Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 07:18:33 »
There is new cool kid in the town - Clawdbot. Instaluje se to lokalne, defaultne pouziva lokalni LLM, ...

S lokálně běžícím LLM, byť přednaučeným, dokázal tohle všechno? :-O
V tom případě: "panenko skákavá".
2
Hardware / Re:Lenovo ThinkPad T14 Gen1 - povolenie Thunderboltu a WWAN
« Poslední příspěvek od cipiksk kdy Dnes v 06:18:16 »
Diki moc Ľudia za pomoc :)
3
Sítě / O2 internet na doma(Slovensko), vysoky packet loss
« Poslední příspěvek od abgx1 kdy Dnes v 01:01:16 »
-Mam o2 800/200 mbit opticky internet na doma, funguju cez kable telekomu(novostavba, najblizsi rok tu nic ine nebude, alternativa je 30mbit wifina od lokalneho providera)

-O2 k tomu dava svoj EX3300-T0 so svojim upravenym firmwarom. Bez tohto routra internet fungovat nebude, ani sa neda prepnut do bridge modu

-Za tymto routrom mam ja svoje zariadenia(mikrotik rb5009ug+s+in, brocade 6450-48P switch, tplink eap 723 APcka...)

Problem ktory mam: Kazdych 20-60sekund sa mi na 0,5-1sekundu stratia packety... online hry trhaju, videohovory trhaju, stahovane subory sa poskodzuju, proste cele zle.

Mate nejaky napad co s tym? Je to reklamovatelne? Nevyznam sa v tom uplne a nikdy som takyto problem este riesit nemusel. Tu je ping test priamo z mikrotiku

4
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Ondrej Nemecek kdy Dnes v 00:11:28 »
There is new cool kid in the town - Clawdbot. Instaluje se to lokalne, defaultne pouziva lokalni LLM, ma to plny pristup ke vsemu na pocitaci a k siti, umi ovladat prohlizec a dalsi softy, umi si sam psat skripty a spoustet je, je to open source a nove pluginy/agenti vznikaji jako houby po desti a je to uplne silene ;-) Posledni dny je toho plny youtube, tak se podivejte na nejake ukazky.

Ja jsem tomu dal cerstve nainstalovany VM ubuntu a dal jsem task, ze chci pres docker zprovoznit a nakonfigurovat WP+WOO pro prodej ponozek. Napsat par clanku, pridat produkty, vhodny free skin, pluginy pro integraci s heureka, google. A dopadlo to v podstate bezchybne. Iniciativne mi i nastavil DPH na 21 % a nainstaloval plugin na cookie listicku :-p Jedina vytka - pouzil docker z ubuntu (tedy snap). Napsal jsem mu, ze se mi to nelibi, tak to predelal. Hotovo pro deploy, kdybych mu dal ssh na cilovy server nebo k8s, tak to i deployne. Desna bzunda tohle.

To jen dokládá, že lidé propadli davové psychóze ohledně AI a ztratili elementární soudnost. Kdo chce kam, pomožme mu tam.
5
Server / Re:Kubernetes a správa uživatelů
« Poslední příspěvek od Ondrej Nemecek kdy Dnes v 00:04:38 »
Co co myslíte těmi uživateli? K čemu chcete vlastně ten kubernet používat? Kubernet je systém pro běh služeb v kontejnerech, o jaké uživatele vám jde? Uživatele pro správu toho kubernetu nebo aplikační uživatele těch služeb??
6
Hardware / Re:Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace
« Poslední příspěvek od cz6ace kdy 27. 01. 2026, 23:15:15 »
Tak jestli v posteli přemejšlíš jestli si v místnosti zhasnul, tak to pak chápu, že se bez dálkáče na lustr neobejdeš  :) a jestli přemejšlíš jestli jsi vypnul troubu, sporák, nevíš jestli ti doprala pračka, tak to je taky spíš na zamyšlení se nad sebou a případnou kontrolou na alzhajmra a pokud je ti těžký se tam dojít podívat tak i parkinsona..  ;D

Ne každý žije v 1+kk a single k tomu. Tam je asi fakt nouze najít něco k automatizování. Že vám ale chybí představivost a akceptace, že situace jsou různé, je spíše váš problém a vašeho zaměstnavatele.

Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.
7
Bazar / Re:Prodám paměti DDR4 32GB ECC
« Poslední příspěvek od JenBob kdy 27. 01. 2026, 22:00:42 »
Stále volné, resp. ještě jsou.
9
Hardware / Re:Lenovo ThinkPad T14 Gen1 - povolenie Thunderboltu a WWAN
« Poslední příspěvek od czipis kdy 27. 01. 2026, 21:22:25 »
v tom pripade bych asi shanel Lenovo 02HK712 (Fibocom L850-GL-07) na Aliexpressu kolem $35
10
Sítě / Re:Kabelový internet Vodafone nebo T-Mobile?
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy 27. 01. 2026, 21:20:55 »
Staticka neni, ale uplne nemenna taky ne.

U tchyne se zmeni pokazde, kdyz odjede na dva dny pryc a vypne modem a router. Lease time je totiz asi den a pul. Taky se menila, kdyz Vodafone resegmentoval sit. Nebo kdyz jsem rebootoval jeji router (Mikrotik) a ten adresu pravdepodobne vratil siti, nacez ji do dokonceni rebootu ziskal jiny zakaznik.

Kdyz jsem jeste mel kabelovku VF ja, taky se mi parkrat zmenila.

Tech 10 let beze zmeny je tedy uctyhodny vysledek. :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10