1
Nabízím zakázku / Re:Poptávám 3D tisk
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:55:49 »k cemu je vytisteny takovy prsten dobry?
Ja jsem si graylisting vypnul už dávno, protože často člověk čeká na potvrzující kód do mailu a to mít zpožděné fakt nechci. Aby to člověk obcházel whitelistingem mi přijde rovnák na vohejbák. Mail má přijít co nejdřív.Mailing tak nikdy nebyl navržen ani tak nikdy nefungoval. Že nechcete je samozřejmě vaše přání a vaše věc. Já zase nechci nasazovat sofistikované ochrany na něco, na co stačí greylisting. To, že jednou za půl roku musím pět minut čekat na kód mi opravdu žíly netrhá. (Ti, co ty kódy zasílají takto pravidelně jsou už dávno automaticky ve whitelistu protože greylistem už prošli takže od nich stejně dorazí hned. To dělá Postgrey automaticky. To fakt nemusí obcházet člověk.)
Nevím, kdo z vás by co a kam řadil, ale veřte, že jen greylisting sám o sobě vyřeší vysoké desítky procent spamu.Já nechápu, že pořád někdo tenhle argument může použít. Vytažení síťového kabelu ze serveru vám vyřeší 100 % spamu. proč se tedy takové řešení nepoužívá? Protože kritérium „kolik spamu to zastaví“ je samo o sobě k ničemu. Stejně důležité je i to, jaké to má negativní dopady – kolik legitimních e-mailů to zastaví, kolik jich to a o kolik zdrží. To zdržení začíná být podstatný faktor, protože se bůhví proč dostává do módy dvoufaktorová autentizace přes e-mail s krátkou dobou platnosti kódu.
A to že si kolega musel připojit televizi přes wifi, protože po kabelu se mu video cukalo už jsem bohužel slyšel.... což ovšem svědčí o velmi mizerném řízení streamingu. Jako ano, ona je to dost černá magie udělat to spolehlivé, o tom žádná, a jak "pěkný" je firmware chytrých TV bohužel také mám představu. Takže mě to asi ani nepřekvapuje. Jen to technicky není tak úplně problém šířky pásma.
Přesně tak... v mém případě klesl load na mailserveru a počet spamů ve schránkách zapnutím greylistingu asi o 90%. To bylo při zapnutém Amavis + SpamAssassin (Bayes) + ClamAV.
Je fakt, že následně se někteří spammeři naučili greylistingu vyhovět...
tak e-mail jde ve většině případů (pohledem protokolu SMTP)Nikoli, v 99% pripadu si email predava cela rada serveru. I kdyz ja poslu ze svyho verejnyho serveru email treba na seznam nebo google, tak ten stroj na ktery se to doruci rozhodne neni cilovy stroj. Ten z pohledu smtp vubec neni videt z internetu.
Dnes je bohužel smutné a ne vtipné, že ty televize mají mnohem rychlejší wifi než ten 100 Mbps kabel. A to že si kolega musel připojit televizi přes wifi, protože po kabelu se mu video cukalo už jsem bohužel slyšel.Ve 4K vysílá např. Youtube a jiné streamovací služby a kromě 4K televizí už mají lidi i běžně i 4 K monitory. A je vtipné se koukat jakým stylem si tahá data např. ten youtube ve 4K. 200 Mbps, chvíli nic, 200 Mbps, chvíli nic a tak dál.Ono je hlavně "vtipné", že i 4K televizory mají velmi často síťovou kartu 100 Mbps, takže i kdyby se Youtube rozkrájel, tak si těch 200 Mbps prostě tahat nikdy nebude