Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:IP kamery bez nutnosti aplikace
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 09:18:23 »
Zoneminder v kombinaci s libovolnou příčetnou kamerou (která umí RTSP stream) by mohl být řešením, jen může být trochu pracné to rozběhat a nastavit (co si tak vzpomínám, že zmiňoval kdysi kamarád) - ale pokud se použije kontejnerizované řešení, jak někdo zmiňoval, asi to bude o starost méně. Taky pozor na potřebný výpočetní výkon potřebný pro funkce nad rámec pouhého nahrávání nebo zobrazování neupravených streamů (změna velikosti videa, detekce pohybu apod.), tehdy mě překvapilo, že to je celkem náročné (kamarád to měl myslím pro nějaké 4 nebo 5 kamer a používal na to myslím NUC s i7 - nějakých >5 let zpátky).

Já to myslím tak, že použiju hotove NVR řešení a nad rámec toho budu ke kamerám přistupovat v režimu "monitor" (live náhled) ze zoneminder.
2
Hardware / Re:IP kamery bez nutnosti aplikace
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 09:04:27 »
Zoneminder v kombinaci s libovolnou příčetnou kamerou (která umí RTSP stream) by mohl být řešením, jen může být trochu pracné to rozběhat a nastavit (co si tak vzpomínám, že zmiňoval kdysi kamarád) - ale pokud se použije kontejnerizované řešení, jak někdo zmiňoval, asi to bude o starost méně. Taky pozor na potřebný výpočetní výkon potřebný pro funkce nad rámec pouhého nahrávání nebo zobrazování neupravených streamů (změna velikosti videa, detekce pohybu apod.), tehdy mě překvapilo, že to je celkem náročné (kamarád to měl myslím pro nějaké 4 nebo 5 kamer a používal na to myslím NUC s i7 - nějakých >5 let zpátky).
3
Studium a uplatnění / Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 08:50:35 »
to_je_jedno: u nas take nieco je z eu fondov a aj ked si zamestnanec. Proste obcas daju rekvalifikacny na nejaku oblast s tym, ze je to len pre zamestnanych, ked by chceli zmenit profesiu.

Molex1: neeticke je to, ze ty tam davas kopec penazi a nemas z toho nic. Keby aspon stat fungoval, tak ako ma, tak by to bolo o inom. Ale najma u nas je to len bezodna studna, a ked mam moznost ziskat aspon malu cast svojich penazi, tak preco to nevyuzit.
4
Sítě / Re:Je možné rozšířit síť bezdrátově na vzdálenost 2 km?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:44:49 »
No třeba LTE spoj ...
Coz je dano tim, ze o tom jak vidno nic nevis. Mobil, ano ta blbina kterou kazdej taha po kapsach, zvladne 1W, coz je v danych pasmech vykon naprosto sileny. Na primou viditelnost se bez problemu spoji na 80+km. Mobilni sit jako takova byla navrhovana tak, aby se telefon s btskou spojil v ne moc kopcovitem terenu na 30+km. Takze se jaksi neni moc co divit, ze na radove stovky metru to "funguje" (protoze typicky dost blbe) i mezi hromadama prekazek, jako jsou treba budovy ze?

Bezny wifiny ti na vystupu daji o nejaky rad min ze? A i tim muzes porusovat GL.
5
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 08:36:55 »
To je ta mlada generace, nejradsi by delala za pul mega mesicne 2 hodiny tydne...
Nevim jestli jsi zamestnanec a videl jsi nekdy vyplatni pasku. Realne ti stat vezme kazdy mesic 60% toho kolik stojis sveho zamestnavatel (mzdove naklady - cista mzda = ~1/2, z toho pak dalsi 1/5 na DPH, spotrebni, silnicni, televizni, nemovistostni a dalsi dane, pokuty apod).
Platim statu jako zamestnanec na socialni dani vic nez kolik by byla podpora kdybych potreboval pauzu tak proc bych se mel stydet si po x letech mezi dvouma rachotama pauzu? Kde tam, chytroline, vidis selhani? Venovat se pul roku rodine, cestovani, vzdelavani je selhani?

