Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Má vůbec smysl reportovat někam chyby?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 00:17:02 »
U projektů, jejichž workflow je v končící čtvrtině 21. století přes email, už nereportuju nic. Zdravíme Debian.

Ono by bylo hezky mit vse na githubu ci jine management platforme, ale proste je to drahy kdyz to chcete delat procesne spravne, tj "ridit repo jako firmu". Skoda ze neexistuje nejaky OSS support program, co by tem zajimavym projektum nabidnul stejnou uroven jako placeny github, ale zadaco.
2
Sítě / Re:Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 27. 12. 2025, 22:52:03 »
Od Air Bank je sleva, pokud se vyúčtování platí z účtu, který je vedený u této banky a ještě je nutnost provést minimálně 5 plateb prostřednictvím platební karty vedené tamtéž. To jenom pro pořádek.
... což je samo o sobě dost na dvě věci. Nejen pro pořádek. Když má člověk u Air bank účet a aktivně ho používá, určitě dobrý ale jinak to nelze vydávat za plnohodnotnou možnost.

U O2 to jde za 250 Kč, vezmete dva tarify, telku k tomu, máte to nad 600 Kč a od Air Bank dostanete 3 kila slevu.
Kvůli tomu jsem musel -- i když jsem nechtěl -- převádět k O2 jedno naše číslo a navíc to bylo jediné číslo, u kterého to vzhledem k provolané částce dávalo alespoň jakž takž smysl. Což je samozřejmě jejich cíl, pochopitelně -- stejně jako u té Air bank. Manželka naštěstí jako jediná z rodiny provolá měsíčně tolik, aby to vyšlo podobně. Ale já osobně mám třeba měsíční útratu za telefon tak kolem sto padesáti korun se štěstím a děti nějaké desetikoruny měsíčně. Opět to tedy nelze moc vydávat za plnohodnotnou možnost.
3
« Poslední příspěvek od benz.abdulaziz kdy 27. 12. 2025, 21:57:18 »
Od Air Bank je sleva, pokud se vyúčtování platí z účtu, který je vedený u této banky a ještě je nutnost provést minimálně 5 plateb prostřednictvím platební karty vedené tamtéž. To jenom pro pořádek.
4
« Poslední příspěvek od Entrapa kdy 27. 12. 2025, 17:05:27 »
První chyba je, že jste volal. Normálně v Můj Vodafone zobrazte OKU kód. Dostanete nabídku na 300 Kč - tarif super, neomezené volání, sms, data a rychlost je max 10 Mbps, tuším.

U O2 to jde za 250 Kč, vezmete dva tarify, telku k tomu, máte to nad 600 Kč a od Air Bank dostanete 3 kila slevu.
5
Server / Re:Jak správně nastavit DNS DMARC RUA / RUF záznam
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 27. 12. 2025, 16:11:46 »
Zrovna jsem napsal dlouhý podrobný příspěvěk, ale než jsem jej stihl odeslat, Lupa mne odhlásila a fšecko fuč. Kašlu na to, jsou Vánoce! Znovu to psát nebudu.

Hint: otestujte si to přes internet.nl (já vidím, že máte 98 %, to není vůbec zlé)
Děkuji za tip, jak jste psal mam 98%, upozorňuje to na absenci záznamu DH-2048
"Your web server supports insufficiently secure parameters for Diffie-Hellman key exchange."

politiky HSTS
"Your web server does not offer an HSTS policy."

Je to dle Vás OK? Webovky s veřejným obsahem na tom neprovozuju, primárně to mám na emaily, kalendáře, kontakty a nexcloud, který používám stylem "dám sdílet odkaz na soubor" většinou to jsou nějaké manuály co si sdílíme s bráchou, nebo zazipovaný fotky z dovolené pro "babičky"...
6
« Poslední příspěvek od benz.abdulaziz kdy 27. 12. 2025, 13:18:12 »
Není potřeba něco řešit přes další prostředníky. Pokud stačí omezená rychlost 2 Mbps (a naopak volání a SMS nehraje roli), pak je ideální ten výše zmiňovaný Kaktus.
7
Sítě / Re:Datová SIM Vodafone + MikroTik Chateau
« Poslední příspěvek od benz.abdulaziz kdy 27. 12. 2025, 12:35:59 »
Seznam podporovaných zařízení pro službu "Připojení bez kabelu" zde: https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/pripojeni-bez-kabelu/porizeni-datoveho-tarifu-bez-modemu/
8
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 27. 12. 2025, 11:43:45 »
Přes někoho sežeň firemní tarif - neomezený, svého času za 500kč/měsíc. Cokoliv pro běžné smrtelníky je ojeb.
9
Sítě / Re:Datová SIM Vodafone + MikroTik Chateau
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 27. 12. 2025, 11:41:40 »
Když pořídit si Huawei neřeší problém s Mikrotikem. Většinou si lidi pořuzují Mikrotik, aby nemuseli řešit ten čínský odpad.
10
Software / Re:Má vůbec smysl reportovat někam chyby?
« Poslední příspěvek od Docent Chocholoušek kdy 27. 12. 2025, 10:37:08 »
U projektů, jejichž workflow je v končící čtvrtině 21. století přes email, už nereportuju nic. Zdravíme Debian.
Stran: [1] 2 3 ... 10