Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Optika bez konektoru
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:23:24 »
Divil byste se, kolik lidí dnes nemá doma wi-fi vůbec. Samozřejmě to určitě není většina ale úplně málo jich taky není. A evidentně jim to stačí; kdyby nestačilo, zařídit si wi-fi je triviální i pro dost velkého BFU. A ano, proto jsem psal, že většina lidí bude možná tak řešit jestli přípojka existuje a není zrovna v zadním traktu za bojlerem na záchodě. Ale ten zbytek jim bude jedno.
To se pletes, oni ty lidi nadavaj, ze ten net stoji za kulovy, ale ze si za to muzou sami, to neuznaji.

Znam osobne nekolik takovych, plati klidne kolem 5k/mesic (za mobilni data, mobilni kabelovku a telefony) ...  a pak brecej, ze si  vecer svuj nekonecnej serial nepustej, protoze stejnych volu je siroko daleko hromada.

Bez problemu to vypada tak, ze pres den jim ten jejich az bambilion net da kolem 50Mbit (coz je asi tak 1/10 toho co maji napsany nekde na toaletaku), ale kolem 8 vecer to padne na 5.

A samo, vytahnout (dokonce existujici) pruchodkou kabel na strechu a dat tam antenu, ktera da vpohode 100+ kdykoli ... to ne, to by museli mit v baraku tech 10m kabelu ...

2
« Poslední příspěvek od Jimmyx kdy Dnes v 15:53:06 »
Lidé, kteří internet nechtějí si vás logicky volat nebudou.
Tento argument jsem čekal a obecně mu nelze nic vyčíst, ale u těch nájemních bytů nevidím v placení žádné díry v platbách. Tedy nájemníci se mění, ale všichni chtějí internet.

Ono jaksi ne všichni mají mají neomezený internet v mobilu, což pokud máte více lidí doma tak se prodraží, plus pokud máte internet jen mobilu, tak se třeba do televize nebo herní konzole dostává trochu obtížněji.

A internet chtějí ne jen mladí s rodinou, ale i dělníci co tu jsou bez rodiny, i samostatně žijící důchodci. Prostě průnik lidí co chtějí internet a zároveň jim stačí ten v mobilu není moc velký.
3
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:35:16 »
Divil byste se, kolik lidí dnes nemá doma wi-fi vůbec. Samozřejmě to určitě není většina ale úplně málo jich taky není. A evidentně jim to stačí; kdyby nestačilo, zařídit si wi-fi je triviální i pro dost velkého BFU. A ano, proto jsem psal, že většina lidí bude možná tak řešit jestli přípojka existuje a není zrovna v zadním traktu za bojlerem na záchodě. Ale ten zbytek jim bude jedno.
Mám "na starosti" i nějaké nájemní byty (nejsou moje, jen tam řeším internet). A kupodivu noví nájemníci vždycky chtějí i internet a to co nejdříve. A když si v paneláku zapnu Wifi Analyzer, tak mám pocit, že wifi má v bytě opravdu každý, vzhledem k počtu wifi které vidím.

Lidé, kteří internet nechtějí si vás logicky volat nebudou. A dost to záleží na tom, jestli mají třeba děti a podobně. Alespoň co tak pozoruju. Ale to je jedno -- šlo mi spíš o tu zmínku o 5G a o to, že lidí, kterým to evidentně stačí je víc, než bych čekal. Počítače nemají, na mobilu neomezená data a na nějaké pevné přípojky kašlou. S tím wi-fi je to ostatně podobné: to wi-fi prostě stačí. Roztahaný ethernet po celém domě je starost, která je navíc a ve výsledku spoustu lidí vůbec nezajímá protože wi-fi je pro většinu z nich už pár let dobré i dostupné naprosto dostatečně a vyřeší si to sami a za pár korun.

Málokdy vítězí nejlepší řešení. Obecně vítězí řešení, která jsou dobrá dostatečně. Příčemž to "dostatečně" je pro většinu lidí něco dost jiného než pro čtenáře tohohle serveru.
4
« Poslední příspěvek od Jimmyx kdy Dnes v 15:22:41 »
Drtivé většině to je jedno do chvíle než zjistí, že alespoň k tomu prvnímu mesh AP potřebují dovést kabel. Ale když chtějí mohou jet zcela bezdrátově, třeba na 5G a večer se divit, že se jim internet seká, protože takových chytráků je v daném satelitu více.
Mám "na starosti" i nějaké nájemní byty (nejsou moje, jen tam řeším internet). A kupodivu noví nájemníci vždycky chtějí i internet a to co nejdříve. A když si v paneláku zapnu Wifi Analyzer, tak mám pocit, že wifi má v bytě opravdu každý, vzhledem k počtu wifi které vidím.
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:15:40 »
Drtivé většině to je jedno do chvíle než zjistí, že alespoň k tomu prvnímu mesh AP potřebují dovést kabel. Ale když chtějí mohou jet zcela bezdrátově, třeba na 5G a večer se divit, že se jim internet seká, protože takových chytráků je v daném satelitu více.

