Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 17:51:14 »
V procesu rozhodování jsou informace, tedy co uživatel ví, či neví, zcela zásadní. Ať už jde o analytické nebo intuitivní informace. Na základě těchto informací probíhá rozhodovací proces. Tedy rozhodně záleží jaké informace uživatel má, odkud je získal a jestli odpovídají realitě.
To je právě ten váš největší omyl. Trh takhle nefunguje. Jestli s tím souhlasíte nebo nikoliv není podstatné.
Ach jo. Tak si o tom něco přečtěte. Nevím od koho byla ta skripta na VŠ, ale teď tady mám třeba Marketing Management [...]
Tak vidíte, že se toho kontextu moc nedržíte. Všiml jste si, že tu od začátku mluvím o mikroekonomii, nikoliv o marketingu?

Kontext je takový, že jste tvrdil, že je jedno, jaké má potenciální kupec informace, že je to irelevantní – není.
Ne, to opravdu není. To jste tak maximálně z kontextu vytrhl protože se vám to hodí. Klasicky.

Tedy výše prezentované představy, že běžný domácí uživatel půjde a koupí si místo TP-Linku, který mu naprosto dostačuje arubu za cca pětkrát tolik. To je jednoduše sci-fi. A taky se to celkem logicky opravdu neděje.
Jak víte, že mu stačí tplink, když nemáte informace, protože je pokládáte za irelevantní? Podsouváte mu svoje představy a svoje rozhodnutí. Stejně jako v případě drahéto telefonu. Jak víte, že by jim stačil jiný? Jen proto, že stačí vám? Možná jen nechcete chápat jejich potřeby.
Možná si jen vymýšlíte možná a tváříte se, že to jsou argumenty. To hlavně.

Zkuste si na základě toho, co jsem napsal odpovědět sám. Přímo to z toho vyplývá. Minimálně se to totiž nijak nevylučuje. Spíš naopak.
A proč to nezdůvodníte sám? Já si nechci vymýšlet vaše důvody.
Za debatování tady mě nikdo neplatí. Takže proto, že se mi už prostě nechce ;D

Spíš to na mne působí tím klasickým dojmem, že se jim snažíte vnutit svůj pohled resp. jim podsouváte svoje potřeby.
Co na vás působí dojmem je vaše dojmologie. Nic ve zlém.
Ve zlém si to fakt neberu, zvlášť, když ten dojem stále jen potvrzujete. :-)
Ano, potvrzujete si svůj dojem protože vidíte právě to, co chcete a potřebujete vidět. V podobných diskuzích nic nového pod sluncem.
12
Windows a jiné systémy / Re:Divné chování sítě ve Win 11 v Proxmoxu
« Poslední příspěvek od asdf.root kdy Dnes v 17:46:12 »
Mě se toto děje i na Win serverech - ale po restartu. Takže mám WG mimo Windows a je to v pohodě - mikrotik nebo LXC s WG.
Zkoušel jsem různé ovladače, různá nastavení, nic nepomohlo. Možná zkusit jinou implementaci WG - třeba defguard.
13
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:25:22 »
Stav software je dnes opravdu velmi tristní na úplně všech frontách. Vůbec není jasné, zda příchod AI tento stav zlepší nebo zhorší. ...
To prave zcela jasne je, ostatne i tady kolem se vali spousta ukazek. Bude to mnohem ale nasobne mnohem horsi. Presne a prave proto, ze drtiva vetsina kodu vypada tak jak vypada. Pridej k tomu AI halucinace a zlepsit se to proste nemuze.

Osobne sem zvedav kdy se nekomu povede presvedcit nejakou AI plechovou hubu k tomu, aby mu pripsala prachy na ucet ... napriklad. Zrovna vcera mi tu dodavatel popisoval, jak resil s AIckem pojistnou udalost ...
14
« Poslední příspěvek od Tom5 kdy Dnes v 17:19:38 »
V procesu rozhodování jsou informace, tedy co uživatel ví, či neví, zcela zásadní. Ať už jde o analytické nebo intuitivní informace. Na základě těchto informací probíhá rozhodovací proces. Tedy rozhodně záleží jaké informace uživatel má, odkud je získal a jestli odpovídají realitě.
To je právě ten váš největší omyl. Trh takhle nefunguje. Jestli s tím souhlasíte nebo nikoliv není podstatné.

Ach jo. Tak si o tom něco přečtěte. Nevím od koho byla ta skripta na VŠ, ale teď tady mám třeba Marketing Management od Philipa Kotlera (Kapitola 5, strana 117):

The Stages of the Buying Decision Process
Stage 1: Problem Recognition
Stage 2: Information Search
Stage 3: Evaluation of Alternatives
Stage 4: Purchase Decision
Stage 5: Postpurchase Behavior

Co si pamatuji, tak ve VŠ skriptech to bylo trochu jinak strukturované, ale podstata byla stejná.

tyhle vlastnosti jsou často těm běžným uživatelům jednoduše úplně jedno a rozhodně za ně neplánují zaplatit pětkrát tolik.

S tím také nesouhlasím. Ano, je jim jedno, jestli bude mít CPU X nebo Y GHz. Ale není jim jedno, jestli bude jejích počítač rychlý nebo pomalý. Uživatel prostě má potřeby a tedy i požadavky. Jen je někdy a některé a priory explicitně nespecifikuje neb toho není schopen.
No právě. Ale mluvíte o úplně něčem jiném. Držte se kontextu.

Kontext je takový, že jste tvrdil, že je jedno, jaké má potenciální kupec informace, že je to irelevantní – není.

