1
Desktop / Přepnutí (skriptem) rozlišení Fedora 43 (Wayland)
« Poslední příspěvek od ArnoldBorice kdy Dnes v 12:49:36 »Jsem nějak utahaný už z GPT a jeho "rad". Nemáte někdo z masa a krve ukázku, jak skriptem (nejlépe bez sudo, user není správce) přepnout rozlišení karty?
Věc se má takto:
- PC má intel grafiku
- jede to na Waylandu FEDORA 43
- je tam HDMI splitter mezi LCD monitorem a projektorem
- projektor (umí jen D-SUB) je ještě připojen přes redukci HDMI-DSUB a umí jen 800x600
- Fedora ovšem nemění rozlišení (a ratio - to je hlavní důvod mého stesku), takže tam stále cpe HD v poměru 16:9
Paradoxně W10 v pohodě zachytí split (stejný HW) a správně mění monitor, Fedora se tváří stále na HD vlně.
Dokud jsem jel X.org, jelo to v pohodě.
Asi mi stačí prostě po "splitu" ještě pustit BASH a po návratu druhý. A Tím bych ukončil bolení.
Díky za ukázku "funkčního" přepnutí z user space, protože AI ... no nic.
Díky
Věc se má takto:
- PC má intel grafiku
- jede to na Waylandu FEDORA 43
- je tam HDMI splitter mezi LCD monitorem a projektorem
- projektor (umí jen D-SUB) je ještě připojen přes redukci HDMI-DSUB a umí jen 800x600
- Fedora ovšem nemění rozlišení (a ratio - to je hlavní důvod mého stesku), takže tam stále cpe HD v poměru 16:9
Paradoxně W10 v pohodě zachytí split (stejný HW) a správně mění monitor, Fedora se tváří stále na HD vlně.
Dokud jsem jel X.org, jelo to v pohodě.
Asi mi stačí prostě po "splitu" ještě pustit BASH a po návratu druhý. A Tím bych ukončil bolení.
Díky za ukázku "funkčního" přepnutí z user space, protože AI ... no nic.
Díky
Poslední příspěvky
a tady mě nikdo nekopnul (pouze že optiku jo, ale ne že ta cena co píšu je mimo), tak jednoznačně CRS317 bez metaliky (kromě PoE).