1
Server / Re: Kompletní záloha celého serveru/VPS
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 10:18:53 »To platí hlavně u Windows – které se se změnou HW nevyrovnají, nebo se jí dokonce záměrně brání.
Sice jsem to ještě neměl příležitost zkusit, ale už to prý(!) konečně není pravda. Jediný problém by tak u aktuálních 11ek mohl být s licencí po přenosu, pokud v EFI nenajdou platný klíč pro příslušnou edici (typicky Pročka obnovená na železo, kde byly licencované Home nebo vůbec žádné), ale to je řešitelné snadno.
Windows se se změnou HW vyrovnají už dlouho velmi dobře. Začal jsem s athlonem a W7, povýšil procesor a paměť, migroval na větší HDD, pak jsem upgradoval desku a na intel cca 4 generace, pak jsem systém překlopil na ssd, pak jsem upgradoval systém na w10, pak jsem změnil desku a procesor na ryzen a naposled upgrade na W11 a to všecko to sežralo bez přeinstalace systému. někde v tom je i výměna grafiky z radeonu na nvidii a zpátky na radeon... Maximálně jsem odinstaloval věci co se týkaly konkrétní staré platformy.... Celkem asi 12 let provozu...