Tedy výše prezentované představy, že běžný domácí uživatel půjde a koupí si místo TP-Linku, který mu naprosto dostačuje arubu za cca pětkrát tolik. To je jednoduše sci-fi. A taky se to celkem logicky opravdu neděje.

Jak víte, že mu stačí tplink, když nemáte informace, protože je pokládáte za irelevantní? Podsouváte mu svoje představy a svoje rozhodnutí. Stejně jako v případě drahéto telefonu. Jak víte, že by jim stačil jiný? Jen proto, že stačí vám? Možná jen nechcete chápat jejich potřeby.

Ta "potřeba" je záležitost subjektivní volby kombinovaná s mezním užitkem z kvality a peněz, které na ni je třeba vynaložit.
Tak proč rozporujete jejich potřebu v podobě drahého telefonu, když vzápětí tvrdíte, že je potřeba subjektivní?
Zkuste si na základě toho, co jsem napsal odpovědět sám. Přímo to z toho vyplývá. Minimálně se to totiž nijak nevylučuje. Spíš naopak.

A proč to nezdůvodníte sám? Já si nechci vymýšlet vaše důvody.

Spíš to na mne působí tím klasickým dojmem, že se jim snažíte vnutit svůj pohled resp. jim podsouváte svoje potřeby.

Ve zlém si to fakt neberu, zvlášť, když ten dojem stále jen potvrzujete. :-)
15
Mně občas Windows 10 / 11 na holém železe dělají malé sabotáže síťové konektivity ve chvíli, kdy chtějí restart kvůli aktualizaci. Což chtějí v některých rušnějších obdobích prakticky ob den.

Ještě mě napadá... je legální, provozovat tyhle stolní windows v "serverové virtualizaci" ? Pokud se nad tím nápadem mračí licenční podmínky, jestli to není i nějak technicky podpořeno...

Mimochodem si v tom Proxmoxu nainstalujte tcpdump, a uvidíte, odkud kam co chodí. Pokud máte VLAN-aware vmbr0, tak můžete zkusit poslouchat na něm, nebo na vnějším fyzickém rozhraní Proxmoxu, nebo na TAP rozhraní konkrétního běžícího guesta... Na fyzickém venkovním rozhraní byste měl vidět i VLAN tagy, pokud na něm VLANy tagujete.

tcpdump -e -n -i eth0
tcpdump -e -n -i eth0 host 10.1.2.3
tcpdump -e -n -i eth0 ether host 00:02:3b:4c:30:21
16
Bazar / Re:Prodám vývojovou desku a moduly Toradex
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 16:38:17 »
NULL
17
Windows a jiné systémy / Re:Skok systémového času Windows
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 16:17:40 »
Já myslím, že jste na správné cestě. Vlastně píšu jenom abych přidal dva odkazy na související čtení v Meinbergovic knowledgebase, ohledně VMware:
[1]
[2]
Ale v podstatě se tam k tématu této debaty už nedočtete nic moc nového... nad rámec těch pár bodů, které už tu zmínili předřečníci.
(Upozornění na lehký střet zájmů: značka Meinberg mě živí.)
18
Windows a jiné systémy / Re:Skok systémového času Windows
« Poslední příspěvek od jardaplc kdy Dnes v 15:11:44 »
Pro doplnění, v jiné virtuálce se to děje taky. Fyzické železo je Dell Poweredge R350 a běží na něm ESXi.
19
Bazar / Re:Prodám vývojovou desku a moduly Toradex
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 14:42:57 »
Tak je fakt, že navrhovat vlastní desku (jak je zmíněno v úvodním příspěvku) pro takto starý modul je dost nepravděpodobné.
20
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 14:18:20 »
Problém je, že specificky tady většina lidí nechápe, že je irelevantní co uživatel ví a neví. O tom, co potřebuje a nepotřebuje rozhoduje on a je zcela irelevantní jaký k tomu má důvod. Prostě nepotřebuje to, o čem se on rozhodne, že to nepotřebuje.

Je mi líto, ale s tím nelze ani v nejmenším souhlasit. V procesu rozhodování jsou informace, tedy co uživatel ví, či neví, zcela zásadní. Ať už jde o analytické nebo intuitivní informace. Na základě těchto informací probíhá rozhodovací proces. Tedy rozhodně záleží jaké informace uživatel má, odkud je získal a jestli odpovídají realitě.

tyhle vlastnosti jsou často těm běžným uživatelům jednoduše úplně jedno a rozhodně za ně neplánují zaplatit pětkrát tolik.

S tím také nesouhlasím. Ano, je jim jedno, jestli bude mít CPU X nebo Y GHz. Ale není jim jedno, jestli bude jejích počítač rychlý nebo pomalý. Uživatel prostě má potřeby a tedy i požadavky. Jen je někdy a některé a priory explicitně nespecifikuje neb toho není schopen.
No právě. Ale mluvíte o úplně něčem jiném. Držte se kontextu. Tedy výše prezentované představy, že běžný domácí uživatel půjde a koupí si místo TP-Linku, který mu naprosto dostačuje arubu za cca pětkrát tolik. To je jednoduše sci-fi. A taky se to celkem logicky opravdu neděje.

Ta "potřeba" je záležitost subjektivní volby kombinovaná s mezním užitkem z kvality a peněz, které na ni je třeba vynaložit.
Tak proč rozporujete jejich potřebu v podobě drahého telefonu, když vzápětí tvrdíte, že je potřeba subjektivní?

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10