslední příspěvek od Radek6h5 kdy Dnes v 15:20:20 »
3900 Kč
10
Software / Re:Utilita du se chová divně nad NFS/BTRFS
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:11:24 »
Kralovstvi a pul princezny za patch, kde NFS bude prenaset device-minor pro subvolumes na druhej breh! :)
Stran: [1] 2 3 ... 10