1
Studium a uplatnění / Re:Tlak na výkon v IT, stagnace mezd, setrvat nebo se podívat jinam?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:59:48 »Ja už celkom slušne ovládam latte art, a prípravu kávových nápojov. Svoje hobby mienim premeniť na zamestnanie.Blbý je, že za drtivou většinu hobby člověka ani omylem tak slušně nezaplatí. Za latte art ano? (Neplánuju konkurenci, zajímá mě to
) Ansibly, dockery, kafkovia, CI, generatívna AI a podoboné pre to som informatiku študovať nešiel.Dnes je to obecně problém AI. Jak jsem psal v jiném vlákně nedávno: kočí určitě nedělali u koní proto, že chtěli fírovat na parní lokomotivě. A stejně tak se spousta dnešních vývojářů na tu práci vykašle protože pro tohle ji nikdy dělat nezačali ani to není nic, co by je bavilo.
Startup fakt neni stres. Bud ses mladej a bavi te to nebo tam nelez.To se takto obecně opravdu nedá říct. Ve výsledku dělají kvalitu práce lidé a pokud ti lidé jsou debilové, bude to na dvě věci kdekoliv, ovšem startupy k tomu inklinují o dost víc protože na ty debily tlačí tlak z okolí a mají méně a navíc o dost dostupnějších příležitostí na koho to hodit.
IT je bublina kde lidi zijou v brutalnim blahobytu totalne pohodovy zivot a vetsina si to vubec neuvedomuje.Vy jste asi nikdy nedělal ve firmě, kde všechno bylo včera pozdě, majitel vám dlužil pár set tisíc na výplatách, které chronicky posílal o pár měsíců později a volal v jedenáct večer, že zítra má zásadní schůzku s klientem, o které sice ví už měsíc ale zapomněl vám to říct a feature XYZ, na které ještě nikdo pomalu ani nezačal dělat musí fungovat jinak je po klientovi a tím i po penězích na výplaty pro další měsíc (a ještě ke všemu to fakt byla pravda), že?
Já ano, už jsem naštěstí pryč, ale jako pohodový život bych to tedy fakt nenazval. Dělat u pásu v Mladé Boleslavi, vyšlo by mě to pomalu i finančně lépe, o duševním zdraví ani nemluvě.
Poslední příspěvky