6
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 15:06:09 »
Nemluvě o tom, že "po bytě / baráku je roztahaný UTP a optika" je docela dobrej argument při prodeji, a kdo kupuje nemovitost a nemá v hlavě nasráno, radši bere tu, kde nemusí nic dodělávat a celou ji kvůli tomu rozmlátit.

Drtivé většině kupujících je to naprosto jedno. Možná to není jedno nerdům odsud z Rootu a chápu to, ale většina lidí řeší tak možná jestli tam ta přípojka vůbec je případně kde přesně a tím to tak zhruba hasne. A celý internet vyřeší tím, že si koupí tři meshová AP, ta rozmístí po domě a dál to nehrotí. A i to jenom v tom lepším případě. Myslet si cokoliv jiného je naprosto naivní. Natož aby kvůli tomu snad "rozmlátili celý barák", to je úplně mimo...
Moje řeč. Kabel je kabel.
7
« Poslední příspěvek od Jimmyx kdy Dnes v 15:00:42 »
Nemluvě o tom, že "po bytě / baráku je roztahaný UTP a optika" je docela dobrej argument při prodeji, a kdo kupuje nemovitost a nemá v hlavě nasráno, radši bere tu, kde nemusí nic dodělávat a celou ji kvůli tomu rozmlátit.

Drtivé většině kupujících je to naprosto jedno. Možná to není jedno nerdům odsud z Rootu a chápu to, ale většina lidí řeší tak možná jestli tam ta přípojka vůbec je případně kde přesně a tím to tak zhruba hasne. A celý internet vyřeší tím, že si koupí tři meshová AP, ta rozmístí po domě a dál to nehrotí. A i to jenom v tom lepším případě. Myslet si cokoliv jiného je naprosto naivní. Natož aby kvůli tomu snad "rozmlátili celý barák", to je úplně mimo...
8
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 14:55:11 »

9
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 14:48:24 »
A viděl jsem i zrekonstruovaný byt, kde opravdu byl pouze ten zvonek (tj. žádná televize, kabelovka, telefon, prostě vůbec nic). pravda, lepší se to. Lidí, kteří chtějí řešit internet před nebo v průběhu rekonstrukce už je více než dříve. I tak, vy víte co bude za 5-10-15 let ? Je rozumné si kabelovku ustřihnout s tím, že je opravdu nikdy nebudu potřebovat ?

Ono má tohle dvě strany: zase to totiž jsou starosti navíc. A někdy dost velké starosti navíc. Třeba proto, že ten, kdo vám tam tahá elektriku třeba nechce nebo neumí tahat datové rozvody. Nebo tam vy nechcete další zástrčky. (Má žena například zásvuky fakt ráda nemá ani ty elektrické.)

Rozvody musíte tahat odněkud někudy někam, těžko mohou končit ve zdi takže pak musíte řešit kde bude jeden konec, kde bude končit ten druhý konec, kudy to celé půjde --to často není úplně triviální protože on ne každý bydlí někde, kde je jen nějaká cihla... Takže pak dost rychle zjistíte, že potřebujete někam neinvazivně natáhnout telefonní linku pokud je v místě jen DSL, natáhnout elektřinu a na zbytek se prostě vykašlete protože anténní koaxiální rozvod fakt tahat nikde nechci třeba já (militantně nesnáším televize), nechci řešit kde má být druhý konec, nechci řešit kam ho umísťovat a ještě se o to místo pak připravit, nechci složitě řešit, kdo mi tu bude tahat ethernet (nesnáším "chytré domácnosti"), ten pak stejně ani nevyužiju protože co se wi-fi týká, doba je už fakt dnes dost jinde... Takže někdy je pak snažší udělat věci prostě KISS a natáhnout to, co je fakt jen nezbytně nutné a jinak tam nechat třeba jen prázdné chráničky kdyby to třeba někdo někdy v budoucnu chtěl.

Berte to jako úhel pohledu. Který ovšem má spousta lidí. Mimochodem, v kanceláři mám desktop na wi-fi i když to mám k AP dva metry a klidně by tu mohl být kabel. Ale k čemu?
10
Bazar / Re:Prodám/daruji Dell Latitude C800
« Poslední příspěvek od ajne kdy Dnes v 14:21:42 »
Nepředpokládám, že by děti jednou chtěly být masochisty a zkoušet DOS.

Já teda plánuju malého nechat časem zkoušet Amigy, ST, 800, C64 a další...nevím jestli teda z něj nedělám ultra masochistu  :o

Ale na PMI-80 co mám doma si teda zatím netroufám ani já  ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10