Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Sháním (levně) Radeon PRO WX
« Poslední příspěvek od Buldr kdy Dnes v 12:11:19 »
Zvládají i starší generace FirePro W (GCN1), stejně tak Quadro 400 (Kepler) a to včetně 10 bitů na kanál (12 bit grayscale). Mně tedy bazarová cena z W4100 příliš adekvátní nepřijde, plus je tu rozdíl mezi výrobci, protože OEM Dell, HP, Fujitsu, … vybavují svými samočistícími režimy, což znamená, že ventilátor nelze vyměnit, upravit, nebo vypnout, protože karta odmítne fungovat. To byste musel hledat Sapphire (PNY pro Quadro), kde tyhle “funkce” nejsou a neodmítnou fungovat. Zase tak kvalitní ventilátory s dlouhodobou životností tam nedávají.

Někde se mi válí dávno nepoužívané PNY Quadro K4200 - teoreticky i s originálním a nikdy nepoužitým jednoslotovým chladičem (šílené teploty s hukotem tajfunu), který nahradilo Accelero Twin Turbo s nalepenými pasivy z VR kitů, které obsahují teplovodivé lepidlo. Bohužel, nepoužitelné už jen proto, že zabere 3 sloty.
2
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od Jenkings kdy Dnes v 09:04:01 »
Kdybys nesehnal rád se zbavím těchto dvou kusů.

HP Pavilion dv6
Win11 Home aktivovaná licence
Intel(R) Core i3 M370@2.40GHz
8GB RAM
Nějak moc se hřeje, třeba při hromadné instalaci windows updates. Přepastování nějak nepomohlo. Doporučil bych přeinstalovat Win protože párkrát spadly a připadají mě nějaké pomalé. A to třeba i spuštění MMC Správce počítače, někdy skončí v BSOD. Baterku ještě lze nabít a něco vydrží. Výkonnostně je lepší ale moc mu nevěřím. Určitě to chce reinstalaci. Doba cca. Win7 podle loga na klávesnici.

HP Pavilion dv6, dv6-2030ec
Windows11 Pro 23H2
AMD Turion II Dual-Core M500,4GB RAM, SSD 250GB WDC WDS240G2G0A
Baterku ještě lze nabít a něco vydrží. Doba také cca. Win7 podle loga na klávesnici.

Byť jsem do sehnání zdroje něco investoval dám oba i se zdrojem. Dislpej, panty ok. Stačí za čokoládu.
Míst: Brno, Pohořelice, okolí. Jinak brzo skončí v koši.

Kdyby ses jich nemohl zbavit a měly by se vyhodit, tak se jich klidně ujmu.
Než bys to měl vyhodit, tak napiš na adoksnaj(uzenka)Gmail(tečka)com
A nějak se domluvíme
3
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 08:55:52 »
Ubuntu (což mi připadá jako nejjednoduší systém, kamarád se v PC nevyzná skoro vůbec)
Jo, nám na rootu to tak připadat může, ale z vlastní zkušenosti BFU tyhle alternativní systémy moc neocení. Být tebou bych přece jen zvážil Windows.

No nevím. Linux jsem teda nikdy nikomu nikam neinstaloval ale má naprosto netechnická žena dostává třeba z toho, že by se měla vrátit z macOSu k Windows vyloženě osypky a v podstatě ten její počítač narozdíl dřív od těch Windows nemusím prakticky řešit protože pokud něco přece jen potřebuje (což není často), najde si to díky přívětivosti toho systému skoro vždy sama. A na dnešním Linuxu to není o moc jiné, tohle se za poslední roky hodně zlepšilo.

Dokud se při běžném updatu nezapomene do nového jádra přidat nějaký modul, kvůli kterému jádro neuvidí disky, a skončí to v kernel panic při bootu. Zrovna včera jsem tohle řešil na Fedoře. A to tam nic nestandardního nemám, normální SATA, normální consumer Samsung SSD.

Po nějakém experimentování se to rozfungovalo i na původní konfiguraci, jen teď mám v initramfs nějaké moduly navíc - ani jeden z nich nevypadá, že by měl být na tomhle stroji potřeba, ale některý z nich to očividně byl. Posunulo se to, ale ne dost, bohužel - ručně pouštět dracut a diffovat lsinitrd není to, co bych si pod pojmem "bezúdržbový" představil.

