Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Desktop / Re:Jak často používáte funkční klávesy?
« Poslední příspěvek od CHe kdy Dnes v 13:27:47 »
Prakticky všade: mc/far, IDE-čka, ltspice, eagle; ešte aj v browsri (F11, F12) a spreadsheetoch (F2).

Na pracovné účely je pre mňa nepoužiteľné čokoľvek bez samostatných F1-12 alebo s Ins/Del/Home/End/PgUp/PgDn len kombinovane cez Fn.
2
Bazar / Prodej knih
« Poslední příspěvek od Jiří Havel kdy Dnes v 11:50:01 »
Ahoj, uklízel jsem knihovnu a mám tu pár přebytečných knih.
Mistrovství v c++ od Praty, rok 2001
Moderní programování v c++, Alexandrescu 2004
C++ 101 programovacich technik, Sutter a Alexandrescu 2005
Elektronika od Lánicka 1998
Elektronika od Matatka 1987

Všechno je to staré, takže v Brně za odvoz a jinam za poštovné
3
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 11:22:05 »
Takmer vôbec, považujem ich za historický relikt.
4
Hardware / Re:Zkušenosti s kvalitou Unihertz Titan 2
« Poslední příspěvek od M_D kdy Dnes v 10:02:29 »
Microsoft SwiftKey AI Keyboard neprojde přes firemní čistič - odesílání dat. Sice to není zadávání jak na původním BB, ale asi má nejblíže k původnímu systému. Kdy nic nestraší na displeji, ale podržím klávesu a naskočí výběr znaků s diakrotikou k danému znaku. Sice na dotykový výběr prstem trochu malé, ale jde. Volby přes numpad mi nejdou, pere se to s alt.

Z čeho máte postavené to BB prostředí? Mně spousta BB věcí zoufale chybí, ale na Play už ty BB apky nevidím :-(

Před týdnem jsem po totál default resetu dával dohromady nastavení drahé ženě na Slimu. V play je normálně BlackBerry HUB+, ten si umí doinstaloat ostatní komponenty (tahá to z play). Jediné, co přestalo jít, je BlackBerry Launcher. Tan zmizel, ale mám odložené apkčko. :-)
5
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 09:18:53 »
Nedávno jsem se snažil prodat svoje staré zálohy linuxových distribucí, které kromě binárek všech vydaných funkcionalit a balíčků obsahují i zdrojové kódy všech zmíněných binárek. Později jsem se rozhodl si je ponechat. Dnes už vím proč.

Po přečtení článku s názvem: "AI tak dobrá, že ji museli zakázat..." mi došlo, že hackování s AI je asi taková brnkačka, jako dát si v Čechách pivo na zdraví.

Neříkám, že se blíží Armagedon, ale říkám, že jednoho dne postupně přejdou národní síťové systémy na intranetovou verzi internetu. To bude znamenat, že například v Čechách bude síťová komunikace v podstatě bezproblémová, ale když se pokusíte dostat na servery v zahraničí, bude to přinejmenším problém.

Dnešní stav propojenosti je však celosvětově tak závislý na online technologiích, že selhání jednoho článku v důležitém řetězci může ochromit četné systémy prakticky po celé Zemi. A tak se může stát, že budete bez připojení na internet, bez telefonování, bez placení v obchodech kartou, bez peněz, co jsou najednou offline někde na bankovním serveru atd.

Řešením je se již dnes začít poohlížet po tzv. "offline technologiích". To jest technologiích, které plně fungují, aniž by k tomu potřebovaly připojení zejména k internetu.

Začínám tak, že počínaje dneškem se budu snažit mít alespoň jeden funkční počítač bez připojení na internet či jakoukoliv síť. Jde o starý hardware, který ještě ani nemá integrovanou WI-FI a má pouze vstup LAN. Nainstaluji si tam starší verzi linuxové distribuce, včetně všech programů, co tam budu potřebovat mít, a to právě ze zmíněných záloh.

