Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Nabízím zakázku / Re:Ajťák/admin as a service?
« Poslední příspěvek od Karlosek kdy Dnes v 11:50:57 »
To zas není nereálné, ale je otázka, zda to jednou týdně stačí. My si zakládáme na vysoké dostupnosti a velmi krátkých SLA, ale pokud by na to nebyl požadavek... Navíc mám v Praze pár kamarádů techniků. Domluvit se dá lecos. Takže jestli je zájem?
2
Bazar / Re:Prodám desku + procesor i7 9700 s chladičem (základ PC)
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 11:44:43 »
ani kdyz sem sel s cenou na 1500

ale radil mi ze cely je to na bazosi prodejny za 2k
3
Bazar / Re:Prodám desku + procesor i7 9700 s chladičem (základ PC)
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 11:38:30 »
quicksync neumi AV1 kodek.
bez zaruky
drazsi nez aktualni alternativy...
250GB SSD bude po tech letech kdo vi jak blizko smrti. TBW vzhledem k celkove kapacite asi nebude nic moc proto ani nezname model a znacku.

realistickou cenu bych videl nekde mezi 2k-3k ale zajem nemam. podobny kremikovy srot uz doma mam.
a k sestavam je potreba se podivat kolik na sestave aktualne dela cena RAM...

muj cely komp vcetne case zdroje a ram navic nechteli ani vykoupit v bazaru protoze se stary desktopy temer nekupuji.
ani kdyz sem sel s cenou na 1500
4
« Poslední příspěvek od a-l-e-x kdy Dnes v 11:02:08 »
ja delam vedlejsaky na upwork.com, freelance.cz, freelancer.com, treba tam zkuste zadat praci.

a prispevatel nade mnou to mohl zvednout, jednou za tyden mohl zajet do prahy a udelat to tam :-)
5
« Poslední příspěvek od Karlosek kdy Dnes v 08:53:05 »
Až je mi líto, že nejsme z Prahy   :) Typický IT outsourcing, přesně tohle pro firmy zajišťujeme. Zajímalo by mě, jak se u vás pohybují ceny, nebo jakou máte představu. Nenabízím, nemá to smysl, je potřeba i nějaká přítomnost. Ale zajímá mě, jestli u nás je to myšlení firem tak zaostalé, jak vypadá.
6
Nabízím zakázku / Ajťák/admin as a service?
« Poslední příspěvek od registrovany_ava kdy Dnes v 07:38:05 »
Ahoj,
existuje firma nebo jiný způsob, jak získat občasného admina? Pro naší firmu (malá technologická firma v Praze, < 20 lidí u počítače) bychom potřebovali zavést základní příčetnost - oběhnout všechny lidi u počítače ve firmě, sjednotit, vymyslet zálohování počítačů, pomoci se sdíleným úložištěm, převést data z outlookových klientů na počítače na outlook na sharepointu, zamyslet se nad hostováním stránek, kouknout na nastavení sítě, zdokumentovat co je potřeba, asi nastavit nějaký monitoring, a podobně, to alespoň do základu. Většinou Windows, 2x Linux. Je něco takového, popř. dovedete doporučit něco/někoho s kým máte dobré zkušenosti pro takovou situaci? Díky.

7
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 13. 03. 2026, 20:29:29 »
Ono se to může zdát nepravděpodobné, ale ten vypínací trend je v zahraničí vidět. V některých případech bohužel i za cenu znepřístupnění sítě pro roamující zákazníky (pokud nemají telefon schopný VoLTE) nebo "rozbití" nouzových volání bez SIM karty.
Docela by mě zajímalo, jestli se to těm operátorům vyplatí. Já osobně pak několik zařízení provozovat a platit prostě přestanu. Stejně tak pak začnu v některých případech platit jenom data a volat přes komunikátory protože proč bych platil volání když nebudu mít ve dvou ze tří domů žádný signál. Jako jo, kdyby to nahradilo funkční 5G, sice i tak je to na dvě věci ale budiž, pokrok člověk nezastaví, jenomže ono jaksi stále nenahrazuje a dost pochybuju, že se to za dva roky zázračně zlepší.
8
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy 13. 03. 2026, 15:37:42 »
NMT síť byla v Č(S)R provozována 15 let.
UMTS (3G) cca. 16 let.
LTE (4G) u O2 brzy oslaví čtrnáctileté výročí.

Oproti tomu GSM (2G) bude u nás v roce 2028 fungovat už 32 let, a plány na omezení sítě/vypnutí existují už dlouho.

Ono se to může zdát nepravděpodobné, ale ten vypínací trend je v zahraničí vidět. V některých případech bohužel i za cenu znepřístupnění sítě pro roamující zákazníky (pokud nemají telefon schopný VoLTE) nebo "rozbití" nouzových volání bez SIM karty.

Na to, že po roce 2028 budou moci bez dalších podmínek GSM síť využívat i běžní zákazníci, bych si rozhodně nevsadil.
9
Hardware / Re:Jablotron bez originální SIM karty
« Poslední příspěvek od petr_xxx kdy 13. 03. 2026, 13:45:44 »
Zdravím, mohl by mi prosím někdo nasdílet program F-Link? Klidně anonymně do zprávy. Děkuji.

Už jsem našel. Může být smazáno. Děkuji.
10
Hardware / Re:Jablotron bez originální SIM karty
« Poslední příspěvek od petr_xxx kdy 13. 03. 2026, 13:19:12 »
Zdravím, mohl by mi prosím někdo nasdílet program F-Link? Klidně anonymně do zprávy. Děkuji.
Stran: [1] 2 3 ... 10