Jo a spousta lidí "nutně potřebuje" MS Office (ale jen za pět prstů, licence se jim zdá moc drahá), a když jim to nedodáš, tak je to špatně a ty jim "cpeš nějaký nefunkční linuch, zatímco Frantovi z hospody to na windousech funguje". A řeknou ti to týden poté, co jim ten stroj nainstaluješ a dáš. Takže já se starání se o cizí počítače zbavuju, jak jen můžu.
4
/dev/null / Re:JIVA's DOSBox Toolset
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 07:43:47 »
dohledal jsem parametry souboru re.img který jsem zahrnul do svého distra , teď ho můžete mountnout
https://drive.google.com/file/d/1M_eeBNsXtLoed3UhezdAV_itNpK0CsJc/view?usp=sharing
5
Software / Re:systemd: Failed to write entry to /var/log/journal
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 07:24:18 »
Těch 8GB vypadá na rezervu pro roota na ext4?

sudo tune2fs -l /dev/nvme0n1p2 | grep Reserved

sudo tune2fs -m 0 /dev/nvme0n1p2

Na /dev/nvme0n1p2 mám oddíl pro efi(vfat)

zbytek:
Kód: [Vybrat]
vitek@vitek-Latitude-5480:~$ sudo tune2fs -l /dev/nvme0n1p1 | grep Reserved
Reserved block count:     854476
Reserved GDT blocks:      1024
Reserved blocks uid:      0 (user root)
Reserved blocks gid:      0 (group root)
vitek@vitek-Latitude-5480:~$ sudo tune2fs -l /dev/nvme0n1p3 | grep Reserved
Reserved block count:     4993932
Reserved GDT blocks:      1024
Reserved blocks uid:      0 (user root)
Reserved blocks gid:      0 (group root)
sudo tune2fs -m 0 /dev/nvme0n1p2

Swap bych neměl mít, hiberfile asi také ne....
6
Sítě / Re:Výběr AP do bytu
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 06:59:49 »
Ja jsem pred mesicem koupil 3x Deco X55.

Aplikace v telefonu kde na 2 kliknuti mate vse hotovo

:-) Dá se to nastavit a spravovat celé bez telefonu a „cloudu” tj. z běžného web browseru? Jednak chci mít možnost měnit nastavení vzdáleně bez spolupráce s Číňany a pak bych to nerad vyhazoval, až si upgradnu telefon....
TP-link obecně u levných verzí s ne-cloudovým provozem moc nepočítá, ani u wifi, ani u kamer. Asi spoléhají na to, že časem zaříznou cloud pro to zařízení a lidi budou muset koupit něco nového. 8)

Ale funguje to opravdu na pár kliknutí v telefonu, i s roamingem mezi AP, jak u Deco, tak u Archer série (mesh má i C64 á tisícovka, na rozdíl od Deco tam nějaké webové rozhraní je) a za cenu jednoho profi Ubiquiti AP si tím člověk zasíťuje celý pozemek na chalupě s kamennými zdmi s rychlostmi více než dostatečnými pro naprostou většinu lidí (saturace 500 Mbps linky, byť AP jsou propojené kabelem). Ale záleží, jestli hlavně chceš, aby to fungovalo, nebo aby ses v tom mohl vrtat.
7
Bazar / Re:Sháním (levně) Radeon PRO WX
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 00:54:47 »
1800.- za tu kartu je ponekud "predrazeny".

Nedavno jsem koupil NV RTX A1000 za dvojku ... a je tak 3x vykonnejsi.

Vykonova obdoba k tomu (jen s mene portama) je Radeon RX 6400 ... a ta je na bazaru za 2400.- ... to uz je mnohem lepsi cena/vykon, byt se nove prodavaj za trojku asi.. tak bys to mohl treba i ukecat.
8
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od Tomáš Procházka kdy Dnes v 00:45:35 »
Mám ThinkPad X1, protože ThinkPad a Linux se prý kamarádi. No tak ne. Zlatej Dell XPS, co jsem měl předtím. (než začali dělat ty dotykové F1-12 klávesy)
9
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 00:35:17 »
Viděl bych to na LiFePO4 články od GWL. (3,2 V a 20 Ah?)
Raději bych zvolil kompletní 12V baterii LiFePO4, protože ta už má v sobě všechny potřebné ochranné prvky.

S tím se dá souhlasit. Já jen píšu, co jsem viděl na obrázku :-)

Našel jsem i konkrétní řešení na vytvoření stabilního zdroje z takové baterie:
https://www.mini-box.com/DCDC-USB?sc=8&category=1264
10
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 00:27:45 »
Viděl bych to na LiFePO4 články od GWL. (3,2 V a 20 Ah?)
Raději bych zvolil kompletní 12V baterii LiFePO4, protože ta už má v sobě všechny potřebné ochranné prvky.

S tím se dá souhlasit. Já jen píšu, co jsem viděl na obrázku :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10