Vím že ve starých systémech jsou chyby a bezpečnostní díry, ale pokud ten počítač nikdo nikdy k internetu nepřipojí, tak si ta zahraniční AI v mém počítači to pivo prostě nedá. I když, kdo ví?

Z jakých zdrojů cerpas?
6
Sítě / Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 07:48:51 »
Nedávno jsem se snažil prodat svoje staré zálohy linuxových distribucí, které kromě binárek všech vydaných funkcionalit a balíčků obsahují i zdrojové kódy všech zmíněných binárek. Později jsem se rozhodl si je ponechat. Dnes už vím proč.

Po přečtení článku s názvem: "AI tak dobrá, že ji museli zakázat..." mi došlo, že hackování s AI je asi taková brnkačka, jako dát si v Čechách pivo na zdraví.

Neříkám, že se blíží Armagedon, ale říkám, že jednoho dne postupně přejdou národní síťové systémy na intranetovou verzi internetu. To bude znamenat, že například v Čechách bude síťová komunikace v podstatě bezproblémová, ale když se pokusíte dostat na servery v zahraničí, bude to přinejmenším problém.

Dnešní stav propojenosti je však celosvětově tak závislý na online technologiích, že selhání jednoho článku v důležitém řetězci může ochromit četné systémy prakticky po celé Zemi. A tak se může stát, že budete bez připojení na internet, bez telefonování, bez placení v obchodech kartou, bez peněz, co jsou najednou offline někde na bankovním serveru atd.

Řešením je se již dnes začít poohlížet po tzv. "offline technologiích". To jest technologiích, které plně fungují, aniž by k tomu potřebovaly připojení zejména k internetu.

Začínám tak, že počínaje dneškem se budu snažit mít alespoň jeden funkční počítač bez připojení na internet či jakoukoliv síť. Jde o starý hardware, který ještě ani nemá integrovanou WI-FI a má pouze vstup LAN. Nainstaluji si tam starší verzi linuxové distribuce, včetně všech programů, co tam budu potřebovat mít, a to právě ze zmíněných záloh.

Vím že ve starých systémech jsou chyby a bezpečnostní díry, ale pokud ten počítač nikdo nikdy k internetu nepřipojí, tak si ta zahraniční AI v mém počítači to pivo prostě nedá. I když, kdo ví?
7
« Poslední příspěvek od Kit kdy 10. 04. 2026, 23:08:51 »
Hlavně ve Vimu na nich mám docela dost přetížených maker. Kompilace, debug, doplňování, AI, ...
8
Sítě / Re:Router s USB portem pro sdílení internetu z iPhone
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 10. 04. 2026, 22:58:31 »
první týden tam byla Nokia One, pak tam přišel iP SE.
9
« Poslední příspěvek od Pavel Durčák kdy 10. 04. 2026, 21:33:33 »
Celkem všude - systém, kancelářské programy...
10
« Poslední příspěvek od Things Repairer kdy 10. 04. 2026, 20:45:30 »
Nejčastěji F2 = přejmenovat, F5 = obnovit, F11 = full-screen, Alt+F4.

Specifičtěji potom v konkrétních programech jako CAD, grafika, v IDE bývají na klávesách F vkročení/překročení/vykročení/rozběhnutí. V prohlížeči jsem se F6 pro otevření adresního řádku odnaučil ve prospěch Alt+D. Mám namapované ztlumení a hlasitost +- na win+F1,F2,F3, aby to narozdíl od kombinace s FN fungovalo i na připojených klávesnicích.

Relativně často mačkám F1, což otevírá nápovědu, ale nikdy v životě to nebylo záměrně.

Musím říct, že jsem velmi vděčný, že na mém Thinkpadu (a afaict pořád i všech ostatních) jsou pořád klávesy F1-12 fyzicky děleny do bloků po čtyřech tak, jak to má být. Když používám nějaký jiný laptop, kde nejsou oddělené, je to značně nekomfortní.
Stran: [1] 2 3 ... 10