Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 19:20:10 »
Jeste jedno video cloveka, ktery vyviji nekolik aplikaci soucasne tak, ze jen kociruje instance Claude Code ktere mu na tom pracuji na pozadi. Zajimavy pohled na vec a vypada to, ze mu to tak docela dobre funguje :-) Kdyz udelat nejakou zasadni zmenu, ktera zpusobi prepsani poloviny aplikace neznamena stovky MD, ale napsat jednu vetu, tak to docela meni pristup k veci ;-)

Já slyšel o člověku, který se živí tím, že píše ten nejstrašnější kód, který si dovedete představit ale dělá to atokonto velice rychle čili má velmi vysoké příjmy. Předpokládám, že uplatnění nachází na jednorázových projektech, kde se očekává nulová další spravovatelnost. Takových také není úplně málo. S AI je to dost podobné: vyrobit aplikaci jen pomocí AI umí každý ňouma. (Ono svým způsobem i vyrobit novou aplikaci na zelené louce obecně.) Vyrobit kvalitní, bezpečnou, výkonnou a spravovatelnou aplikaci je ale úplně jiná disciplína.

Někdy mám podezření, že právě proto jsou třeba v mém okolí z AI co se týká vývoje nejnadšenější ti, co tohle ani nezvládají, ani nejsou schopni rozpoznat.
2
Bazar / Re:Daruji 23" NEC EA231 WMi a HP dockinu se stojanem
« Poslední příspěvek od marlly kdy Dnes v 16:11:52 »
Monitor už je pryč ale docking station se stojanem je stále k dispozici.
3
Sítě / Re:SIM karta anonymně bez registrace
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 15:30:23 »
Vystačím si s tím, že budu mít nový přístroj a v něm simku nespárovanou s mým jménem. Je mi jasné, že existují způsoby, jak mě vypátrat, ale já primárně cílím na anonymitu v eshopech, webech co po mně chtějí při registraci číslo apod. Pro takové účely mi ta míra anonymity stačí.

Druhá část mojí otázky byla i k VISA/MASTER kartám. Máte nějakou zkušenost s předplacenými kartami? Nebo jiný způsob jak online platit na většině webů? Paypal, gpay nechci, protože je to prostě systémově sledovatelné. Ano, běžně je používám, ale v případě, že chci například donate dárek pro putina, nebo si koupit knihu o hackování nebo análdní dildo velikosti sloního chobotu, bych ocenil více anonimity.
4
« Poslední příspěvek od benz.abdulaziz kdy Dnes v 15:06:10 »
K těm "úmyslům" se nemusím skrývat ve stylu, že za provoz mobilního čísla budu odmítat platit platební kartou, což zaznělo v úvodu tohoto vlákna.
5
« Poslední příspěvek od Gregor Fefor kdy Dnes v 14:27:04 »
...
Citation needed. Rychly googlepruzkum "real wage growth europe" to nepotvrzuje. Ze lide vic brblaji, jeste neznamena, ze chudnou.
Síce som na to nerobil nijaký rýchly ani pomalý prieskum, ale mám za to, že chudobnejú relatívne k iným častiam sveta - t. j. ostatní bohatnú rýchlejšie. To, že civilizácia ako celok bohatne, tak to chvalabohu, že technický pokrok ešte nezastal.
6
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 14:09:24 »
Jeste jedno video cloveka, ktery vyviji nekolik aplikaci soucasne tak, ze jen kociruje instance Claude Code ktere mu na tom pracuji na pozadi. Zajimavy pohled na vec a vypada to, ze mu to tak docela dobre funguje :-) Kdyz udelat nejakou zasadni zmenu, ktera zpusobi prepsani poloviny aplikace neznamena stovky MD, ale napsat jednu vetu, tak to docela meni pristup k veci ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=zEk7eZzA04s
7
Sítě / Re:Optika T-Mobile a vlastní MikroTik
« Poslední příspěvek od cuciq kdy Dnes v 14:08:03 »
Ahoj, a díky všem za odpovědi.

Zatím se to jeví tak, že na vině bude Mikrotik, konkrétně verze ROS 7.20.x a 2.5Gbit port, který na téhle verzi flappuje. Vyzkouším nastavit natvrdo 2.5Gbit, nechci nastavovat 1Gbit protože optika je v reálu 2/2Gbps, takže by mi 1Gbps šel ven komínem - to bych si mohle nechat 1/1Gbps od O2 (s těmi mám ale své vlastní problémy a opravdu na to čekal jako na spásu až tu bude OPTIN od TM). Krabička od TM je jen GPON, já nemám šanci se do něj ani nijak dostat - tak jsem to ale chtěl, protože v takovém případě za to ani nechtějí žádné peníze a možnosti nastavení jejich modemu jsou oproti Mikrotiku nicotné.

Verze 7.21 je ještě v RC a nechci nasazovat verzi která není stable. Pro každý případ už mám zakoupený UniFi Dream Router 7 s 2.5Gbit porty - pokusím se to nějak rozseknout o víkendu a dám vědět.
8
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 13:33:11 »
evropa chudne

Citation needed. Rychly googlepruzkum "real wage growth europe" to nepotvrzuje. Ze lide vic brblaji, jeste neznamena, ze chudnou.

Abych nebyl uplne OT - doporucuju tenhle uryvek z delsiho zajimaveho rozhovoru, ktery ukazuje alternativni pohled na AI budoucnost: https://www.youtube.com/watch?v=LYgLTraIe2I
9
Sítě / Re:Optika T-Mobile a vlastní MikroTik
« Poslední příspěvek od petrisdiver kdy Dnes v 11:48:43 »
Citace
Kazdopadne s autonegociaci na strane jedne a pevnym nastavenim duplexu na strane druhe nemam dobre zkusenosti, casto se to nespisklo vubec.

Napodobne, bud natvrdo nebo oboji auto. Jina kombinace byla vzdy nefunkcni.

Ja sem si nechal tmb krabici prepnout do bridge modu , rychlost/duplex natvrdo a vse resim na mikrotiku.
10
« Poslední příspěvek od r223 kdy Dnes v 11:45:14 »
Spárování s konkrétní osobou není až takový problém, protože operátor má monitoring provozu za celou dobu, co je SIM aktivní (a pochopitelně čím delší doba provozu je, tím lze dotyčnou osobu lépe konkretizovat). A i kdyby se někdo hodně snažil, aby byl anonymní, tak prakticky mu to moc platné stejně nebude. Neboli spoléhat na to, že si změním IMEI telefonu a telefon strčím do nějakého futrálu atd. a tím mě nikdo nedohledá, je čirý nesmysl.
"Nikdo" asi ne.
Ale neco jineho je OCTR a neco jineho je automaticke profilovani v ramci nejakey "dobrosernych umyslu".
Stran: [1] 2 3 ... 10