Mimochodem tip pro vsechny do bydli v baraku/na vesnici: na pracaku bez zduvodnovani muzes absolvovat treba kurz prace motorovkou nebo krovinakem apod. Na rekvalifikacnim "uctu" ma kazdy dve hromadky (myslim, ze na kazde cca 50k) kdy jedna je na IT a druha na non-IT skoleni. Nic se nikde nezduvodnuje, delat to muzes i kdyz jsi zamestnany. Daji se tam najit fakt dobry veci, ktery nekoho vyslovene bavi.

si platit sociální/zdravotní jako samoplátce (což věřím, že pro nikoho není po dobu pár měsíců problém), než si nechat od státu platit svojí "dovolenou", což mi přijde neetické...
Jediny neeticky je tady stat - zlodej a loupeznik. Cim vic penez lidem pod pohruzkou nasili vezme (to je princip daní) tim vic rozkutali. Tragicky neefektivni bumbrlicek, ktery si jede na fetu, utraci za nesmysly kdy kazdej druhej "umelec" historie ma svoji galerii placenou prave z dani apod. Stat ani nevi co vsechno vlastni a plati. Je eticke si z nej brat co nejvic jen pravidla dovolujou. Ted platis jak mourovatej "socialni", ale dostanes mozna duchod na urovni minimalni mzdy (a to si vem jak dlouho platis vs jak dlouha je ocekavana doba v duchodu).
6
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 08:17:41 »
Jo hned po vysoke škole než jsem narukoval.
7
« Poslední příspěvek od Kamui kdy Dnes v 07:48:11 »
Molex: do systému odvádíte hromadu peněz, které zpět nikdy neuvidíte. Když vám stát nabízí peníze zdarma, je hloupost si je nevzít.
8
« Poslední příspěvek od Molex1 kdy Dnes v 06:30:58 »
Četl jsem jen pár prvních příspěvků. Ale celkem se nestačím divit. Byl jsem po škole cca 2 měsíce nezaměstnaný než proběhla kolečka pohovorů atd. Nicméně jsem nechtěl zatěžovat stát a tak jsem si to sociální platil sám (tuším, že to byly nějaké nižší tisíce měsíčně). Bral jsem to jako svůj problém = nemít práci, podpora je pro ty kteří to opravdu potřebují a mají problémy, což u Tebe z toho co jsi napsal nevidím a chceš si jen odpočinout - což chápu a není na tom nic špatného (také to mám z projektu do projektu a většinou se to ještě překrývá a dovolenou si sotva mohu vzít, a když tak z ní stejně pracuji) a tak již 9 let...
Ale spíš bych tedy viděl jako řešení si platit sociální/zdravotní jako samoplátce (což věřím, že pro nikoho není po dobu pár měsíců problém), než si nechat od státu platit svojí "dovolenou", což mi přijde neetické...
9
Hardware / Re:Zigbee brána spolupracující s Raspberry Pi
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 06:03:36 »
A co pohybové čidla, neřešils?
Mam čidlo, které mi posila info o pohybu každých 60 vteřin.
Na FB jeden čipek tvrdí, že se to da natavit.
Prý čidlu pošlu příkaz  ZbStatus a ono mi to vrátí nějaké info a pak se čidlu pošle příkaz k nastavení nového času.
Jsem googlil a o příkazu ZbStatus je zmínka jen u firmware Tasmota.

10
Sítě / Re:Je možné rozšířit síť bezdrátově na vzdálenost 2 km?
« Poslední příspěvek od honzahommer kdy Dnes v 05:32:26 »
Trochu OT, ale připomíná mi to toto: https://lamer.cz/quote/1215
Stran: [1] 2 3 ... 10