1
Server / Re:jak zjistit cert IMAP serveru
« Poslední příspěvek od PaSt . kdy Dnes v 14:11:05 »Vy se k IMAPu přihlašujete klientským certifikátem? O tom dost pochybuju (a pokud ano, měl byste ten certifikát s privátním klíčem někde v konfiguraci klienta).
Bude lepší napsat, jaký problém řešíte. Pak vám někdo může poradit.
Omlouvám se za nepřesné vyjádření - šlo o to jak na klientovi zjistit jaký certifikát nabízí _server_. Mea culpa, mea maxima culpa.
Řeším problém, že email server, který do teď racoval bez problému s self signed certifikátem na Apple iOS 17.x, je od poslední aktualizace na iOS18 z telefonu nedostupný. V diskusích jsem našel, že problém je v self signed i přes to, že mám svoji CA a její cert do telefonu naimportovaný, nicméně tuto CA Apple ať naschvál, nebo nevědomky, začal ignorovat, takže nemohu číst vlastní e-maily.
Řešením má být naimplementovat Let's Encrypt, jehož root CA Apple uznává, ale teď se trochu motám v nastavení serveru a přestože bych měl mít vše v pořádku, mám dojem, že mi pořád někde visí starý self-signed cert.
Z toho pramení potřeba zjistit, co za cert vlastně IMAP klient použije k sestavení spojení.
Odpověď jsem díky
openssl s_client -connect imap.seznam.cz:993 -showcerts
dostal.
Děkuji mnohokrát za všechny odpovědi.
P.